• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Snel geleverd
  • Meer dan 20 jaar ervaring

QR-code scanners

Of je nu een lineaire (1D) of tweedimensionele (2D) code wil scannen, met een QR scanner kan het allemaal. 1D codes zijn de bekendste streepjescodes, die je op bijna alle producten terug ziet. 2D streepjescodes zijn meestal vierkante, monochrome ‘afbeeldingen’, bestaande uit vrij grote vierkante pixels die zwart of wit zijn, denk bijvoorbeeld aan QR-codes, Aztec-codes en Data Matrix-codes. Dus als je flexibel wilt zijn in wat voor codes je kunt scannen is een 2D barcodescanner zeer geschikt. Bestel nu bij DCP een QR scanner van topmerken zoals Zebra, Datalogic en Honeywell. Kwaliteit en betrouwbaarheid gegarandeerd.

Daarom QR-code scanners van DCP

  • Populairste apparaten uit voorraad leverbaar
  • Eigen IT- en developmentafdeling
  • Ervaring in elke branche
  • Ondersteuning bij systeemimplementatie
  • Zebra RFID-specialist

Dus wil jij een QR-code scanner kopen? Bekijk hieronder de QR scanners of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Onze medewerkers vertellen je graag meer.

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De voordelen van het gebruik van een QR scannen

QR staat voor Quick Response. De QR-­code wordt gebruikt om grote hoe­veelheden gegevens te coderen en is ontwikkeld door Denso. Een QR-­code kan maximaal 7.089 karakters bevatten. Hierdoor kan bijvoorbeeld een complete URL verwerkt worden. Door de QR-­code te scannen, wordt de website direct beschikbaar voor de webbrowser. Deze methode bespaart de gebruiker het intypen van een webadres. Op een vergelijkbare manier kunnen e­mailadressen, contactinformatie, agenda ­afspraken en GEO­locaties worden aangeboden. Lees in onze whitepaper meer over barcodes en QR-codes.

Het verschil tussen 1D en 2D barcodescanners

Voor het scannen van een streepjescode of barcode volstaat een 1D barcode scanner. De scanner leest de barcode met behulp van een laser in één rechte lijn. De barcode is dus een lineaire code. Een 2D barcode is een reeks vormen (meestal vierkanten) die in een matrix zijn gerangschikt, zoals een QR-code. Deze moet zowel van links naar rechts gelezen worden als van boven naar beneden. En daarvoor heb je dus een 2D scanner nodig die een plat vlak in meerdere richtingen kan aflezen. Dat maakt een 2D scanner ook uitermate geschikt in situaties waarin het lastig is om de scanner perfect op de code te richten, bijvoorbeeld omdat snelheid essentieel is. Met een 2D scanner kun je niet alleen streepjescodes scannen, maar wordt het mogelijk om ook een QR-code te scannen, of een Aztec- of Data Matrix-code. Het grote voordeel van 2D ten opzichte van 1D is dat je met een 2D-barcode doorgaans veel meer gegevens kunt coderen dan met een lineaire streepjescode. LET OP: Wil je de codes ook kunnen aflezen vanaf een mobiele telefoon? Let er dan op dat de scanner die je aanschaft een image type scanner is.

QR barcodescanner kopen of meer informatie?

Wil je meer informatie over onze 2D barcodescanners of een persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact op, ons team kijkt graag met je mee. En wil je direct een 2D scanner kopen? Bekijk dan de mogelijkheden bovenaan de pagina en bestel ze direct online.

Vraag prijs aan