• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Levering in 1 dag mogelijk
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Geen zorgen met DCP als leverancier

Logistieke processen zijn niet meer voor te stellen zonder digitalisering. Als producent wil je op elk moment precies weten wat je op voorraad hebt. Gaat er iets uit, dan moet dat direct zichtbaar worden in de systemen en als er iets binnenkomt ook. Wanneer palletproducent PKF/Post een aantal jaar geleden besluit het logistieke proces volledig te automatiseren, vragen ze DCP om hardware te leveren. Lees onderstaand meer over de succesvolle samenwerking met deze klant.

“Met een leverancier als DCP hoef je je nergens zorgen over te maken. Je weet gewoon dat het goed komt - afspraak is afspraak.”

Erwin de Jong, hoofd productie PKF/Post

 

PKF Post

Wat was de uitdaging?

Een aantal jaar geleden wil palletproducent PKF/Post de logistieke processen volledig automatiseren. Wekelijks gaan er maar liefst 60.000 pallets de deur uit, dus een gestroomlijnd proces is van levensbelang. Het bedrijf wil zelf labels met barcodes gaan printen en de binnenkomende producten kunnen inscannen en direct verwerken in de systemen. Op die manier is alles snel en precies op de juiste plaats en kan bovendien veel beter zicht gehouden worden op de vereiste kwaliteit van de grondstoffen. Er moeten dus labelprinters en scanners komen om het logistieke proces te ondersteunen.

 

De wensen van de klant

  • Logistieke proces automatiseren
  • Handscanners 
  • Labelprinters 
  • Labels van papier/karton en geplastificeerd  
  • Een partner die ook kan zorgen voor onderhoud en reparatie

 

Onze oplossing

DCP leverde 25 handscanners en een aantal labelprinters. Mede dankzij de handscanners en labelprinters kan het proces van order tot eindproduct nu in de meeste gevallen geheel automatisch worden afgewikkeld. Zodra er nieuwe grondstoffen (met name hout) worden geleverd, worden die ingescand.

Niet alleen de kwantiteit en de locatie van grondstoffen wordt hiermee in de gaten gehouden, ook de kwaliteit. Zodra een product gescand is, is direct duidelijk of de geleverde goederen voldoen aan de kwaliteitseisen. Zeker in de voedingsmiddelenindustrie worden strenge eisen gesteld aan het hout. Daarom moet al het hout verantwoord geproduceerd zijn.

Aan de productiekant zorgen de labelprinters voor een gestroomlijnd proces; zodra een pakket pallets klaar is, krijgt het pakket een label met QR- en barcode. PKF/Post weet dus precies waar alles staat, wat er binnenkomt en wat er uitgaat.

 

Het resultaat

De foutscore is door het automatiseren van het logistieke proces beduidend lager geworden, dat is goed merkbaar voor de klanten. Over de samenwerking met DCP is hoofd productie De Jong duidelijk: die bevalt uitstekend. De printers en scanners zijn van uitstekende kwaliteit en de leverbetrouwbaarheid is hoog. PKF/Post beschikt over eigen programmeurs, dus de installatie van de hardware deden ze zelf. Maar als er een keertje iets mis gaat – een storing in een printer of een scanner die niet goed werkt – lost DCP het snel voor ze op. Omdat er iedere week zo’n 11.000 labels geprint worden, is het belangrijk dat er altijd voldoende voorraad is. Daar zorgt DCP voor.

 

“Niet alle leveranciers kunnen goed luisteren. Lars wel. Als ik iets met hem bespreek dat nog niet zo lekker loopt, dan komt hij altijd met de juiste oplossing. Hij weet de theorie heel goed te vertalen naar de praktijk.”

 

Over PKF/Post


logo PKF PostPKF/Post
is een sterk familiebedrijf, opgericht in 1964, waar nu de derde generatie in ‘hout’ meedenkt. De hoofdvestiging is in het Groningse Finsterwolde en er is een productielocatie in Venlo. Met ruim 5 miljoen pallets per jaar is PKF/Post een van de grootste Nederlandse palletproducenten. Logistieke dienstverlening is het sleutelwoord. De automatisering ligt op een extreem hoog niveau. Van online order tot machinaal geproduceerde pallet, alles wordt digitaal verwerkt en gevolgd. De kwaliteitscontrole van de productielijnen is op deze manier maximaal. PKF/Post produceert voor de papier- en kartonindustrie, de chemische industrie, de bouw, de voedingsmiddelenindustrie en voor de land- en tuinbouw. De juiste pallet op het juiste moment op de juiste plaats, dat is wat PKF/Post belooft.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over deze case, de mogelijkheden op het gebied van labelprinters, labels en handscanners of DCP? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en neem ook een kijkje op het DCP blog en onze andere cases.