• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Snel geleverd
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Barcode scanners

Barcodes of streepjescodes zijn al decennialang een bekend fenomeen binnen onder andere de logistiek, retail en gezondheidszorg. De compacte omvang, lage kostprijs en universele bekendheid zijn slechts enkele redenen voor de populariteit.

Een passende barcode scanner is hierbij onmisbaar voor het uitlezen van de barcodes en om de informatie over te brengen naar een database. Zo kan de barcode op een boek ervoor zorgen dat het juiste artikel in het kassasysteem wordt ingeladen, zodat het bijbehorende bedrag betaald kan worden. En in een magazijn kan een barcode gescand worden om de artikelcode naar het systeem te sturen. Op die manier kan de voorraad beheerd worden en kan de track & trace van producten naadloos verlopen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hieronder de Barcode scanners of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Onze medewerkers vertellen je graag meer.

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voordelen barcode scanners

Een barcode scanner heeft verschillende interessante voordelen. Onderstaand enkele belangrijke voordelen op een rij:

 

  • Geschikt in vele omgevingen zoals magazijnen, evenementen en winkels

  • Met een barcode scanner minimaliseer je fouten

  • Met een barcode scanner maximaliseer je efficiëntie en productiviteit

  • Veilige identificatie

  • Eenvoudig in gebruik

Functionaliteit Barcodescanner QR-codescanner RFID reader RFID reader/writer Handheld computer
Leest streepjescodes
Leest QR-codes
Kan van een scherm lezen sommige modellen
Kan een RFID-chip lezen sommige modellen
Kan RFID-chips programmeren sommige modellen
Kan Apps installeren
Dit apparaat heeft een aansturingsprogramma waar verschillende programma's of apps op geïnstalleerd kunnen worden.
GPS sommige modellen
Mobiele data sommige modellen
Wifi sommige modellen
Bluetooth sommige modellen

Tips voor de aanschaf van een handscanner

Bij het aanschaffen van een EAN scanner zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. De belangrijkste vind je hieronder: het merk barcode scanner, het verschil tussen 1D en 2D scanners, RFID scanners versus reguliere barcode scanners en de overweging tussen bedrade en draadloze scanners.

 

Welk merk barcode scanner?

Bij DCP bieden we enkel de beste barcode scanners van topmerken zoals Zebra, Datalogic en Honeywell. Stuk voor stuk merken die bekend staan om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Al deze barcode scanners koop je direct online in onze webshop.

 

Het verschil tussen 1D en 2D barcodescanners

Voor het scannen van een streepjescode of barcode volstaat een 1D barcode scanner. De scanner leest de barcode met behulp van een laser in één rechte lijn. De barcode is dus een lineaire code. Een 2D barcode is een reeks vormen (meestal vierkanten) die in een matrix zijn gerangschikt, zoals een QR-code. Deze moet zowel van links naar rechts gelezen worden als van boven naar beneden. En daarvoor heb je dus een 2D scanner nodig die een plat vlak in meerdere richtingen kan aflezen. Dat maakt een 2D scanner ook uitermate geschikt in situaties waarin het lastig is om de scanner perfect op de code te richten, bijvoorbeeld omdat snelheid essentieel is. Met een 2D scanner kun je niet alleen streepjescodes scannen, maar wordt het mogelijk om ook een QR-code te scannen, of een Aztec- of Data Matrix-code. Het grote voordeel van 2D ten opzichte van 1D is dat je met een 2D-barcode doorgaans veel meer gegevens kunt coderen dan met een lineaire streepjescode. LET OP: Wil je de codes ook kunnen aflezen vanaf een mobiele telefoon? Let er dan op dat de scanner die je aanschaft een image type scanner is.

 

Bedrade of draadloze barcode scanners

Tot slot het verschil tussen bedrade en draadloze scanners. Een bedrade scanner is goedkoop, gemakkelijk in gebruik, perfect voor in winkels of supermarkten en het is niet nodig om een accu op te laden. Het nadeel van deze barcode scanner is dat je beperkt bent door het bereik van de kabel. Draadloze scanners zijn in vergelijking duurder en hierbij is het wel noodzakelijk om de accu op te laden. Daarentegen heeft een barcode scanner wel een groter bereik en is deze ideaal voor het checken van prijs of voorraad.

 

Barcode scanner kopen of meer informatie?

Wil je meer informatie over onze 1D barcodescanners of een persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact op, ons team kijkt graag met je mee. En wil je direct een 1D scanner kopen? Bekijk dan de mogelijkheden bovenaan de pagina en bestel ze direct online.

 

Vraag prijs aan