• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Levering in 1 dag mogelijk
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Lifehacks: 10 creatieve manieren om een plastic pasje te gebruiken

Dat plastic pasjes uitermate handig zijn als bijvoorbeeld giftcard of toegangspas wist je ongetwijfeld al. Maar wist je dat je ze met een beetje creativiteit voor nog veel meer dingen kunt gebruiken? Tijd voor 10 creatieve lifehacks met een plastic pasje.


Lifehack 1: altijd een ijskrabber op zak

Sta je ’s ochtends bij de wagen en zijn de ruiten dichtgevroren? Dan wordt het krabben voor je de weg op kunt. Maar wat als je geen krabber in de auto hebt liggen? Dan pak je gewoon even een plastic pasje uit je portemonnee! Zo kun je alsnog snel de weg op mét schone ruiten.

Tip: je pinpas of creditcard zouden we voor deze klus niet kiezen...

Plastic pas ijskrabber

Lifehack 2: plastic pas als spiegel (in de ziel)

Wist je dat je een plastic pas ook kunt voorzien van een spiegelende laag? Ideaal als je onderweg graag een spiegel bij de hand hebt om je make-up bij te werken of te kijken of er nog eten tussen je tanden zit. Maar ook voor bijvoorbeeld cosmeticawinkels of therapeuten kan het erg handig zijn. Soms is het tenslotte letterlijk en figuurlijk even tijd voor wat zelfreflectie...

Plastic pas met spiegel

Lifehack 3: een deur open maken met een plastic pasje

In films zie je weleens dat een deur wordt geopend met een plastic pasje. Maar wist je dat dit in bepaalde gevallen ook in het echt kan? Door een stevige (liefst geplastificeerde) pas tussen de deur en de deurstijl te wrikken kan je de klink nog weleens terug in de deur duwen. Handig als je jezelf buiten hebt gesloten. Weten hoe je het precies doet? Bekijk dan dit artikel over een deur openen met je plastic pas.

Deur openen met een plastic pas

Lifehack 4: Geen mesje? Pak een pasje!

Even snel een doos openmaken en geen schaar of mes in de buurt? Dan biedt een plastic pasje een prima alternatief. Een ander voordeel is dat het pasje scherp genoeg is om door bijvoorbeeld plakband te snijden, maar de kans op een beschadiging van het product in de doos kleiner is.

doos openen met een plastic pas


Lifehack 5: telefoonstandaard

Soms is het handig als je je smartphone wat meer overeind kunt zetten. Ook hier kunnen je oude plastic pasjes je een handje helpen. Het enige dat je hoeft te doen is een hoek afknippen en een gleuf maken aan de andere zijde. Et voila, een gratis telefoonstandaard!

Telefoonstandaard van een plastic pas

Lifehack 6: smeer eens een boterham

Wil je tijdens het kamperen net lekker een broodje smeren, ben je vergeten om een mes mee te nemen. Droog brood eten dan maar? Nee hoor, tover gewoon een plastic pasje tevoorschijn, spoel hem even goed af en gebruik hem als geïmproviseerd broodmes. Handig!

brood smeren met plastic pas


Lifehack 7: creatief met pasjes

Een lifehack voor de creatieve personen onder ons: geef je oude pasjes een artistiek tweede leven. Maak er met wat fantasie bijvoorbeeld een schilderij of jurk van. Met wat creativiteit kun je er alle kanten mee op.

Creatief met plastic pasjes

Lifehack 8: liniaal

Een voor de hand liggende oplossing, maar toch de moeite waard om te noemen: een plastic pasje als liniaal. Handig als je (korte) rechte lijnen moet trekken.

plastic pas met personalisatie en lineaal

Lifehack 9: gitaarplectrum

Als gitarist kun je nooit genoeg plectrums hebben. Dus waarom dan niet van je oude pasjes een plectrum maken? Het is even knippen en wellicht wat bijschuren, maar daarna heb je een prima functionerend plectrum. Tip: er zijn ook speciale ‘plectrum makers’.

Plectrum van plastic pasjes


Lifehack 10: chipbeschermer

Tot slot een lifehack die vooral handig en veilig is: de plastic pas als chipbeschermer. Er zijn speciale pasjes die de chips in bijvoorbeeld je pinpas beschermen tegen uitleesapparatuur van criminelen. Zo is de kans een stuk kleiner dat jouw privacygevoelige gegevens in verkeerde handen terecht komen.

Plastic pas met chipbeschermer

Tot zover onze lifehacks met plastic pasjes die jouw leven gemakkelijker kunnen maken. Meer weten over de (bijna oneindige) mogelijkheden van plastic pasjes? Neem dan gerust eens contact op, we vertellen je graag meer.