• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Levering in 1 dag mogelijk
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Waar moet je op letten bij de keuze voor een cardprinter?

Huren of kopen? Onderhoud zelf doen of uitbesteden? Het zijn slechts enkele zaken waar je over na moet denken bij de keuze voor een cardprinter. Om het je makkelijk te maken, hebben we de belangrijkste afwegingen voor je op een rijtje gezet.

cardprinter kiezen


Allereerst:
Huren of kopen van een cardprinter?

De eerste belangrijke vraag is of je een cardprinter gaat huren of kopen. Het huren van een cardprinter is ideaal wanneer je voor een korte periode een cardprinter nodig hebt, bijvoorbeeld voor een evenement of congres. Dit kan een dag zijn, een week, of zelfs nog langer. Het maakt niet uit of je kiest voor een losse cardprinter, of voor een compleet pakket inclusief plastic passen, scanners en software. Ga je een cardprinter regelmatig gebruiken? Dan is kopen vanzelfsprekend een betere optie.

Doel cardprinter: afdruksnelheid en printcapaciteit

Waar ga je de cardprinter voor gebruiken? Gaat het om prijskaartjes die je iedere week aanpast? Werk je met toegangspassen die je eens in de zoveel tijd maakt voor nieuwe medewerkers? Of ben je veel op evenementen te vinden, waar een snelle afdruksnelheid belangrijk is? Bij elke cardprinter in ons assortiment vind je de printcapaciteit per uur en voor welke toepassingen de specifieke printer geschikt is. Ook staan DCP-collega’s altijd voor je klaar om advies te geven over cardprinters.

Printopties: enkel- of dubbelzijdig & monochroom of full colour?

Eigenlijk hangt alles samen met het overkoepelende doel van de cardprinter. Wil je bijvoorbeeld pasjes enkelzijdig kunnen printen, of direct dubbelzijdig? Een andere belangrijke afweging is of je gaat werken met monochrome linten (één kleur) of full colour linten. Printlint is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren, zoals zwart, wit, rood en zilver. De full colour linten zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld pasfoto’s en afbeeldingen.

Onderhoud: zelf doen of uitbesteden?

Het is belangrijk dat cardprinters regelmatig worden onderhouden. Maar wie gaat dat doen? Pak je het onderhoud zelf aan, of ga je liever voor gemak en zekerheid? Voor de tweede optie bieden we bij DCP speciale onderhoudscontracten voor je cardprinter. In een onderhoudscontract zit een jaarlijkse onderhoudsbeurt van de printer, assistentie via de telefonische helpdesk, een gratis leenprinter bij een langdurige storing en korting op software-upgrades.

problemen met je printer?


Bonus:
dit mag je ook niet vergeten!

Geen zorgen, met de belangrijkste aandachtspunten voor de aanschaf van een cardprinter ben je nu bekend. Toch zijn er nog een aantal zaken waar je naar kunt kijken:

  • Merk: Heb je een voorkeur voor een specifiek merk? Bij DCP heb je de keuze uit cardprinters van Zebra, Evolis, Fargo, Datacard en Magicard.
  • Aansluiting: De meeste printers beschikken over een USB- en ethernet aansluiting. Daarnaast bestaan er ook cardprinters die met wifi te verbinden zijn.
  • Afmeting: Waar ga je de cardprinter neerzetten? Is dit op de balie bij een receptie, of op een bureau waar je alle ruimte hebt?
  • Mogelijke upgrades: Wist je dat veel cardprinters achteraf nog te upgraden zijn? Denk bijvoorbeeld aan de toevoeging van een magneetstrip encoder, een contactless chip encoder, of een unit om dubbelzijdig te kunnen printen
  • Beveiliging: Denk aan het afsluiten van de printer met een slot, zodat onbevoegden (AVG) niet bij de geprinte passen kunnen komen.
  • Bijzondere kenmerken: Wist je dat het ook mogelijk is om bijvoorbeeld een hologram te printen? Of om een parelmoereffect te creëren?
  • Software: Om de printer aan te kunnen sturen heb je software nodig. Net zoiets als Word voor het printen van brieven. Die software leveren we in verschillende uitvoeringen en als je een cardprinter koopt krijg je er van ons gratis één bij. (cardPresso XXS t.w.v. €65)


Duizelt het je? Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen nood: onze specialisten adviseren je graag en helpen je bij de keuze van de juiste cardprinter. Bel ons op +31 (0) 50 579 0084 of stuur een mailtje naar info@dcp.nl.


Gerelateerde artikelen