• Eigen drukkerij
 • Bedrukte passen vanaf 5 cent
 • Snel geleverd
 • Meer dan 20 jaar ervaring

NFC tags en NFC stickers

 

In vrijwel alle gevallen van HF stickers hebben we het over NFC chips. NFC tags en labels zijn voor vele toepassingen inzetbaar. Een sterk voordeel van NFC tags is dat ze eenvoudig zijn uit te lezen met een smartphone met NFC functionaliteit. Dit maakt een NFC tag geschikt voor toepassingen zoals toegangscontrole, contactloos betalen, productlabels, smart posters en nog veel meer. DCP heeft een zeer ruime ervaring met NFC technologie en kent als geen ander de mogelijkheden van deze techniek. Zo bieden we niet enkel geschikte NFC labels en tags voor alle toepassingen, maar ook een persoonlijk advies op maat.

NFC tagsNFC tags

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Bekijk dan hieronder de verschillende producten of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Onze NFC specialisten vertellen je graag meer.

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. TopDutch Label 55x26mm glanzend kunststof met Ntag 213
  TopDutch Label 55x26mm glanzend kunststof met Ntag 213 Deze papieren labels/etiketten op rol zijn geschikt voor thermisch transfer printe ...
  €  €  € 245,00 € 296,45 € 245,00 Vanaf €  €  € 199,00
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

 

Wat is NFC?

 

NFC is de afkorting van Near Field Communication. Het is dus een contactloze communicatie bedoeld voor korte afstand van maximaal 10 cm. Dit is dan ook direct het grote verschil met RFID, wat kan communiceren over grote afstanden.

Bij NFC wordt de informatie opgeslagen op een microchip met antenne. Deze informatie kan vervolgens worden uitgelezen door bijvoorbeeld een telefoon met NFC.

 

Voordelen van NFC tags en labels

 

De NFC technologie biedt verschillende interessante voordelen. Onderstaand de belangrijkste op een rij:

 

 • Geen externe voeding nodig

 • Goedkope technologie

 • In alle omstandigheden uit te lezen

 • Zeer compacte chip

 • Niet op afstand uitleesbaar dus veilig

Ben je echter op zoek naar een manier om over een grotere afstand gegevens uit te wisselen? Dan is RFID een betere keuze,

 

NFC stickers, tags en andere toepassingen

 

NFC is inzetbaar voor allerlei doeleinden. Veel gebruikte vormen waarin NFC verwerkt is zijn stickers, tags, sleutelhangers en polsbandjes. Een paar voorbeelden hiervan vind je hieronder.

 

Extra informatie door NFC labels op producten

NFC is erg handig op plaatsen waar je extra informatie wil bieden. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van NFC stickers op producten in het winkelschap. Door simpelweg het product met de telefoon te scannen krijgen klanten direct extra informatie over het product te zien. Op de tag kun je bijvoorbeeld een link plaatsen naar een Youtube filmpje, PDF document of website.

 

NFC tag voor toegangscontrole

 

NFC tags zijn zeer geschikt als toegangspas voor bijvoorbeeld parkeergarages en kantoren. Zo stel je gemakkelijk vast wie toegang heeft en vooral ook wie je buiten de deur wilt houden. Een praktische en relatief eenvoudige manier om de veiligheid te verhogen.

 

MIFARE Productgroep


  Data beveiliging Prijsgevoeligheid Benodigd geheugen Installatiekosten
MIFARE Ultralight Eenvoudig Zeer hoog Zeer laag N.v.t.
MIFARE Plus Hoog Hoog Hoog Laag
MIFARE DESfire Hoog Gemiddeld Zeer hoog Gemiddeld

NFC tag kopen of advies nodig?

 

Kies dan voor de expertise en betrouwbare kwaliteit van DCP. Blanco NFC stickers, labels, etiketten en tags bestel je eenvoudig online in onze webshop. Hierbij bieden we de keuze uit verschillende kleuren en formaten. Daarnaast kunnen we jouw tags of labels ook voorzien van bijvoorbeeld een logo, naam of nummer. We kunnen ze zelfs voor je programmeren en uitlezen. Vraag gerust een offerte aan!

Wil je graag meer informatie of een advies op maat voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op. Het DCP team staat voor je klaar.

Vraag prijs aan