• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Levering in 1 dag mogelijk
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Terrasje pakken met DCP

Na maanden coronasluiting kunnen we nu weer een terrasje pakken. Fijn voor ons, nog fijner voor jou als horeca ondernemer. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw klanten zo eenvoudig mogelijk hun bestelling kunnen doorgeven, met zo min mogelijk direct klantcontact én hygiënisch? Een kassaleverancier bedacht een slimme oplossing en vroeg DCP om een steentje bij te dragen.

koffiedrinken op het terras


Koffie bestellen met je telefoon

De oplossing is simpel: klanten bestellen hun kopje koffie met hun eigen telefoon. Geen smoezelige menukaarten meer op de tafels, maar op elk tafeltje een stevig metalen bordje met daarop alle informatie die ze nodig hebben:

  • QR-code
  • Tafelnummer
  • Instructies
  • Bedrijfslogo

bestellen met je mobiele telefoon

Zo werkt het

Je klant scant de QR-code met z’n telefoon en krijgt direct de menukaart van jouw zaak te zien. Daarin selecteert je klant wat hij wil bestellen, drukt op de bestelknop en klaar is Kees. Je personeel moet de bestelling natuurlijk nog wel komen brengen, maar het klantcontact wordt op deze manier geminimaliseerd. Bovendien heb je geen fysieke menukaarten meer nodig, wat de hygiëne ten goede komt (en je flexibiliteit overigens ook).


Weerbestendig, stevig en duurzaam

DCP maakte de weerbestendige etiketten op de metalen bordjes in dit voorbeeld met een fullcolour inkjet labelprinter. Maar we kunnen ze nog duurzamer maken door onze lasergraveermachine in te zetten en de informatie direct in het metaal te graveren.


Meer oplossingen voor de horeca

Natuurlijk is dit niet het enige wat we voor de horeca kunnen betekenen. Onze plastic passen bijvoorbeeld zijn ook op allerlei manieren in te zetten in de horeca. We zetten er graag een paar voor je op een rijtje:


Personal touch met naambadges

Je personeel is belangrijk en een persoonlijke touch is ook voor je klanten fijn. Handig dat ze weten dat Eline ze zo fijn heeft geholpen. Een naambadge zorgt ervoor dat jouw personeel niet anoniem blijft. Je print ze gemakkelijk zelf op je eigen badgeprinter of je vraagt DCP om het voor je te doen, al dan niet met foto en/of andere persoonlijke gegevens. Een mooi visitekaartje voor jouw zaak!


Maak fans van je klanten met klantenkaarten

Met een klantenkaart kan je klant bijvoorbeeld punten sparen, iedere keer dat hij of zij afrekent. Dat levert korting op en is dus een slimme manier om klanten te binden en vaker voor jouw terras te laten kiezen. Met een klantenkaart kun je je klanten ook verrassen met een aanbieding die helemaal past bij hun smaak. DCP helpt je graag om zo’n loyaliteitsprogramma op te zetten.


Geef een terrasje cadeau met de giftcard

Een andere manier om meer omzet te genereren, is het verkopen van giftcards. Wist je bijvoorbeeld dat 70% van de mensen die een giftcard krijgen anderhalf tot bijna twee keer de waarde van de kaart uitgeven? En dat 80% van de giftcard ontvangers nieuwe klanten zijn die nog nooit in de zaak zijn geweest? De investering in een cadeaukaartsysteem verdient zichzelf dus snel terug.

Je kunt hetzelfde systeem trouwens ook inzetten als ‘digitaal betaalmiddel’. Je klant geeft de kaart dan niet cadeau aan een ander, maar koopt zelf een bepaald ‘tegoed’ in, waarmee hij meerdere keren makkelijk en snel kan afrekenen.


Pimp je vitrine met toonbankkaartjes

Heb je een vitrine voor gebakjes en andere lekkernijen? Dan zijn de plastic prijskaartjes een uitkomst. Steeds meer slagers, bakkers en andere verswinkels maken al gebruik van kant-en-klaar gedrukte prijskaartjes. Niet zo gek: ze zijn superhandig, hygiënisch in gebruik en ze zien er ook nog eens heel professioneel uit. Ook prima toe te passen in de horeca dus.Een kijkje in de keuken

Tot nu toe hebben we het alleen gehad over toepassingen die voor jouw klant direct zichtbaar zijn. Maar ook achter de schermen van jouw zaak helpen we je graag. Bijvoorbeeld in de keuken. Om de voedselveiligheidsprocedures goed na te leven, moet je je producten etiketteren. Wij hebben de printers in huis om dat supereenvoudig te doen.

Met de Sato FX3-LX labelprinter bijvoorbeeld maak je in een handomdraai etiketten met alle informatie die je nodig hebt, zoals productinformatie en uiterste gebruiksdatum. Deze printer is draagbaar, maar kan ook aan de muur gemonteerd worden. Ideaal voor in de keuken, want hij heeft een antibacteriële behuizing, is spatwaterdicht, eenvoudig te reinigen en kan met handschoenen worden bediend.


Gerelateerde artikelen