• Eigen drukkerij
 • Bedrukte passen vanaf 5 cent
 • Snel geleverd
 • Meer dan 20 jaar ervaring

Etiketten, stickers en labels

Welke etiketten heb ik nodig?

Voor het online bestellen van etiketten, labels, adresstickers en sticker labels ben je bij DCP aan het juiste adres. Van verzendlabels tot aan wijnetiketten. Bij ons kun je werkelijk alle kanten op. Kies zelf bijpassende labels voor jouw labelprinter of leg alles in de professionele handen van DCP. Daarnaast hebben we ons eigen labelmerk op de markt gebracht: TopDutch Labels. Waar je ook voor kiest, onze vakmensen hebben jarenlange ervaring en staan altijd voor je klaar.

Daarom etiketten van DCP

 • Topkwaliteit kennis en service
 • Professionele supportafdeling in huis
 • Eigen etikettenmerk: TopDutch Labels
 • Mogelijkheid tot printen met variabele gegevens
 • Bewezen expertise met RFID-chips
 • Alles op één plek: printers, labels én service

Kies uit onze etiketten opties


Heb je meer informatie nodig?

Wil je meer informatie over etiketten en labels of heb je behoefte aan persoonlijk advies?
Ons team kijkt graag met je mee.

Eigen merk TopDutch Labels

 

Voor elke printopdracht een betaalbaar etiket. Dat is de gedachte waarmee wij ons eigen merk TopDutch Labels hebben ontwikkeld. Omdat elke labeltoepassing zijn eigen kenmerken heeft, hebben wij voor elke toepassing een label. Denk aan de breedte of lengte van het label, het soort materiaal, de printmethode en de lijmlaag. Op ons kun je vertrouwen.


“We hoeven nooit meer op zoek naar stickers. We kunnen gewoon naar de printer lopen en precies de juiste etiketten afdrukken."
Sofie Lemmens, Van der Valk Hotel Gent

Printservice

 

Heb je etiketten nodig, maar heb je geen labelprinter of tijd? Onze printafdeling levert ze razendsnel, in zwart-wit of full colour. Als het moet met variabele gegevens, zoals barcodes, adressen, serienummers, artikelnummers en productspecificaties in verschillende talen. Het enige wat jij hoeft te doen, is een Excelbestand aanleveren. Wij doen de rest.

Hoe kies ik het juiste etiket?

Je wilt je eigen etiketten printen, maar welk etiket is het meest geschikt? Met de onderstaande vragen ontdek je welk etiket het beste bij jouw opdracht past.


Etiketten in full colourEtiketten in full colour

Wil je in zwart-wit of full colour afdrukken?

Met kleur ziet een label er een stuk aantrekkelijker uit, maar soms volstaat zwart-wit. Een adressticker kan bijvoorbeeld prima in zwart-wit worden geprint. Kies je voor kleur, dan heb je inkjet etiketten nodig. Ga je voor zwart-wit? Dan blijven er twee opties over: thermisch direct en thermisch transfer. Welk type label je nodig hebt is altijd afhankelijk van jouw type printer.

 • Thermisch direct printers bedrukken op speciaal materiaal dat reageert op warmte van de printkop.
 • Thermisch transfer printers bedrukken door gebruik te maken van een printlint.

Kerndiameter etiketKerndiameter etiket

Welke kerndiameter heb je nodig?

Het formaat is een van de belangrijkste graadmeters voor het kiezen van de juiste etiketten. Houd bij het kopen van een label of etiket op rol vooral rekening met de kerndiameter van de rol. De diameter van de kern waar de labels omheen gerold zitten verschilt namelijk per printer. Zo hebben industriële printers vaak labelrollen met een kerndiameter van 76 mm. Desktop printers hebben daarentegen meestal een kern van 25 mm.


Gewenste materiaal etiketGewenste materiaal etiket

Welk materiaal en welke afwerking wil je?

Als het formaat bekend is kun je nadenken over het materiaal en de afwerking. Ga je voor labels van papier of voor kunststof labels? Kunststof gaat langer mee maar is daardoor ook duurder in aanschaf. En kies je voor een glanzende afwerking of voor mat. Een matte afwerking is bijvoorbeeld beter leesbaar in sterk belichte ruimtes. Tot slot kun je nadenken over het type lijm. Wil je dat de labels permanent plakken of dat de etiketten verwijderbaar zijn? 


Verschillende vorm etiketVerschillende vorm etiket

Wil je die-cut labels of endless labels?

Blanco labels en etiketten op rol zijn verkrijgbaar als die-cut en als endless label. Die-cut labels zijn voorgestanste labels met een vast formaat. Een endless label is een oneindig label. Endless labels kun je daardoor op elke gewenste lengte zelf afscheuren. Als de labelprinter beschikt over een cutter kun je deze natuurlijk ook gebruiken. 

Welke soorten etiketten zijn er?

Etiketten FAQ

Passen alle soorten etiketten in alle soorten printers?

Nee, het vinden van de juiste labels is altijd afhankelijk van het type printer in combinatie met jouw wensen.

Welke labelformaten zijn er?

De meeste leveranciers werken met standaard formaten. Maar geen zorgen; wij kunnen ook labels op maat leveren.

Welke materialen zijn er mogelijk voor labels?

Er zijn kunststof labels en papieren labels. Weet je niet precies welk label je nu hebt? Probeer het label dan te scheuren. Papieren labels kun je inscheuren, plastic labels niet.

Hoe lang kun je labels bewaren?

Je kunt labels ongeveer een jaar bewaren zonder dat ze kleefkracht verliezen.

Kan ik ook voorbedrukte labels voor mijn labelprinter bestellen?

Jazeker, afhankelijk van de wensen kunnen wij meestal voorbedrukte labels leveren. Denk bijvoorbeeld aan etiketten met oplopende nummering.

Wil je etiketten met chiptechnologie?

Tot slot kun je nadenken of je etiketten nodig hebt met chiptechnologie. Met het toevoegen van technologie kunnen etiketten worden geprogrammeerd. Wij onderscheiden grofweg drie soorten. Daarbij is het goed om te weten dat NFC en MIFARE® vormen zijn van RFID-techniek maar dat ze over het algemeen als aparte techniek worden genoemd.

 • Met RFID-technologie kun je van een afstand informatie opslaan en uitlezen van RFID-tags. Deze tags zitten in objecten zoals etiketten. Er is hierbij geen fysiek contact nodig om te scannen. RFID-tags zijn geschikt voor toepassingen zoals toegangspasjes, voorraadbeheer en nauwkeurige tijdregistratie.
 • MIFARE® tags en labels bevatten een microprocessorchip. Ze zijn geschikt voor beveiliging, tweetraps-authenticatie, en/of toegangscontrole. Ook is een MIFARE®-chip geschikt voor het geven van extra informatie bij producten.
 • NFC tags zijn geschikt voor contactloze communicatie voor een korte afstand (max. 10cm). NFC tags zijn eenvoudig uit te lezen door een smartphone met NFC functionaliteit. Dit maakt ze geschikt voor bijvoorbeeld toegangscontroles, contactloos betalen en productlabels.

Heb je advies nodig?

Welke labels of etiketten je ook kiest: bij DCP profiteer je altijd van een hoge kwaliteit, brede expertise en een optimaal resultaat. Weet je niet zeker welke etiketten bij jouw printer passen of ben je benieuwd naar de mogelijke kosten? Win vrijblijvend advies in bij Kasper, een van onze specialisten.

Kasper van DijkKasper van Dijk

“Ze zijn enorm servicegericht en denken graag met ons mee als we een nieuw idee hebben, maar nog geen oplossing. Ze proberen als een verlengstuk van je bedrijf mee te kijken. Dat is heel prettig.”
Justin de Ruijter, Veel liefs