• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Levering in 1 dag mogelijk
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Onze 7 populairste producten en diensten in coronatijd

Het coronavirus heeft invloed op het leven en werk van iedereen. Dat is voor DCP niet anders. Onze drukkerij en webshop draaien 'gewoon' door, maar we werken zo veel mogelijk vanuit huis. Niet alleen onze manier van werken is anders, ook de vragen die we krijgen veranderen. In deze blog vertellen we je wat bij DCP de 7 meest gevraagde producten en diensten van dit moment zijn. Misschien zie je iets waarmee ook jouw organisatie geholpen is?

DCP draait door


1 |
Legitimatiepassen voor zorg en beveiliging

Het is belangrijker dan ooit dat alleen bevoegde mensen toegang hebben tot ziekenhuizen en zorginstellingen. Maar ook op andere plekken is het belangrijk dat je je kunt legitimeren. Er is op dit moment dan ook veel vraag naar ID-kaarten, legitimatiepassen en medewerkersbadges.

Je kunt de passen door ons laten drukken en versturen, maar we hebben ook cardprinters, waarmee je ze zelf kunt maken. Met de app EasyBadge gaat dat bijvoorbeeld heel eenvoudig, snel, professioneel en AVG-proof.

id-badge in de zorg

2 | Badge accessoires

Als je badges gaat gebruiken, is het handig om ook direct de bijbehorende accessoires te bestellen. Dat gebeurt nu dan ook volop. In onze webshop vind je alle accessoires voor badges die je maar kunt bedenken:

  • Badgehouders
  • Badgeclips, met knijpers, bretels, magneten en/of spelden
  • Badge jojo's
  • Badgekoorden of lanyards, met een musketon, karabijn, krokodillenbek of no-twist haak en van verschillende materialen, zoals microweave, bamboe of antibacterieel koord

keyfob toegang


3 |
 MIFARE® passen of keyfobs als alternatief voor vingerafdrukscanners

In bijvoorbeeld de bouw wordt regelmatig gebruik gemaakt van identificeren met vingerafdruk. Een mooie technologie, maar niet heel hygiënisch. Je moet je vinger op een vingerafdrukscanner leggen en met beschermende handschoenen aan werkt dat natuurlijk niet. Daarom zien we een stijgende vraag naar MIFARE®-passen en keyfobs. Vingerafdrukscanners hebben namelijk vaak ook een MIFARE®-module. Je kunt dus relatief eenvoudig de readers zo programmeren dat ze ook MIFARE®-passen of keyfobs kunnen herkennen. Zo krijg je dus toegang tot bijvoorbeeld de bouwplaats, zonder dat je je beschermende handschoenen hoeft uit te doen.

Overigens is er nog een reden om de vingerafdruk te vervangen door plastic pas of keyfob: het verwerken van biometrische gegevens is niet in alle gevallen toegestaan onder de huidige AVG.

4 | Giftcards en giftcardsystemen

Dat de horeca en retail het op dit moment zwaar hebben, hoeven we niet uit te leggen. Gelukkig zien we ook dat ondernemers creatieve oplossingen bedenken en de extra tijd die ze nu vaak hebben nuttig besteden. Zo spreken we veel mkb'ers die eigenlijk al heel lang de overstap willen maken van een papieren cadeaukaart naar een giftcardsysteem met plastic passen. Ze hadden nooit tijd om zich hierin te verdiepen, maar die tijd is er nu wel.

Wij helpen je graag om een geschikt giftcardsysteem te vinden, zodat je goed voorbereid bent als de zaak straks weer 'normaal' kan draaien. En misschien kun je je klanten nu al giftcards verkopen om straks te besteden? Daarmee maak je nu gelijk al omzet.

giftcard

5 | Cardprinter voor toonbankkaartjes

Nog een idee voor slagers, bakkers en andere verswinkels die nu meer tijd hebben dan normaal: overstappen op plastic toonbankkaartjes. Deze zien er niet alleen heel professioneel uit, ze zijn ook superhandig, duurzaam én hygiënisch in gebruik. In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt om je eigen kaartjes te maken: een cardprinter, plastic pasjes, printlinten en ontwerpsoftware.

Wil je niet direct een eigen printer aanschaffen? Bij DCP kun je ook een cardprinter huren. Daarmee maak je in korte tijd je eigen nieuwe toonbankkaartjes.

prijskaartjes

6 | Mailpackverwerkingen

Niet alleen wij werken zo veel mogelijk thuis, ook veel van onze klanten. Dat betekent ook dat meer klanten de passen die wij voor ze drukken nu niet zelf verspreiden, maar ons vragen om dat te doen. Geen probleem, want het verwerken van mailpacks is een van onze specialiteiten.

Wij zorgen ervoor dat de (gepersonaliseerde) passen met de juiste informatie bij de mensen thuis bezorgd worden. Jij als klant levert een database aan en wij verwerken dat tot individuele, op maat gemaakte mailpacks. Dankzij de volumecontracten die we hebben met de postbezorgers kunnen we dat ook nog eens tegen gunstige tarieven doen.

7 | Meer bezorgen dan afhalen

Blijf zo veel mogelijk thuis. Aan die oproep wordt gelukkig goed gehoor gegeven. Dat merken we ook bij ons in Groningen. Natuurlijk versturen we altijd al veel producten naar onze klanten, maar soms is het handiger om even langs te komen en een pakketje af te halen. Dat gebeurt nu minder. Gelukkig hebben we goede afspraken met onze transporteurs, dus leveren we gewoon volgens afspraak. En ja, dat is nu ook vaker op privé-adressen.

drukkerij


DCP blijft draaien

Je hebt nu gelezen welke producten en diensten populair zijn ondanks, of soms dankzij, de coronacrisis. We zijn blij dat we onze klanten hiermee van dienst kunnen zijn. Met de nodige aanpassingen kunnen we vooralsnog gewoon blijven leveren en produceren. Dat is het voordeel van een eigen professionele drukkerij en een groot magazijn vol voorraad.


Gerelateerde artikelen