• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Snel geleverd
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Hoe een pasje misschien wel je leven kan redden

Een standaard plastic pasje is nog geen 86 bij 54 mm groot, zo klein als een creditcard. Toch kan het levens redden. Bijvoorbeeld voor de zesjarige Anna Belia die een ernstige allergie heeft. Wij maakten voor haar een allergiepasje dat ze altijd bij zich kan dragen. Daar staat op waar ze allergisch voor is en hoe mensen haar kunnen helpen als ze toch een allergische reactie heeft.

ehbo


Vanuit het hart

Een enkele pas drukken, is niet iets wat we dagelijks doen. Het kan wel, maar de opstartkosten zijn dermate hoog dat het erg duur is om maar één pasje te bedrukken. Maar als Machteld van Velzen onze collega Lars belt, nadat ze DCP via Google gevonden heeft, is Lars al snel geraakt door haar verhaal. Haar dochter Anna Belia heeft een kruisallergie en als ze bij een allergische reactie niet snel op de juiste manier geholpen wordt, kan het heel erg mis gaan. Daarom wil ze een pasje laten maken dat Anna Belia altijd bij zich kan dragen.

"Ik heb zelf kinderen, dus haar verhaal raakte me in m'n hart. Ik heb haar gevraagd me te mailen wat er op het pasje zou moeten staan en ben daarmee naar onze drukkerij gelopen om een pasje te laten maken. Voor zo'n verhaal maak je graag een uitzondering."

Uniek pasje

Het allergiepasje dat we voor Anna Belia maakten is uniek. Op de voorkant staan haar persoonsgegevens, een lijstje van voedingsmiddelen waar ze allergisch voor is en het verzoek om de injectie-pen te gebruiken en 112 te bellen als het misgaat. Die injectie-pen draagt Anna Belia altijd bij zich. Hoe je die moet gebruiken, staat in 5 stappen geïllustreerd op de achterkant van de pas.

instructie injectiepen

 

Een pluim voor DCP

Anna Belia is superblij met haar eigen persoonlijke allergiepasje, maar moeder Machteld misschien nog wel meer. Zij was zelfs zo enthousiast dat ze ons een pluim heeft gegeven via de Consumentenbond. In de consumentengids van september vertelt ze in de rubriek 'De Duim':

"Wat een service, wat een snelheid en wat ongelooflijk klantvriendelijk. Dankzij dit pasje is het leven van mijn kleine meisje een stuk veiliger."

Dankjewel Machteld, we hebben jou en je meisje graag geholpen!

Klik op de afbeelding om het verhaal in de consumentengids te lezen:

consumentengids

Meer informatie over passen