Plastic passen, labels en rfid
Hulp nodig? +31 (0) 50 579 0084
| info@dcp.nl|
Eigen drukkerij
Bedrukte passen vanaf 5 cent
Levering in 1 dag mogelijk
Meer dan 20 jaar ervaring

Zo creëer je een winstgevend cadeaukaartensysteem

24-11-2017

Cadeaukaarten en giftcards zijn niet meer weg te denken uit het retail landschap en biedt zowel consumenten als ondernemers diverse interessante voordelen. Ook iets voor jouw bedrijf? In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van giftcards, de aandachtspunten bij het starten met een cadeaukaartsysteem en wat het jou oplevert.

 

5 redenen om voor een plastic giftcard te kiezen

Cadeaukaarten en tegoedbonnen zijn al decennialang een vaste waarde in de retail sector. Al is de vorm veranderd. In plaats van de klassieke papieren tegoedbon zien we tegenwoordig vooral plastic pasjes met allerlei handige functies zoals QR codes. En het is natuurlijk niet voor niets dat giftcards al zo lang populair zijn onder retailers. Onderstaand de belangrijkste voordelen op een rij:

Een ander voordeel is dat de op- en afwaarderingen van de cadeaukaarten gebeuren in een veilige transactieomgeving die wordt geaccepteerd door de belastingdienst en accountant.

TIP: Vanaf 1 januari 2019 verandert de regelgeving over btw-afdracht van giftcards. Lees in ons blog Wijziging btw-afdracht cadeaukaarten wat jij wilt weten.

 

8 aandachtspunten bij het starten met een cadeaukaart(systeem)

Een succesvolle giftcard creëer je natuurlijk niet zomaar. Onderstaand een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden bij het opzetten van een giftcardsysteem en de creatie van de bijbehorende cadeaukaarten.

 

Eisen aan het systeem

 

Tips voor het maken van cadeaukaarten

 

Bonustip: een cadeaukaart wordt pas succesvol als je ook de promotie er rond omheen goed regelt. Promoot de kaart bijvoorbeeld via andere promotiekanalen, zorg dat medewerkers hem proactief aanbieden en geef de kaart een mooi opvallend plekje bij bijvoorbeeld de kassa.

 

Wat kost een giftcardsysteem?

Een veelgehoorde misvatting over cadeaukaarten is dat dit vooral geld kost, maar weinig oplevert. Natuurlijk vergt de introductie van een giftcard een investering (opstartkosten liggen vaak tussen de 95 en 250 euro), maar in de praktijk liggen de uiteindelijke opbrengsten een stuk hoger. Bij DCP geven we je op voorhand een heldere indicatie van de investeringen en opbrengsten door middel van een speciaal terugverdienmodel (vraag hier gratis aan). Zo weet je direct of het ook voor jouw bedrijf interessant is en voorkom je onaangename verrassingen achteraf.

Meer weten over de mogelijkheden van een cadeaukaartsysteem of wil je graag een schatting van de opbrengsten? Neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten van DCP, we kijken graag met je mee.

 

Gerelateerde links: