• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Levering in 1 dag mogelijk
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Nu verkrijgbaar: nieuwe Epson ColorWorks on-demand labelprinters

Ze werden al eerder aangekondigd door Epson en vanaf deze zomer zijn ze verkrijgbaar in onze webshop: 4 nieuwe on-demand labelprinters. Met deze printers maak je full colour etiketten in allerlei vormen en formaten, volledig op maat voor jouw bedrijf. Ideaal ook om op te nemen in een productielijn. In deze blog laten we je zien wat deze printers allemaal in huis hebben en wat de verschillen zijn tussen de 4 modellen.

Epson labelprinters


Voor flexibele kleuretiketten op maat

Of je nu piepkleine etiketten nodig hebt voor flesjes nagellak of grote duurzame etiketten voor chemische vaten, de nieuwe ColorWorks-serie print ze allemaal. De printers kunnen een rolbreedte aan van minimaal 2,5 centimeter tot maar liefst 21,5 cm. Daarmee is het dus mogelijk om etiketten op A4-formaat te printen.

labelprinter in productielijn


Opnemen in productielijn

Bijzonder is ook dat de printers in een productielijn geplaatst kunnen worden. Zo zijn twee van de printers uitgerust met een peeler. Dit maakt het mogelijk om tegelijkertijd de etiketten met variabele gegevens af te drukken én direct het vel aan de achterkant te verwijderen. De ideale match voor bedrijven die veel SKU's moeten beheren. Denk bijvoorbeeld aan de voedingsmiddelenindustrie, chemie, tuinbouw, logistiek of productiebedrijven.De voordelen van de ColorWorks labelprinters

✓ Full colour
✓ Alle etiketvormen mogelijk
✓ Eenvoudig in gebruik
✓ Compact
✓ In productielijn te plaatsen4 verschillende modellen

De nieuwe ColorWorks-serie kent 4 verschillende modellen:


6000 of 6500

Het verschil tussen de 6000- en 6500-modellen is de maximale rolbreedte van de etiketten. Met de 6500-modellen kun je tot maar liefst een rolbreedte van 215,9 mm inzetten. Dat betekent dat je er zelfs etiketten op A4-formaat mee kunt afdrukken. Aan de buitenkant zou je dat misschien niet zeggen, want juist de 6000-modellen lijken groter. De behuizing van de 6500-modellen is iets breder, maar wel lager, zodat de dikte van de rol beperkter is en de rol niet te zwaar wordt.


Ae of Pe

De Ae-modellen zijn uitgerust met een snijder, waarmee de etiketten direct na het printen losgesneden kunnen worden. De Pe-modellen zijn uitgerust met een peeler. Hiermee kan het vel aan de achterkant van het etiket er automatisch afgehaald worden, zodat je het etiket makkelijk uit kunt nemen en direct opplakken, of laten opplakken door een robotje. De printer is op die manier heel goed op te nemen in een productielijn. 


De Colorworks C6500 in actie

De printers zijn goed in te zetten in een grote industriële omgeving, maar net zo goed in een kleine(re) productielijn. In dit filmpje zie je de C6500 in een eenvoudige opstelling met een etiketteermachine (vanaf 2 minuten):


Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar de vele mogelijkheden van deze nieuwe kleuren labelprinters voor jouw bedrijf of jouw klant? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Gerelateerde artikelen