• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Levering in 1 dag mogelijk
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Meer flexibiliteit met een eigen full colour labelprinter

Jeroen Mönch bestelde ooit plastic visitekaartjes bij DCP. Ergens was bij hem blijven hangen dat DCP ook printers verkoopt. Toen hij op zoek was naar een labelprinter voor Global Horticare Innovations was het dan ook een logische stap om een kijkje te nemen in de webshop van DCP. De keuze viel op de Epson C3500, een full colour labelprinter. Toch bleek al snel dat deze printer niet helemaal in huis had wat Jeroen verwachtte.

“Als je DCP belt, denken ze echt met je mee. Lars is zelfs een paar keer bij ons geweest om samen naar de beste oplossing te zoeken. Dat is fijn.”

Jeroen Mönch, Global Horticare Innovations BV

Jeroen Monch

Wat was de uitdaging?

Global Horticare Innovations oftewel GHI ontwikkelt en produceert allerlei verschillende soorten bodemverbeteraars, compostbenodigdheden en extracten. Elk product heeft z'n eigen verpakking en labels. Variërend van kleine glazen flesjes en potjes tot jerrycans en grote zakken, vergelijkbaar met het formaat van een zak potgrond uit het tuincentrum.

GHI producten

Tot voor kort werden alle productlabels door een externe drukker gemaakt, ook de etiketten waarop de samenstelling van de producten staat. Omdat die samenstelling regelmatig wordt verbeterd, wilde GHI deze labels zelf kunnen printen. Dat spaart een hoop tijd en gedoe.


De wensen van de klant

  • full colour labelprinter
  • verschillende formaten labels
  • ook groot formaat (tot 21,5 cm breed)
  • printen op zilverkleurige labels


Onze oplossing

De in eerste instantie online bestelde C3500 voldeed niet aan de verwachtingen. Omdat GHI ook grote zakken compost maakt, wilden ze op breder formaat kunnen printen. Samen met Lars gingen ze op zoek naar een betere oplossing. De printer werd 'omgeruild' voor een Epson ColorWorks 6500, een labelprinter die tot 21,5 cm brede etiketten kan bedrukken.

Deze flexibele labelprinter kan overweg met allerlei materialen en formaten. Zo gebruikt GHI de printer voor producten in allerlei vormen en maten. Ook de white label-producten die GHI voor bedrijven maakt, krijgen zo allemaal hun eigen op maat gemaakte etiket, inclusief logo van de klant.


Het resultaat

Jeroen heeft de afgelopen maanden veel geëxperimenteerd met de nieuwe labelprinter. Wat werkt wel, wat niet? DCP heeft hem hier enorm bij geholpen.

“Een dozenschuiver weet vaak zelf niet hoe zijn producten werken. DCP kent de printers die ze verkopen door en door. Dat helpt enorm bij het leren kennen van de printer.”

Bij DCP is er altijd iemand die kan helpen om de printer op de juiste manier te installeren en we kennen de software. De rest heeft Jeroen zelf gedaan, door trial & error. Na een paar maanden kent hij de mogelijkheden van de printer al aardig en is hij tevreden over de resultaten. Vooral de flexibiliteit die GHI nu heeft om etiketten snel aan te passen en te printen wordt erg gewaardeerd.


Over de klant

GHI logo

Global Horticare Innovations in Zaandam is ontstaan vanuit de vraag naar kennis, advies en bodemleven-vriendelijke producten voor de land- en tuinbouw. GHI ontwikkelt en produceert compost thee-extracten, CMC-starters, voeding voor bodemleven en milieubewuste oplossingen voor teeltproblemen. Allemaal zonder gebruik van kunstmest en pesticiden. Ook helpt GHI de land- en tuinbouw om het bodemleven zelf te beheren. Daarvoor leveren ze microbiële preparaten om goed te starten en assisteren ze waar nodig met advies. Zo wil GHI een bijdrage leveren aan verduurzaming van de aarde en bijdragen aan meer biodiversiteit.


Meer weten?

Wil je meer weten over deze case, de mogelijkheden op het gebied van labelprinters en etiketten of DCP? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en neem ook een kijkje op het DCP blog en onze andere cases.