• Eigen drukkerij
 • Bedrukte passen vanaf 5 cent
 • Levering in 1 dag mogelijk
 • Meer dan 20 jaar ervaring

Thermisch direct Etiketten

Wanneer je verzendlabels, adresstickers of evenementen tickets wilt drukken, zijn thermisch direct etiketten uitermate geschikt. Thermisch direct labels staan namelijk bekend om een lage kostprijs en goede afdrukkwaliteit. Direct thermische labels kunnen na verloop van tijd wel vervagen, maar dit hoeft geen beperking te zijn voor labels die maar korte tijd mee hoeven te gaan. Thermische etiketten voor Thermisch direct printers hebben geen inkt of printlint nodig. Hierdoor blijven de kosten per label laag.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan hieronder de verschillende thermisch direct labels of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Onze medewerkers vertellen je graag meer.

Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 82

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 82

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

 

Wat is een thermisch label?

 

Thermische etiketten hebben een warmtegevoelige coating en kunnen alleen geprint worden met een Direct Thermal printer. De printkop verwarmt het label waardoor de coating wordt geactiveerd en er een zwarte afdruk ontstaat op het label. Voor het printen op een thermisch label is dus geen inkt of printlint nodig, hierdoor blijven de kosten laag.

 

Voordelen en nadelen van thermische etiketten

 

Thermische etiketten en labels hebben verschillende interessante voordelen, maar natuurlijk ook keerzijden. Onderstaand de belangrijkste op een rij:

 

 • Lage kostprijs

 • Snelle verwerking

 • Uitermate geschikt voor verzendlabels en adresstickers

 • Beperkte houdbaarheid

 • Enkel geschikt voor direct thermal printers

Toch op zoek naar labels die lang houdbaar zijn, bijvoorbeeld schaplabels of labels voor medicijnen? Kijk dan ook eens bij onze andere labels.

 

Thermisch label of etiket kopen of advies nodig?

 

Kies dan voor de expertise en betrouwbare kwaliteit van DCP. Thermische labels en labelprinters bestel je eenvoudig online in onze webshop. Hierbij bieden we de keuze uit verschillende formaten, belijmingen en materialen. Je kan ook thermische etiketten bedrukken. Dan krijg je je eigen ontwerp scherp geprint op rol geleverd. Wil je graag meer informatie of een advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact op. Het DCP team staat voor je klaar.

Vraag prijs aan

Wat is een thermisch direct label?

Thermisch direct etiketten hebben een warmtegevoelige coating en kunnen alleen geprint worden met een Thermisch Direct printer. De printkop verwarmt het label, waardoor de coating wordt geactiveerd. Zo ontstaat er een monochrome afdruk op het label. Voor het printen op een thermisch direct label is dus geen inkt of printlint nodig. Daardoor blijven de kosten laag.

Printtechniek Printsnelheid Kleur Label levensduur Gebruikskosten
Thermisch direct Snelst Monochroom Korter
Thermisch transfer Sneller Zwart-wit Langst €€
Inkjet Snel Volledig in kleur Gemiddeld €€€

Voordelen en nadelen van thermisch direct etiketten

Thermisch direct etiketten en labels hebben verschillende interessante voordelen, maar natuurlijk ook keerzijden. Onderstaand de belangrijkste op een rij:

 • Lage kostprijs
 • snelle verwerking
 • Uitermate geschikt voor verzendetiketten, labels voor producten met een hoge omloopsnelheid en kassabonnen
 • Beperkte houdbaarheid 
 • Enkel geschikt voor thermisch direct printers

Toch op zoek naar labels die lang houdbaar zijn, bijvoorbeeld schaplabels of labels voor medicijnen? Kijk dan ook eens bij onze andere labels.

Thermisch direct label of etiket kopen of advies nodig?

Kies dan voor de expertise en betrouwbare kwaliteit van DCP. Thermische labels en labelprinters bestel je eenvoudig online in onze webshop. Hierbij bieden we de keuze uit verschillende formaten, belijmingen en materialen. Je kan ook thermische etiketten laten bedrukken. Dan krijg je je eigen ontwerp scherp geprint op rol geleverd. Wil je graag meer informatie of een advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact op. Het DCP-team staat voor je klaar.