• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Snel geleverd
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Doe mee met het recycling programma van Epson


Omdat alle kleine beetjes helpen, heeft Epson een speciaal recyclingprogramma opgezet voor gebruikte labelprinter cartridges voor ColorWorks-printers. Epson haalt zo veel mogelijk grondstoffen uit de ingeleverde cartridges en gebruikt die opnieuw. Dat is beter voor het milieu en dus doen we hier graag aan mee. Jij ook?

Zo doe je mee

We maken het je graag gemakkelijk. Heb je gebruikte Epson CW-labelprinter cartridges? Dan kun je ze via DCP eenvoudig laten ophalen. Ook als je de cartridges niet in onze webshop hebt besteld. Het enige wat jij hoeft te doen, is een verzameldoos aanvragen, de lege cartridges erin bewaren en hem weer laten ophalen als de doos vol is.

Het is gratis

Het kost je alleen een beetje van je tijd. En met de formulieren hieronder ben je snel klaar.Stap 1: Vraag je verzameldozen aan

Vul het aanvraagformulier in en wij zorgen ervoor dat Epson je een set kartonnen verzameldozen stuurt. Je kunt zelf kiezen hoeveel dozen je wilt ontvangen. Handig als je op verschillende locaties een doos wilt neerzetten.

Stap 2: Verzamel de gebruikte cartridges

Doe alle gebruikte cartridges in de verzameldoos totdat die vol is. Let op: alleen originele Epson cartridges uit de CW-serie worden gerecycled.

Stap 3: Laat je volle verzameldoos ophalen

Zodra de doos vol zit, kun je ons een seintje geven. Je vult je locatiegegevens in en wij zorgen ervoor dat de doos zo snel mogelijk wordt opgehaald. Instructies krijg je via de mail.

Stap 4: Epson hergebruikt alles van waarde

Zodra Epson de cartridges heeft ontvangen, worden alle nog bruikbare grondstoffen eruit gehaald. Maar liefst 99,3% van de inkt en toner kan worden hergebruikt en 98,5% van het verpakkingsmateriaal.* Je doet het dus niet voor niets.

* Informatie over hergebruik grondstoffen in 2021 uit verslag van close the loop, over het Epson recycling centrum in België.

Inkcartridges voor de Epson Colorworks kleurenetikettenprintersInkcartridges voor de Epson Colorworks kleurenetikettenprinters

Nieuwe cartridges nodig? Bestel ze direct


Ja, stuur mij zo’n verzameldoos

Vul je gegevens in, kies hoeveel verzameldozen je wilt ontvangen en wij zorgen ervoor dat ze binnen enkele dagen naar je opgestuurd worden. Zitten de dozen vol met cartridges? Dan vul je het ophaalformulier in. Je kunt dan ook meteen nieuwe verzameldozen aanvragen.

LET OP: het recyclingprogramma is uitsluitend voor originele Epson cartridges van de ColorWorks-serie.

Haal mijn volle verzameldoos op

Vul je gegevens in en wij zorgen ervoor dat de verzameldoos bij je wordt opgehaald. Via de mail ontvang je een verzendlabel met instructies. Zorg er in ieder geval voor dat de doos goed opgevuld is en plak hem goed dicht. Als je wilt, kun je ook meteen een setje nieuwe verzameldozen aanvragen.

LET OP: het recyclingprogramma is uitsluitend voor originele Epson cartridges van de ColorWorks-serie.


Over Epson

Forbes Japan heeft Epson uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijf. Wij zijn er trots op dat we onszelf Gold partner mogen noemen. Het betekent namelijk dat Epson ons vertrouwt als vertegenwoordiger en verkoper van hun Colorworks-printers, de bijbehorende gebruiksmaterialen en accessoires. Wij hebben alle expertise in huis om jou te adviseren over het printen van kleurenlabels. En onze service stopt niet bij de aanschaf van de printer. Ook daarna staan we voor je klaar met support en onderhoud.


"Japanners staan erom bekend dat ze alleen iets op de markt brengen als het ook echt goed is. Dat is bij Epson niet anders. Het is niet voor niets dat iedereen het merk Epson wel kent. Het vertrouwen in het merk is groot."
Lars Kiewiet, DCP

Heb je nog vragen? Kasper helpt je graag

Heb je vragen over het Epson recyclingprogramma of wil je meer weten over de Colorworks-labelprinters? Neem dan contact op met onze labelspecialist Kasper. Hij helpt je graag.