• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Levering in 1 dag mogelijk
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Scherpe portotarieven, ook voor buitenland

DCP heeft volumecontracten met de postbezorgers. Omdat veel klanten gebruik maken van onze portoservice, krijgen wij maximale omzetkortingen. En dat is goed nieuws, want ook jij kunt profiteren van onze volumekorting.

mailpacks voorbereiding


Slim combineren

DCP kijkt elke dag hoe we partijenpost op een slimme manier kunnen aanbieden en partijen kunnen samenvoegen. Omdat portokosten vaak een groot deel uitmaken van het budget voor mailpacks met een plastic pas, loont het dus de moeite om te profiteren van deze volumekorting.

Benieuwd wat jij via ons kunt besparen? Neem gerust contact met ons op voor een calculatie.


Advies over matdatum

Matdatum is zo’n typische vakterm. Wij bedoelen hiermee op welke dag je mailpack wordt bezorgd bij jouw klanten. Deze matdatum wordt ons uitgangspunt voor de gehele planning van de order. Of je kiest voor een bezorgtijd van 72 uur of 24 uur heeft veel invloed op de portokosten en consequenties voor de productieplanning.

Wij laten je weten wat de uiterste datum is waarop de drukbestanden en adresgegevens aangeleverd moeten worden. Dat betekent duidelijkheid en een transparante planning.

mailpack in de brievenbus


Nieuwe regels poststukken buitenland

Sinds 1 januari 2020 wordt een strikter onderscheid gemaakt tussen het verzenden van documenten en goederen naar het buitenland. PostNL ging hier altijd coulant mee om, maar moet zich nu ook houden aan de wereldwijd aangescherpte regels. Dat betekent dat veel poststukken nu worden gezien als pakketten, ook als ze gewoon door de brievenbus passen. Voor een pakket betaal je veel meer portokosten en pakketten moeten digitaal worden voorgemeld inclusief (douanedata).

Een mailpack is geen pakket

DCP verstuurt dagelijks mailpacks met plastic passen voor onze klanten, ook naar het buitenland. Gelukkig verandert er voor ons en onze klanten eigenlijk niets. Zoals je hieronder kunt zien, worden passen en gratis promotieartikelen niet gezien als goederen. Onze mailpacks hoeven dus ook niet als pakket te worden verstuurd (een enkele specifieke uitzondering misschien daargelaten).

brochure PostNL

Definitie goederen

Onder goederen verstaan we eigenlijk alles van waarde dat afwijkt van een brief of kaart. De definitie is: Een (stoffelijk) voorwerp, met uitzondering van een pas, boek, creditcard of gratis promotieartikel.

 

Op de website van PostNL vind je meer informatie over de nieuw regels. Maar je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over het versturen van mailpacks. We denken graag met je mee!


Gerelateerde artikelen