• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Snel geleverd
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Zorgmedewerkers nu voor iedereen herkenbaar dankzij persoonlijke badges

Als specialist in plastic pasjes levert DCP maatwerk aan klanten in uiteenlopende branches, waaronder de zorg. Zo hebben we zorgorganisatie Liberein uit Enschede geholpen met medewerkersbadges. Daarmee zijn bijvoorbeeld de thuiszorgmedewerkers goed herkenbaar als ze bij cliënten thuis komen. En dat is hard nodig met de nieuwe AVG. Lees onderstaand meer over de succesvolle samenwerking met deze klant.

“Het is heel fijn om een vast aanspreekpunt te hebben bij DCP. Daardoor hoeven we nooit lang te wachten. Sietske reageert altijd heel snel en onderneemt direct actie als dat nodig is."

Ilona de Bruin, projectleider Liberein


voorbeeldpas Liberein

Wat was de uitdaging?

Begin 2017 ontstond Liberein vanuit de fusie van twee zorgorganisaties. Elke organisatie had haar eigen manier om medewerkers herkenbaar te laten zijn: wel of geen uniform en eigen badges. Daar moest één lijn in komen. Zo moesten er persoonlijke badges komen voor alle medewerkers en vrijwilligers. Door de nieuwe privacywetgeving is het immers nog belangrijker geworden dat je je kunt identificeren als medewerker van Liberein, zeker voor de mensen in de thuiszorg. Daarom ging Liberein op zoek naar een partij die badges en printers kon leveren en zo kwamen ze in contact met DCP.

De wensen van de klant

  • Badges voor alle medewerkers en vrijwilligers
  • Ondersteuning bij de productie van de eerste 1.500 badges
  • Daarna zelf printen
  • Aanschaf van printers, badges en software 
  • Voorbedrukte badges in huisstijlkleur

Onze oplossing

Ga je als nieuwe medewerker aan de slag bij Liberein? Dan maakt de afdeling HR voortaan een persoonlijke badge voor jou met behulp van de printers die geleverd zijn door DCP. De printers zijn verbonden met een laptop en webcam. De HR-medewerker maakt een foto van jou, vult naam en functie in en print de badge ter plekke op een voorbedrukte pas. Daarop staat al het logo van Liberein in de eigen huisstijlkleur groen. Vervolgens bevestig je de badge aan een clip naar keuze (een bretelclip, een krokodillenbekclip of een badge jojo) en je kunt aan het werk.

Liberein handen

Omdat het nog best een klus is om voor zo’n 1.500 mensen een badge te maken, maakt DCP de eerste serie badges voor Liberein. In onze eigen drukkerij is dat zo gepiept – voor Liberein vergt het wel wat voorbereiding. Want niet alleen moet er van alle medewerkers een goede foto gemaakt worden, ook moet er een lijst komen met de juiste namen en functiebenamingen, gekoppeld aan de juiste foto’s. Omdat veel medewerkers door de fusie ook nog eens een nieuwe functiebenaming krijgen, heeft dat heel wat voeten in aarde. De eerste serie gegevens is inmiddels compleet en doorgestuurd naar DCP. Om de veiligheid te waarborgen, stelden we hiervoor een beveiligde verbinding beschikbaar. De tweede serie volgt binnenkort.

"De samenwerking met DCP bevalt prima. Ze hebben gewoon goed werk geleverd en de badges en clips zien er mooi uit."

Het resultaat

Liberein is blij met de nieuwe medewerkersbadges. Door het gebruik van hun eigen huisstijlgroen is de voorbedrukte badge niet zo eenvoudig na te maken en dus extra veilig. Ook al waren er wat opstartproblemen bij de installatie van de printers en de software, alles werkt inmiddels naar volle tevredenheid. Een grote groep medewerkers heeft nu al een eigen badge en binnenkort volgt de rest. Vanaf dat moment maakt Liberein de badges voor nieuwe medewerkers zelf. En als er toch een keer iets niet lukt, weten ze DCP te vinden.

En DCP zelf? Wij hebben ook weer geleerd. Bijvoorbeeld om vanaf het begin van een dergelijk traject ook iemand van ICT te betrekken. Dan verloopt de installatie van de printers en de software soepeler.

Liberein

Over Liberein

logo LibereinBegin 2017 fuseerden de Enschedese zorgorganisaties AriënsZorgpalet en Bruggerbosch en gingen samen verder onder de nieuwe naam: Liberein. Liberein is de grootste ouderenzorgaanbieder in Enschede. Met bijna 1.400 medewerkers en 600 vrijwilligers ondersteunt Liberein in en rondom negen woonzorgcentra ruim 1.400 kwetsbare ouderen in hun dagelijks leven. Denk aan thuiszorg, dagactiviteiten, eerstelijnsbehandeling en revalidatie. Daarnaast verhuurt Liberein appartementen aan senioren en biedt op locatie verpleeghuiszorg en verzorgingshuiszorg.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze case, de mogelijkheden op het gebied van cardprinters, plastic pasjes en medewerkersbadges of DCP? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en neem ook een kijkje op het DCP blog en onze andere cases.