• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Levering in 1 dag mogelijk
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Full colour labels op maat voor luxe chocolade cadeaus

Op chocoladebezorgd.nl kun je de mooiste chocolade cadeaus bestellen en laten bezorgen. Ambachtelijk gemaakt en prachtig verpakt. Elk doosje bonbons wordt ingepakt in een bij de gelegenheid passende wikkel. "Na regen komt chocolade" bijvoorbeeld om iemand beterschap te wensen, of "Mama, you rock!" voor moederdag. En die mooie wikkels, die maken ze sinds kort zelf, met een Epson labelprinter en etiketten van TopDutch Labels. Lees onderstaand meer over de succesvolle samenwerking met deze klant.

Chocoladebezorgd

"Als ik de printer ergens online had besteld, had ik waarschijnlijk een kat in de zak gekocht. Nu weet ik dat ik precies de juiste printer en etiketten heb, dankzij het advies van DCP."

Jan-Jaap Plaizier, eigenaar Chocoladebezorgd


Wat was de uitdaging?

Chocoladebezorgd maakt al sinds 2015 luxe chocolade bonbons die in een doosje van 5, 10 of 15 stuks verstuurd worden. Omdat een cadeautje ook echt een uniek cadeautje moet zijn voor de ontvanger, worden de bonbondoosjes ingepakt met een mooie banderol of wikkel. Voor elke gelegenheid is er een speciaal ontwerp.

Chocoladebezorgd

Chocoladebezorgd

Chocoladebezorgd


Die wikkels worden in eerste instantie kant-en-klaar besteld bij drukkerijen uit de regio van Hoogeveen. Gewoon van papier, dus er moet nog een extra stickertje gebruikt worden om de wikkels vast te plakken. Niet heel praktisch, want zo'n stickertje laat nogal eens los en dan ziet je luxe verpakking er opeens een stuk minder aantrekkelijk uit. Bovendien wil Jan-Jaap wel wat meer flexibiliteit en sneller kunnen beschikken over nieuwe wikkels.

Tijd dus om het heft in eigen hand te nemen en op zoek te gaan naar een labelprinter. Maar welke labelprinter past nou het beste bij Chocoladebezorgd? Met die vraag komt eigenaar Jan-Jaap Plaizier via Google bij DCP terecht. Hij stuurt een mailtje en een paar dagen later staat onze collega Lars bij hem op de stoep om te bekijken wat er precies nodig is.


De wensen van de klant

  • Betaalbare labelprinter
  • Full colour printen in 3 verschillende formaten
  • Luxe kwaliteit labels
  • Met afscheurbare strook, zodat het label als banderol gebruikt en dichtgeplakt kan worden


Onze oplossing

Jan-Jaap en Lars bekijken samen een paar voorbeelden. Al snel weet Lars welke printer geschikt is voor Chocoladebezorgd: de Epson ColorWorks TM-C3500 labelprinter. Deze full colour labelprinter kan afdrukken op verschillende soorten materiaal, in hoge resolutie. Prima kwaliteit dus en ook nog eens razendsnel met afdruksnelheden van 103 mm per seconde. Printcartridges vervangen en rollen wisselen is een fluitje van een cent. Handig, omdat er verschillende formaten wikkels geprint moeten worden.

"Met deze printer kunnen we heel snel schakelen. Het werkt heel makkelijk en efficiënt."

DCP helpt ook bij het selecteren van de juiste blanco labels. Die worden op maat besteld, zodat de wikkels precies passen om de verschillende maten bonbondoosjes. Aan de achterkant van het etiket hebben we een handige perforatielijn gemaakt, waardoor slechts een klein deel van het label losgehaald kan worden. Zo blijft er een smalle plakstrook over, waarmee het label als banderol om het doosje gevouwen kan worden en makkelijk vast te plakken is.

Jan-Jaap kiest voor een mooi gestructureerd papier, met een beetje reliëf. Dat geeft de banderol een extra luxe uitstraling. De labelprinter detecteert zelf hoe lang elk label is en snijdt het label los van de rol met de automatische papiersnijder.

labels als banderol

banderol label


logo TopDutch Labels


Topkwaliteit met TopDutch Labels

Voor deze klant levert DCP het eigen merk TopDutch Labels. Een merk dat wij hebben kunnen ontwikkelen dankzij onze jarenlange ervaring met alle soorten labels en labelprinters. Samen met onze labelproducenten in binnen- en buitenland zoeken we voortdurend naar de beste labelmaterialen tegen de beste prijs en levercondities. Daarbij stellen we ook hoge eisen aan het materiaal qua impact op het milieu. Of het nu gaat om kunststof of papier, glanzend, mat of zelfs transparant; voor elke toepassing is er een TopDutch Label!Het resultaat

Jan-Jaap gebruikt de labelprinter nu zo'n halfjaar en is dik tevreden. Vooral de flexibiliteit die de printer met zich meebrengt, is erg prettig. Als de wikkels van een bepaald thema op zijn, kan hij ze dezelfde dag nog aanvullen. Voor zakelijke klanten kunnen de wikkels gemakkelijk en snel verder op maat gemaakt worden, bijvoorbeeld door het toevoegen van een bedrijfslogo of een gepersonaliseerd ontwerp. Omdat hij niet meer afhankelijk is van externe drukkerijen heeft hij nu zelf de volledige controle en bespaart hij ook nog eens op de drukkosten.

En als er toch eens een keer iets misgaat of als hij vragen heeft? Dan weet Jan-Jaap DCP gemakkelijk te vinden.

"Als ik vragen heb, stuur ik Lars een berichtje. Dan weet ik dat ik snel geholpen wordt. Hij weet gewoon wat ik wil."

bonbons chocoladebezorgd

Over Chocoladebezorgd

Jan-Jaap komt uit een echt bakkersgezin. Als de bakkerij van zijn ouders in 2015 de eerste chocolademachine in de winkel krijgt, ziet hij al gauw kansen voor een online concept. De gepersonaliseerde chocoladeharten en bonbons gaan namelijk als warme broodjes over de toonbank. Zo ontstaat de webshop Chocoladebezorgd. Het blijkt een groot succes.

Op Chocoladebezorgd.nl bestel je online luxe handgemaakte chocolade bonbons. Gemaakt van de overheerlijke Belgische Callebaut chocolade. Dit is UTZ gecertificeerde chocolade van hoogwaardige kwaliteit. Je kiest een standaard doosje of stelt zelf een doosje bonbons samen en Chocoladebezorgd verstuurt ze rechtstreeks naar de ontvanger. Als je je verrassing nóg persoonlijker wilt maken, kun je een kaartje met eigen tekst toevoegen. Leuk voor bijvoorbeeld moederdag, maar ook leuk als relatiegeschenk voor bedrijven. Of je nu een jubileum wilt vieren of je collega's wilt bedanken voor hun harde werk: chocolade is altijd een passend geschenk.

logo Chocoladebezorgd


Meer weten?

Wil je meer weten over deze case, de mogelijkheden op het gebied van labelprinters en etiketten of DCP? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en neem ook een kijkje op het DCP blog en onze andere cases.