• Eigen drukkerij
 • Bedrukte passen vanaf 5 cent
 • Levering in 1 dag mogelijk
 • Meer dan 20 jaar ervaring

Personalisatie in de wereld van passen, labels & etiketten

Vandaag nemen we je mee in de wereld van personalisatie. Passen, labels en etiketten lenen zich uitstekend voor personalisatie. Van een polsband met een volledig persoonlijk ontwerp tot maatwerk koffer- en bagagelabels en van een plastic pas met foto tot een gepersonaliseerd wijnetiket. In deze blog vertellen we je meer over de mogelijkheden van personalisatie!


Maak je passen uniek met personalisatie

De mogelijkheden voor het personaliseren van plastic passen zijn bijna eindeloos te noemen. Een veelvoorkomende vorm is personalisatie met NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats). Maar je kunt ook denken aan het toevoegen van een foto, nummer, barcode, magneetstrip of een combinatie van deze gegevens.

voorbeeld pas gepersonaliseerd

In onze whitepaper 'Maak je passen uniek met personalisatie' geven we je tips hoe je dit het beste kan toepassen. Naast plastic passen kunnen we ook verwante producten zoals keyfobs en badgehouders personaliseren.

En bij DCP staan we niet stil op het gebied van personalisatie! Zo zijn we druk bezig met de onderstaande topics:

 1. Embossing printers 
  Embossing is een techniek waarbij we de tekst in de pas slaan, wat zorgt voor het soort reliëf dat je ook vaak op creditcards ziet.
 2. Lasergraveren 
  Personalisatie door middel van lasergraveren (ook wel: lasermarkeren) heeft als groot voordeel dat de personalisatie niet gevoelig is voor slijtage. Je ziet dit bijvoorbeeld ook vaak op bankpassen.
 3. RFID-chips 
  Deze kunnen we voor je uitlezen en programmeren.
 4. QR-codes 
  Een QR-code druk je makkelijk mee op je plastic pas en maakt personalisatie heel toegankelijk.

Vino di DCP


Etiketten en labels personaliseren

Er is bijna geen betere match te vinden dan etiketten, labels en personalisatie. Er zijn veel verschillende toepassingen mogelijk. Van koffer- en bagagelabels die perfect passen bij branding doeleinden tot polsbandjes van patiënten in een ziekenhuis. Of wat dacht je van gepersonaliseerde etiketten, waarmee je een cadeau omtovert tot een echt relatiegeschenk? Daarnaast kan je ook denken aan oplossingen die technischer van aard zijn, zoals het contoursnijden van labels en het toevoegen van RFID chips, QR-codes en kleurcodes.


Zelf printen of volledig laten verzorgen?

Ook de manier waarop je personalisatie kan toepassen is helemaal aan jou. Of je nu gebruik maakt van een eigen card- of labelprinter en bijpassende pasjes of etiketten, of dat je alles in de professionele handen van het DCP team legt. We kunnen je ondersteunen van A tot Z: van databasebeheer tot het programmeren van beveiligingsscripts. Met persoonlijke data moet je immers altijd zorgvuldig omgaan!


Klantcase Liberein & persoonlijke badges

We sluiten deze blog af met een personalisatie voorbeeld uit de praktijk; het verhaal van zorgorganisatie Liberein. Liberein kwam bij ons met het verzoek om persoonlijke badges te maken, voor alle medewerkers en vrijwilligers. Maar hoe pak je dat aan voor 1.500 mensen? Welke apparatuur heb je nodig en hoe zorg je voor de juiste data? In onze case vertellen we je alles over onze aanpak.

Liberein klantcase


Gerelateerde artikelen