• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Levering in 1 dag mogelijk
  • Meer dan 20 jaar ervaring

FAQ

Wat is de levertijd?

Standaard leveren wij gedrukte passen binnen 5 tot 8 werkdagen na ontvangst van je order. Wanneer we meer tijd nodig hebben, bijvoorbeeld wanneer de pas onderdeel is van een grote mailing, zullen wij in overleg met jou een planning maken. Maar wees niet verbaasd wanneer wij eerder leveren dan beloofd.


stappenplan na offerte aanvraag

Waardoor kan DCP zo snel leveren?

Wij hebben onze eigen drukpersen, die worden bediend door onze eigen vakmensen. Als je onverhoopt in tijdnood zit kun je vanmorgen bestellen en je passen vanmiddag ophalen.

vragen beantwoorden

Wat is de minimum bestelhoeveelheid?

Wij kunnen al voor je bedrukken vanaf één enkele pas. De kleinere oplages, doorgaans tot zo'n 200 stuks, printen we digitaal met een schitterend resultaat. Andere oplages passen drukken we met onze offset drukpersen.

Waar zitten jullie?

Onze drukkerij staat in de gezellige stad Groningen. Als je wilt zien hoe wij je passen drukken dan ben je van harte welkom! Onze volledige adresgegevens vind je op de contactpagina.

Wat gebeurt er nadat ik passen besteld heb?

Je order wordt door één van onze ordermanagers begeleid. Hij of zij zal ervoor zorgen dat je op de afgesproken tijd je passen ontvangt. Er wordt gekeken of alles duidelijk is. Als je bijvoorbeeld twee verschillende bedrukkingen wilt in een oplage van 2.000 passen, moeten we weten hoeveel we per soort voor je moeten drukken. Vervolgens worden je ontwerpen door onze prepress gecontroleerd en ontvang je van ons een orderbevestiging en pdf ter controle van het ontwerp van je pas.

voorbeeld van pdf ter controle

Nadat je akkoord hebt gegeven starten wij de productie. Op de dag waarop wij je passen verzenden ontvang je van ons een e-mail met een track en trace link, zodat je de zending kunt volgen.

stappenplan na offerte aanvraag

Hoe moet ik mijn ontwerpen aanleveren?

Wij hebben een overzicht gemaakt van de punten waarop je moet letten bij het ontwerpen van een plastic pas. Je vindt dit overzicht op onze aanleverpagina. Op deze pagina vind je ook sjablonen, ons kleurprofiel en een pdf profiel.

Je kunt ons je bestanden toesturen via bijvoorbeeld e-mail (maximaal 10 MB) of FTP. En als je wilt ook per usb stick, cd of postduif. Voor grotere bestanden raden wij een online bestandsuitwisseling aan zoals WeTransfer.

Hoeveel gegevens passen er in een magneetstrip?

Magneetstrippassen zijn onder te verdelen in: LoCo en HiCo. Low coercivity en High coercivity. De coercivity wordt uitgedrukt in Oersted. 300 voor Loco en 2750 of 4000 oe voor Hico passen. Het verschil tussen LoCo en HiCO is de intensiteit waarmee de magneetstrip wordt geencodeerd. Hico is beter dan LoCo beschermd tegen externe magnetische velden.

Elke magneetstrip heeft 3 tracks: track 1, 2 en 3. Bijna alle toepassingen maken gebruik van track 1 en 2. Track 1 heeft "higher bit density", zodat in deze track meer bits geschreven kunnen worden: 210 bits/inch. Alleen in track 1 kunnen alfanumeriek karakters geschreven worden. In track 2 en 3 alleen maar nummerieke karakters (75 bits/inch).

LoCo magneetstripkaarten worden vaak toegepast als hotelsleutelkaarten. 

lars kiewiet

Hoe maak ik een barcode of qr code?

DCP genereert op basis van een database een barcode of QR code. Barcodes zijn er in verschillende types. Voordat barcodes geprint kunnen worden, is afstemming nodig welk barcodetype gebruikt wordt.

Lees meer over barcodes.

Hoe werkt een giftcardsysteem?

Een giftcard heeft een uniek kaartnummer. In een beveiligde database wordt voor iedere klant van ons een kaartreeks vastgelegd. Als een giftcard wordt opgewaardeerd zal het saldo van deze kaart in de database worden verhoogd. Bij het afwaarderen wordt het saldo van het kaartnummer in de database verlaagd.

DCP levert twee verschillende giftcardsystemen: een online en een offline systeem. Let wel! In beide gevallen heeft onze klant een eigen beveiligde database met de kaartnummers. Wat is het verschil tussen online en offline?

Online: met behulp van de bestaande pinterminals (CCV/Banksys) worden de kaartnummers op- of afgewaarderd. Dit gebeurt op het moment dat de magneetstrip van de giftcard door de pinterminal wordt gehaald en de transactie is bevestigd. Online betekent direct verwerkt.

Offline: met behulp van een aparte handterminal wordt de chip van de giftcard op- of afgewaardeerd. De transactie wordt op de chip vastgelegd én in de handterminal. Deze handterminal hoeft niet verbonden te zijn met internet. Periodiek, wij adviseren elke avond, moet de handterminal aan de computer met internet verbonden worden. De handterminal synchroniseert de transacties met de online database.

Lees meer over cadeaukaartsystemen.

Hoe werkt de chip in een chippas?

Chippassen zijn er in 2 hoofdgroepen: contactchip en contactless (ook wel RFID genoemd). Met behulp van de juiste readers kan de inhoud van een chip gelezen worden. Elke chip van een pas heeft een uniek ID nummer, ook wel UID genoemd. Vaak wordt het unieke UID gebruikt als kaartnummer en in de database opgenomen.

Een contactchip pas moet in een reader geschoven worden, zodat de inhoud van de chip gelezen kan worden. Een contactless (RFID) pas kan op een afstand van 10-50 cm boven een reader gehouden worden. Dankzij een antenne maakt de pas contact met de reader en leest de reader van de chip.

Wordt de pas gescand, dan verschijnt de inhoud uit de database op het scherm of wordt een toegangspoort geopend.

Lees meer over chippassen.

Welke kleuren verf kunnen er op een pasje geprint worden?

In drukkersland spreek je niet over verf, maar over inkt. Onze drukkers krijgen spontaan een hoge bloeddruk als je verf zegt. Een paslayout ontwerp je met bijvoorbeeld Illustrator of Indesign. Het ontwerp is vaak opgebouwd uit full colour. Dat zijn de 4 basiskleuren: Yellow, Magenta, Cyan en Key (zwart) genoemd.  Met deze 4 basiskleuren kunnen bijna alle kleuren van de regenboog  gecreëerd worden.

PMS kleuren, ook wel Pantone kleuren genoemd. Soms is een huisstijl gedefinieerd in pantone kleuren. Pantone is een wereldwijde standaard voor drukkers, zodat overal ter wereld de kleur hetzelfde eruit ziet. Met behulp van een kleurwaaier mengen onze drukkers de kleur zodat deze exact overeenkomt met de kleurwaaier.

Ik wil pasjes met verschillende namen en nummers. Hoe moet ik die bij jullie aanleveren?

Als je pasjes wilt voorzien van verschillende namen, nummers of bijvoorbeeld pasfoto's kan je ons een Excel of csv bestand mailen. Geef duidelijk aan welke kolommen geprint moeten worden en in welk lettertype en -grootte. Meestal worden de passen gepersonaliseerd in monochroom zwart, maar dat kan natuurlijk ook wit, goud, zilver, rood, groen, enz. zijn.

Pasfoto's printen wij uiteraard in full colour op je pas. Lees meer over het aanleveren van database bestanden met pasfoto's.

Lees meer in onze gratis white papers.

Waar zijn jullie plastic passen van gemaakt?

Een pas is gemaakt van plastic. Plastic is er in vele soorten, maar het meest voorkomende materiaal voor passen is PVC. Dit plastic wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor rioolbuizen. Passen van PVC worden op grote vellen gedrukt, voorzien van een laminaat en vervolgens gestanst.

Wij drukken onze passen echter één voor één. Daarom gebruiken wij meestal ABS in plaats van PVC. ABS wordt bijvoorbeeld gebruikt voor autobumpers en lego. Plastic pasjes van ABS worden direct gegoten in de vorm van een creditcard. Het voordeel is dat onze vakmensen ieder pasje stuk voor stuk de aandacht geven die het verdient. En wij kunnen de pasjes direct versturen, zodra ze gedrukt zijn.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.