Plastic passen, labels en rfid
Hulp nodig? +31 (0) 50 579 0084
| info@dcp.nl|
Eigen drukkerij
Bedrukte passen vanaf 5 cent
Levering in 1 dag mogelijk
Meer dan 20 jaar ervaring

TV opnames in onze drukkerij voor plastic pasjes

05-02-2015

 

Wie had dat ooit gedacht

Tv-opnames bij DCP voor het nieuwe RTL4 tv-programma 'Durf te vragen/#DTV'.

Het is vrijdagmiddag en de telefoon rinkelt. Dat gebeurt veel vaker, maar deze keer wil de beller geen pasjes laten maken: ze wil weten hoe plastic pasjes worden gedrukt en wat de toekomst is van plastic pasjes!

Binnenkort start een nieuw programma bij RTL4, 'Durf te vragen/#DTV' en een kijker had deze vraag gesteld. Of ze bij ons mochten komen filmen. Natuurlijk lieten wij RTL4 graag naar het hoge noorden afreizen! We hadden één week om het script te corrigeren en alles spik en span te maken. Je wilt per slot van rekening toch goed voor de dag komen...

En daar stonden ze dan afgelopen dinsdag: een crew van vijf personen in vier auto's.

 

Behind the scenes

Groningen is een uithoek van Nederland en bij tv-opnames loopt niet altijd alles zoals gepland. Anderhalf uur te laat stond de tv-ploeg voor de deur. Er werden grote tassen naar binnen gesleept met camera's, verlichting en statieven. Onder het genot van een kopje koffie, thee en Groninger notenkoek werd alles uitgepakt en het script nog eens doorgenomen.

De opnames begonnen buiten het gebouw. De presentator moest immers aankomen bij het bedrijf waar hij antwoord op de kijkersvraag hoopte te krijgen. Er stond een ijskoude noordoosten wind. De presentator kwam wel vijf keer bij ons aan op wel vijf verschillende manieren. Telkens liep hij uit beeld, versprak hij zich of denderde er een vrachtwagen langs. En het werd steeds kouder. Zo gaat dat bij tv-opnames.

 

tv opnames

Rondleiding

Samen met Lars Kiewiet ging de presentator vervolgens langs alle onderdelen van ons drukproces. We hadden speciaal voor het programma een pasje ontworpen die de presentator op het beeldscherm bekeek. Hij vroeg zich af hoe het vervolgens gedrukt zou worden. Lars leidde hem vakkundig langs de drukpers waar de pasjes met een snelheid van 10.000 per uur de pers verlieten. De camera kon deze snelheid niet eens bijhouden! De presentator mocht zelf op de knop drukken om de drukpers aan te zetten. En aan het einde mocht hij met een cardprinter zijn eigen naam op de pas printen.

 

Wachten

Tv-opnames bestaan vooral uit wachten. Zenuwachtige collega's die zich afvragen wanneer zij aan de beurt zijn en klikkend rondlopen met camera's. Je moet 's avonds thuis wel iets kunnen laten zien natuurlijk. En de eerstvolgende verjaardag heb je iets te vertellen!

Ruim na zes uur was alles gefilmd wat maar te filmen was. Van grote overzicht shots tot en met het kleinste schroefje van de drukpers. Het resultaat is binnenkort te zien op RTL4.

 

De uitzending

Ben je ook benieuwd wat al dat zwoegen heeft opgeleverd? Kijk dan zondag 15 februari om 12.30 uur naar RTL4 of op zaterdag 21 februari om 14.30 uur. Maak gebruik van deze unieke mogelijkheid om een blik te werpen in onze drukkerij. Dan heb je de volgende verjaardag ook iets om over te praten!

Wil je zelf ook pasjes laten maken? Neem dan contact op door ons te bellen op 050-5790084 of door een offerte aan te vragen.

 

plastic pasje van durf te vragen