• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Snel geleverd
  • Meer dan 20 jaar ervaring

24/7 flexibel, efficiënt en uniek dankzij de Epson kleurenlabelprinter

Wil jij zelf de regie houden over je merkbeleving en inspelen op de actualiteit, in het belang van jezelf en van je klant? Wil je snel kunnen schakelen, maar ook kosten besparen? Denk dan eens aan een Epson kleurenlabelprinter. Want daarmee print je labels in een handomdraai en geheel in overeenstemming met jouw wensen. In deze blog zetten we een aantal voordelen en mogelijkheden voor je op een rij.


Identiteit begint bij jezelf

Dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je bedrijf. En bij die identiteit hoort een unieke uitstraling, waarvan je handig gebruik maakt in je communicatie en op je producten. Door een product te voorzien van jouw merknaam, je logo, een unieke foto, of je slogan, ben je herkenbaar en vertel je je boodschap. Hoe meer voorgedrukte etiketten je bij een drukkerij inkoopt, hoe voordeliger. Totdat je iets wilt veranderen. Bijvoorbeeld je boodschap, een kleur of de naam van het product. Dan wordt goedkoop al gauw duurkoop en blijf je zitten met een grote voorraad voorgedrukte labels.


Veelzijdige labelprinter

Met de Epson kleurenlabelprinter print je de labels die je nodig hebt heel eenvoudig zelf. Je past je ontwerp aan wanneer dat nodig is, je print je labels op het moment dat het jou uitkomt en dat in de aantallen die jij wenst. Hierdoor ben je flexibel, maak je minder kosten en speel je in op de behoefte. O ja, en als je wilt, print je je etiketten ook nog eens volledig gepersonaliseerd.

Om je te inspireren, geven we je graag een aantal concrete voorbeelden van wat er mogelijk is met zo'n kleuren labelprinter.

wijnetiketten op maat


Voorbeeld 1
Flesetiketten 'on demand' printen

Met de Epson kleurenlabelprinter heb je de mogelijkheid om elke afbeelding afzonderlijk te printen en waar nodig te voorzien van tekst. Elk moment van de dag, week of maand, dat jij besluit iets nieuws te maken, kun je aan de slag.
Zo wordt een lokaal biertje opeens een speciaal-biertje, een potje jam een streekgebonden jam en een fles huisgemaakte wijn een vin unique. En soms pas je de houdbaarheidsdatum alleen even aan.


Voorbeeld 2
Relatiegeschenk met persoonlijk etiket

Het 'on demand' labelen en personaliseren van een product of een presentje is voor veel ondernemers aantrekkelijk. Omdat de branding jou uniek maakt, maar ook omdat je je klant misschien net even dat stukje extra aandacht kunt geven. Zo kreeg onze collega Harald op een beurs wel een heel persoonlijke versnapering. Hij hoefde hiervoor enkel zijn favoriete smaak fruit en zijn naam door te geven en voilà, nog geen minuut later kreeg hij een overheerlijk bakje muesli overhandigd, gelabeld met: 'Harald, geniet van je muesli.' Hij smulde als nooit tevoren.

Juist met die persoonlijke aandacht maak je als ondernemer het verschil. Denk maar eens aan die doos chocolade, waarop een hartverwarmende groet of spreuk staat, of het flesje parfum, die heerlijke bodylotion of de pot met grootmoeders koekjes waarop jouw naam prijkt. Een heel persoonlijk geschenk, speciaal voor jou gemaakt.

chocolade op maat


Voorbeeld 3
Duidelijke informatie bij medicijnen en voeding

Visuele informatie wordt 600.000 keer sneller opgenomen dan tekst. Logisch eigenlijk, want beelden blijven nu eenmaal langer hangen. Ook maakt het verschil of het beeld in zwart-wit is of in kleur. Zo kan een apotheekhouder bijvoorbeeld ter verduidelijking symbolen toevoegen aan het medicijndoosje en kunnen ook schapkaarten in de supermarkt of groothandel voorzien worden van bijvoorbeeld een actie button. Een broodjeszaak maakt op die manier een informatief etiket met daarop bijvoorbeeld specifieke ingrediënten en al dan niet biologisch, vegetarisch, gluten- of suikervrij.

medicijnen etiketteren

voeding etiketteren

Voorbeeld 4 Etiketten met kleurcodering

Voor een productielijn kunnen kleurcoderingen op labels worden geprint, zodat voor de productie- of magazijnmedewerker in één oogopslag te zien is welk product waarbij hoort. Of denk aan een instructie-afbeelding die duidelijk maakt hoe je een onderdeel installeert. Het maakt het productieproces een stuk efficiënter en minder gevoelig voor fouten.


Enthousiast, maar twijfel je hoe je het moet aanpakken?

Misschien denk je 'ik heb toch helemaal geen verstand van kleurenprinters en labels?' Dat hoeft ook niet. Wij komen de printer netjes bij je installeren en leggen je uit hoe het werkt. En behalve de machine, inktcartridges en labels heb je verder eigenlijk niets meer nodig. Kies je voor een optioneel onderhoudscontract, dan ben je ervan verzekerd dat het blijft werken. Eindelijk krijgt al jouw creativiteit de ruimte die het verdient.

Ben je op zoek naar efficiëntie en hebben we met al deze voorbeelden je creativiteit aangeboord? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er alles over en laten je bovendien graag zien hoe ook jij in een paar eenvoudige stappen jouw product op maat maakt en personaliseert.


Gerelateerde artikelen