• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Snel geleverd
  • Meer dan 20 jaar ervaring

De beste labels voor een redelijke prijs

De full colour inkjet labelprinter die Lekker & Zoet bij DCP koopt voldoet aan alle verwachtingen. Alle mogelijke soorten labels worden ermee geprint en versieren de verpakkingen van de zoetwaren die het bedrijf aan klanten levert. Maar als DCP later voorstelt om over te stappen naar het eigenmerk TopDutch Labels gaat dat niet zonder horten of stoten. In deze klantcase lees je hoe het ons samen toch gelukt is om dezelfde kwaliteit labels voor een betere prijs te leveren.

Jan Auke Helder

“De EPSON TM-C3500 is een betaalbaar instapsysteem, waarmee je razendsnel wisselt tussen verschillende soorten etiketten en formaten. Nu kunnen we alle full colour etiketten zelf printen en dat maakt ons super flexibel."

Jan-Auke Helder, eigenaar Lekker & Zoet

assortiment Lekker en Zoet


Flexibele inkjet labelprinter voor full colour etiketten

Het is januari 2020 als Jan-Auke Helder van Lekker & Zoet op zoek gaat naar de ideale labelprinter voor zijn bedrijf. Een printer waarmee hij flexibel etiketten kan printen voor verschillende productverpakkingen, in full colour. Na het nodige speurwerk via internet komt hij uit bij de EPSON ColorWorks TM-C3500 inkjet labelprinter en de dichtstbijzijnde dealer blijkt DCP te zijn. Omdat Jan-Auke regelmatig op klantbezoek is in Groningen besluit hij gewoon eens een keer bij DCP binnen te lopen. Collega Lars geeft een demo van de labelprinter en ze zijn het snel met elkaar eens: dit is inderdaad de machine die Lekker & Zoet vooruit kan helpen. De proefdrukjes die DCP maakt van een aantal etiketten bevestigen de keuze en de printer wordt aangeschaft.

Waar Lekker & Zoet voorheen afhankelijk was van externe drukkers, kunnen ze nu zelf alle etiketten printen. Of het nu een etiket voor een flesje, een potje of een zakje is, rond, vierkant, inkjet labels op rol of endless, zelfs de wikkels om blikken worden gemaakt met de EPSON ColorWorks 3500.

"Als je eenmaal weet hoe het werkt, is het een supermachine. In nog geen 10 seconden wissel je van rol, pas je de instellingen aan en kun je weer verder met een ander product."

Introductie TopDutch Labels

En dan introduceert DCP in april 2021 een eigenmerk etiketten: TopDutch Labels. DCP belooft dezelfde kwaliteit labels voor een scherpere prijs. Want door onze goede samenwerking met labelproducenten in binnen- en buitenland zijn we in staat om strak te onderhandelen over de prijs- en leveringsvoorwaarden. Of je nu labels van kunststof of papier wilt, glanzend, mat of transparant – wij zoeken net zo lang door totdat we elk labelmateriaal in elk gewenst formaat kunnen leveren, tegen de scherpste prijs. Voor Jan-Auke genoeg reden om het uit te proberen.

TopDutch labels logo

Dezelfde kwaliteit voor een betere prijs

En dus levert DCP alle verschillende soorten labels die Lekker & Zoet gebruikt in de TopDutch-variant. Voor de meeste etiketten gaat die overstap probleemloos. De kwaliteit is zoals Jan-Auke gewend is, maar hij betaalt er net wat minder voor en dat is mooi meegenomen.

"We hebben zelf een aantal rollen op voorraad van alle soorten etiketten. En van het materiaal dat we veel gebruiken, heeft DCP altijd voldoende voorraad. Als het moet, leveren ze nieuwe TopDutch Labels binnen 1 à 2 dagen. Dat is heel fijn."

zakjes met kleurenlabels

cadeaublik met wikkel

Jan Auke Helder


Toch gaat de overstap naar TopDutch Labels niet helemaal zonder problemen. De glans inkjet labels op rol die Lekker & Zoet gebruikt als etiket op flesjes en zakjes blijkt niet te voldoen aan de verwachtingen. De printkwaliteit is niet zoals Jan-Auke gewend is. De kleuren lijken fletser en de scherpte van de afbeeldingen laat ook te wensen over. Omdat de printkwaliteit van de andere labels nog steeds prima is, moet het dus aan het nieuwe materiaal liggen.

"Of we nu een relatiegeschenk maken of een product dat in de winkels verkocht wordt, we willen dat het etiket straalt."

Omdat Jan-Auke de beste kwaliteit wil, besluit hij voor dit specifieke etiket eerst weer terug te gaan naar het oude, vertrouwde merk labels. Ondertussen gaat Lars op zoek naar een goedkoper label dat wél aan de kwaliteit voldoet. Want hij is het met Jan-Auke eens dat de printkwaliteit onvoldoende is. Door allerlei testjes te doen en met verschillende toeleveranciers te overleggen, ontdekt Lars dat het tegenvallende printresultaat waarschijnlijk te wijten is aan de coating van het labelmateriaal en de samenstelling van het papier. En hij vindt ook een betaalbaar alternatief. Zo lukt het hem uiteindelijk om een label te vinden met een goede prijs-kwaliteitverhouding. En dus kan Lekker & Zoet alsnog volledig overstappen op TopDutch Labels.

"Onze klacht is meteen opgepakt. Daardoor voel je je als klant serieus genomen."

Samen op zoek naar het beste product

Lars is heel blij met de kritische feedback van Jan-Auke: “Hij heeft ons met zijn kritische houding op scherp gezet. Dat waardeer ik, want daar wordt ons product gewoon beter van. We willen van TopDutch Labels echt een kwaliteitsmerk maken, door kritisch te selecteren op kwaliteit, materiaal en leveranciers. Daar hoort ook bij dat we labels door en door testen, totdat we de juiste kwaliteit hebben gevonden en daar heeft Jan-Auke ons enorm bij geholpen.”

Een goede samenwerking is altijd een wisselwerking. Dat blijkt maar weer als Lars op bezoek gaat bij Jan-Auke in Hoogeveen. Waar Lars onder de indruk is van de manier waarop Jan-Auke alles uit de printer haalt, is Jan-Auke op zijn beurt weer blij met de ideeën die Lars heeft over het personaliseren van etiketten: “We maken al etiketten op maat door bijvoorbeeld bedrijfslogo’s te plaatsen. Maar Lars heeft ons ook verteld hoe je etiketten volledig kunt personaliseren door bijvoorbeeld wisselende afbeeldingen of voornamen mee te printen voor zakelijke bestellingen. Binnenkort organiseren we een videocall, waarin DCP ons laat zien hoe dat precies werkt. Zo bundelen we onze krachten en creëren we meerwaarde voor onze klanten. Daar profiteren we allebei van. Want hoe meer Lekker & Zoet verkoopt, hoe meer TopDutch Labels we bestellen bij DCP.”

"Wat ik het meeste waardeer aan DCP is dat ze graag met ons meedenken. Door met elkaar te klankborden, werken we echt samen aan de beste oplossing. Eigenlijk is alles wel mogelijk."


Over de klant

Lekker & Zoet is een groothandel/leverancier van zoetwaren. Vanuit het magazijn in Hoogeveen verpakken en vermarkten ze onderscheidende zoetwaren concepten voor retail, recreatie en out-of-home. Naast klanten als supermarkten, drogisterijen, cadeauwinkels en vakantieparken levert Lekker & Zoet ook aan de zakelijke markt. Denk aan kerstpakketten en relatiegeschenken. En speciaal voor de bedrijven of organisaties die hun personeel en/of thuiswerkers extra willen bedanken, ontwikkelde Lekker & Zoet in coronatijd een ‘blik vol waardering’. Een cadeaublik vol zoet lekkers met daaromheen een op maat gemaakt etiket.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze case, de mogelijkheden op het gebied van labelprinters en TopDutch Labels of DCP? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en neem ook een kijkje op het DCP blog en onze andere cases.