• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Snel geleverd
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Beveiliging en toegangscontrole

DCP helpt je een veilige werkomgeving te creëren

De juiste personen binnen laten, of nog belangrijker: de verkeerde personen buiten houden. Toegangspassen zijn een essentieel onderdeel binnen het veiligheidsbeleid van je bedrijf. Maar een goed toegangscontrole systeem heeft jouw organisatie meer te bieden dan alleen veiligheid. Wij vertellen je graag welke voordelen jij kunt benutten als je de juiste passen, labels of keyfobs kiest.

Lees hieronder verder over:

Wil je direct horen wat we voor jou kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in of laat je terugbellen. 

Ja, neem contact met mij op

DCP en beveiliging

Lees blog: Van toegangspas naar waterdichte toegangscontrole


De veelzijdigheid van een toegangscontrolesysteem

Naast de gewenste beveiliging, kan een goed toegangscontrolesysteem ook ingezet worden voor registratie van bezoekers en het verzamelen van klantgegevens. Denk bijvoorbeeld aan de OV-chipkaart. Die geeft niet alleen toegang tot het openbaar vervoer, maar houdt ook alle reistransacties van de gebruiker bij. Dat geeft vervoersbedrijven inzicht in het gedrag van hun klanten en de mogelijkheid om marketingacties hierop af te stemmen.

Zo werkt het

Een toegangscontrolesysteem bestaat uit verschillende elementen die samen de technische infrastructuur vormen:

  • drager: de plastic passen of badges
  • kaartlezers: de apparaten die de sleutel op de beveiligingspas uitlezen
  • toegangscontrolesysteem: alle data rondom toegangsrechten
  • cardmanagementsysteem: alle relevante informatie over de pashouder en de levenscyclus van de pas

Op basis van de data in het TCS wordt toegang verleend of ontzegd. Het CMS maakt de koppeling tussen de pashouder en de verkregen toegangspas. Deze gegevens worden vervolgens naar het TCS gestuurd, waar de juiste rechten van de pashouder worden toegekend. Dit is over het algemeen een automatisch proces. Het grote voordeel van dit geautomatiseerde systeem is dat wijzigingen direct doorgevoerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het blokkeren van een pas vanwege verlies, diefstal of ontslag. Zo minimaliseer je dus het risico dat er een ongewenste bezoeker rondloopt.

toegang met keyfob


Hier helpt DCP je mee

De beste dragers

DCP levert dragers en kaartlezers voor jouw toegangscontrolesysteem. Het systeem zelf leveren we niet, maar we kennen wel de systeemleveranciers die je kunnen helpen een voor jouw bedrijf geschikt toegangscontrolesysteem en/of cardmanagementsysteem te implementeren. En we weten natuurlijk precies welke dragers jij het beste kunt selecteren voor jouw systeem.

De belangrijkste vraag hierbij is wat de drager moet kunnen. Ofwel: hoeveel beveiligingslagen moet deze kunnen dragen? Afhankelijk hiervan maak je de keuze voor een kaart met bijvoorbeeld MIFARE® of MIFARE DESFire® chip. Deze kaarten maken gebruik van RFID-techniek. RFID is steeds onmisbaarder door het gemak van draadloze gegevensoverdracht, snelheid van uitlezen en uitgebreide beveiligingsmogelijkheden.

Lees blog: De meest gestelde vragen over RFID (kaarten)
gezichtsherkenning

De toekomst van toegangscontrole systemen

Een stap verder gaan toegangspassen met biometrische eigenschappen. Deze biometrie is een verzameling van technieken om lichaamskenmerken van een individu te meten en vast te stellen. De meest gangbare en toegepaste vormen hiervan zijn de vingerafdruk, iris- of netvliesscan, stemherkenning en gezichtsscan. Zo staan niet alleen je persoonlijke gegevens op de chip in je paspoort, maar ook een gelaatscan en vinger­afdrukken. De verwachting is dat biometrische gegevens door hun unieke karakter in de toekomst een steeds belangrijkere rol gaan vervullen.


De beste cardprinters

Om de toegangscontrole helemaal te professionaliseren, maak je met een eigen cardprinter volledig gepersonaliseerde toegangspassen voor je bezoekers. Als business partner van Zebra kunnen we bijvoorbeeld deze balie-printers van harte aanbevelen: de ZC100 en ZC300 zijn makkelijk in gebruik, de printer past automatisch de kaartdikte aan en de printlinten zijn eenvoudig te vervangen. 

Zebra cardprinter

Zebra cardprinter

De beste scanners en readers

DCP is expert op het gebied van RFID en biedt een breed assortiment aan RFID-scanners en -readers van merken zoals Zebra, Elatec en Omnikey. In onze webshop vind je zowel RFID-readers en -scanners voor 125kHz en 13,56 MHz en voor alle gangbare RFID-chips zoals de MIFARE Classic®, EM4200/4102 en TK4100.


Roland Gort

Kan DCP ook jouw organisatie versterken?

Roland weet alles over beveiliging met behulp van RFID. Hij denkt graag met je mee welke oplossingen voor jou het beste werken. Geheel vrijblijvend, ook al overtuigt hij je natuurlijk graag van de vele voordelen van DCP.

Neem contact op met RolandVerder lezen over andere branches