• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Snel geleverd
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Cardprinters & accessoires

Welke cardprinter heb ik nodig?

Wanneer je regelmatig zelf plastic pasjes of cards moet printen, kun je het beste een cardprinter aanschaffen. Of het nu gaat om ledenpassen, ID-kaarten of access-cards, met een pasjesprinter heb je de vrijheid om jouw eigen passen af te drukken. Bij DCP hebben we printers voor elke organisatie en voor elk budget. Wij kunnen zelfs helpen bij installatie en omdat wij de cards-expert van Nederland zijn, hebben fabrikanten ons toestemming gegeven om reparaties zelfstandig uit te voeren. Met een volledige ontzorging van het proces hoef jij je alleen nog maar op het printen te richten.

Daarom cardprinters van DCP

  • Topkwaliteit kennis en service
  • Professioneel reparatieteam en supportafdeling
  • Gratis software meegeleverd
  • Grote voorraad aan cardprinters en toebehoren
  • De enige Zebra cardprinterspecialist van Nederland

Kies uit onze cardprinter opties


Heb je meer informatie nodig?

Je kunt bij ons terecht met werkelijk elke vraag over cardprinters. Of het nu gaat om aanschaf, installatie of reparatie, onze specialisten staan voor jou klaar. 


Welke kaarten printer heb ik nodig?

Weet je nog niet goed welke cardprinter je nodig hebt? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Voor het gemak hebben wij enkele praktische overwegingen op een rijtje gezet:

Cardprinters help

Bepaal het doel van de printer

Het is voor aanschaf belangrijk om te weten waarvoor je de printer gaat gebruiken. Gaat het om prijskaartjes die je iedere week aanpast, of ben je veel op evenementen te vinden waar een snelle afdruksnelheid belangrijk is? In ons assortiment vind je bij elke cardprinter de printcapaciteit per uur en voor welke toepassingen de specifieke printer geschikt is.

Welke printmethode is het meest geschikt?

Bij het vinden van een geschikte kaarten printer is de keuze voor de printtechniek van belang. Onderstaand de twee meest gebruikte printtechnieken:

  • Direct-to-card printen: deze techniek print pasjes via een printkop van rand tot rand, waardoor je niet volledig randaflopend kunt printen. Zeer geschikt voor het printen van passen waar alleen een eenvoudige tekst of barcode toegevoegd moet worden. Denk aan prijskaartjes, naambadges of aan voorbedrukte ledenpassen of cadeaukaarten. Direct-to-card heeft lage kosten per afdruk en een hoge printsnelheid.
  • Re-transfer printen: deze techniek print via een folie die randaflopend op de kaart wordt aangebracht. Ideaal voor volvlak bedrukkingen. Zeer geschikt voor passen waar de uitstraling belangrijk is zoals ID-kaarten. Ook zeer geschikt voor het bedrukken van slimme pasjes met een chip.

Welke basismogelijkheden heb je nodig?

Wil je pasjes enkelzijdig printen, of dubbelzijdig? Een andere belangrijke afweging is of je gaat werken met monochrome linten (één kleur) of full colour linten. Printlint is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren, zoals zwart, wit, rood en zilver. De full colour linten zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld pasfoto’s en afbeeldingen. Welke kleur je wilt printen bepaalt welk lint je nodig hebt maar niet welke printer. 

Denk aan extra opties zoals beveiliging

Iedere printer beschikt over verschillende extra opties. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om de printer met een slot af te sluiten. Zo zorg je dat onbevoegden niet bij de geprinte passen kunnen komen. Bedenk daarnaast goed wat voor aansluiting je nodig hebt. De meeste printers beschikken standaard over een USB-aansluiting en vaak ook over een ethernetaansluiting, maar er bestaan ook cardprinters die je met wifi kunt verbinden. Dat geeft meer flexibiliteit. Ook zijn er printers die beschikken over speciale encoders. Denk bijvoorbeeld aan printers met encoders voor magneetstrippen of juist met encoders voor RFID-chips. 

Card printer benodigdheden
Card printer FAQ

Heb ik aparte software nodig om te printen met een cardprinter?

Nee, in principe kun je elk programma met een printfunctie gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Word of vanuit een pdf-bestand. Er bestaat daarentegen wel speciale software die het ontwerpen en printen veel makkelijker maakt. Wanneer je een cardprinter bij ons aanschaft krijg je er standaard een gratis kopie van Cardpresso bijgeleverd.

Kan ik ook kaarten printen die niet de standaard pasformaat hebben en van PVC plastic zijn gemaakt?

De meeste printers kunnen alleen PVC pasjes van pasformaat van 85,60 mm × 53,98 mm printen maar er zijn enkele uitzonderingen. Wil je weten welke cardprinters dat zijn? Neem dan contact op met onze verkopers.

Kan ik op een cardprinter vanaf meerdere computers printen?

Jazeker. Dit kan wanneer je cardprinters met een ethernet of WiFi aansluiting aanschaft. Bekijk hier het overzicht met geschikte kaarten printers. 

Kan een cardprinter in kleur printen?

Dit hangt van het soort lint af dat je voor de printer aanschaft. Een cardprinter kan jouw foto en teksten in kleur printen, maar je kunt ook kiezen voor monochroom printen. Hiermee print je het gehele pasje in één kleur.

Kan elke cardprinter kaarten printen met magneetstrippen, chippassen, en/of RFID-technologie?

Nee dit kan helaas niet. Voor deze technologie heb je printers met speciale encoders nodig. Zorg ervoor dat de encoder geschikt is voor de technologie die je in de passen gebruikt. Sommige cardprinters kunnen ook achteraf van encoders worden voorzien. Informeer voor de zekerheid naar de mogelijkheden.

Kunnen alle cardprinters randaflopend printen?

Nee, de Zebra ZC serie bijvoorbeeld, is near to edge (letterlijk dicht bij de rand), maar niet randaflopend. Met retransfer printers kun je wel randaflopend printen. Dan is onder andere de ZXP 9 serie van Zebra geschikt.

Heb ik software nodig om op locatie te kunnen printen?

Je kunt een standaard bestand doorsturen naar de printer, denk aan een PDF-bestand. Echter ontvang je bij DCP een gratis basispakket van Cardpresso. Hiermee kun je eenvoudig een ontwerp voor je kaart maken en doorsturen naar de cardprinter.Merken kaartprinters


“Het is heel fijn om een vast aanspreekpunt te hebben bij DCP. Daardoor hoeven we nooit lang te wachten."


Ilona de Bruin, Liberein

“Ik ben heel blij dat we de stap hebben gemaakt. De kaartjes gaan veel langer mee en het gebruiksgemak verdient zich ook terug."


Marjan Gelsema, Slagerij Gelsema

“DCP kwam met een complete oplossing en biedt een uitstekende service. We worden echt ontzorgd."


Timon Jacobs, DigiReceptie