• Eigen drukkerij
 • Bedrukte passen vanaf 5 cent
 • Levering in 1 dag mogelijk
 • Meer dan 20 jaar ervaring

Nieuw bij DCP: slijtvast lasergraveren

Wist je dat we sinds kort ook kunnen lasergraveren? Hiermee kunnen we keyfobs en plastic passen personaliseren. Personalisatie door middel van lasergraveren heeft als groot voordeel dat het niet gevoelig is voor slijtage. We zijn een van de weinige partijen in Nederland die deze techniek kunnen aanbieden.

Daisy P. schuift aan bij club laseren


Lasergraveren ideaal bij intensief gebruik

Stel je voor: je laat je klantenkaarten door ons bedrukken en je wilt dat het unieke klantnummer van jouw klanten duurzaam en slijtvast op de plastic pas blijft staan, hoe intensief die ook gebruikt wordt. Dan is lasermarkeren of lasergraveren een uitkomst.

Met de speciale lasergraveermachine & lasersnijder die we hebben aangeschaft, is dat zo gepiept. We bedrukken je kaart mooi in kleur en daarna lasergraveren we de unieke, gepersonaliseerde tekst op de kaart.

Deze techniek zorgt ervoor dat de tekst in de plastic pas wordt 'gelaserd'. Kijk maar eens op een bankpasje – jouw naam en rekeningnummer zijn daar ook in gegraveerd. Zo blijft tekst goed leesbaar, ook als je je pasje talloze keren in een betaalautomaat steekt.Voordelen van lasergraveren

 • Flexibel
 • Hoge kwaliteit
 • Duurzaam, slijtvast
Ook voor keyfobs, tags of druppels

De lasergraveer machine gebruiken we niet alleen voor plastic passen. Hij is ook bij uitstek geschikt om keyfobs, tags of druppels mee te personaliseren.

Stel, je wilt keyfobs om je klanten toegang te verlenen tot jouw product of dienst. Op de keyfob laat je het klantnummer en het ID van de chip graveren. Daarmee kunnen je klanten bijvoorbeeld eenvoudig online inloggen en inzage krijgen in hun actuele situatie.

Natuurlijk kunnen we deze nummers met een gewone inkjetmachine op de keyfobs printen. Maar keyfobs worden vaak aan een sleutelhanger gehangen. Dat maakt ze erg kwetsbaar. Daarom bieden we je bij DCP nu de mogelijkheid om te lasergraveren.

keyfobs bedrukken met inkjetprinter


Wij regelen alles van A tot Z

Zoals je van ons gewend bent, regelen wij het hele proces van A tot Z:

 • We zorgen ervoor dat de keyfobs geprogrammeerd worden
 • We graveren het unieke klantnummer en de chip-ID op elke keyfob
 • Wil je ook een streepjescode of QR-codes graveren? Het kan allemaal!
 • Als je wilt, bedrukken we de keyfobs voor je, bijvoorbeeld met jouw logo
 • We zorgen ervoor dat de juiste keyfob bij de juiste persoon terecht komt (door ze via een database weer te koppelen aan de juiste brief en envelop)
 • Zelfs de verzending regelen we voor je als je wilt

trotec machine

lasergraveren


Lasergraveren, hoe werkt het precies?

Lasergraveren is eigenlijk net zo gemakkelijk als printen. Je gebruikt alleen geen inkt, maar een laserstraal. Die laserstraal verwarmt het materiaal zodanig dat (afhankelijk van de lasertijd) de kleur verandert, het materiaal verdampt of verbrandt. De lasergravure die zo ontstaat, is permanent en slijtvast.

Met een laser kun je vrijwel elk ontwerp lasergraveren op verschillende materialen. Bij DCP werken we voornamelijk met plastic passen, keyfobs en etiketten, maar de lasergraveermachine werkt ook op materialen als (plexi)glas, hout, laminaat, leer, metaal, papier, steen en textiel.

graveren, snijden, markeren


Is lasermarkeren hetzelde als lasergraveren?

Lasermarkeren is het markeren of labelen van voorwerpen en materialen met behulp van een laserstraal. Lasergraveren is een van de methodes die hierbij gebruikt kunnen worden. We zetten de belangrijkste methodes voor je op een rijtje:

lasergraveren

Lasergraveren

Tijdens het lasergraveren wordt het oppervlak van het materiaal door de laser weggesmolten en verdampt. De insnijding die dan ontstaat, is de feitelijke gravure. Dit is de methode die we bij DCP gebruiken voor het laseren van plastic passen en keyfobs.

inbranden

Inbranden

Speciaal voor metalen ondergrond. Door de hitte van de laserstraal ontstaat een kleurverandering op het metaaloppervlak.

verkleuren

Verkleuren

Door de hitte van de laserstraal ontstaat een chemische reactie in het materiaal, die de kleur verandert. Op lichte kunststof kunnen zich bijvoorbeeld roetdeeltjes vormen die leiden tot een donkere markering.

afschrapen

Afschrapen

De laserstraal verwijdert de toplagen die op het basismateriaal zijn aangebracht. Door de kleurverschillen van toplaag en basismateriaal ontstaat er een contrast. Wordt vaak toegepast op geanodiseerd aluminium, gecoate metalen, folie, film en laminaat.


Erik Oldengarm

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van deze lasergraveer machine voor jouw bedrijf of jouw klant? Erik denkt graag met je mee. Geheel vrijblijvend, ook al overtuigt hij je natuurlijk graag van de voordelen van DCP.

Neem contact op met Erik


Gerelateerde artikelen