• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Snel geleverd
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Voedseletiketten geen gedoe meer met de superhandige labelprinter van SATO

Toen Sofie Lemmens aan de slag ging als keuken supervisor van het nieuwe Van der Valk-hotel in Gent wist ze het algauw: handmatig voedseletiketten schrijven, daar gaan we mee stoppen. Want in haar vorige job had ze al gewerkt met een labelprinter. Ze wist dus uit ervaring dat etiketteren veel sneller en gemakkelijker kan. Daarom ging ze op zoek naar de ideale labelprinter voor in de restaurantkeuken en die vond ze bij DCP. Lees onderstaand meer over de succesvolle samenwerking met deze klant.

Hans Opmeer

“We hoeven nooit meer op zoek naar stickers. We kunnen gewoon naar de printer lopen en precies de juiste etiketten afdrukken."

Sofie Lemmens, keuken supervisor en chef de partie Van der Valk Gent

Van der Valk Gent keuken

van der valk restaurant

van der valk

Wat was de uitdaging?

Als keuken supervisor ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de keuken. Omdat Sofie ook nog eens chef de partie is in het hotelrestaurant, houdt ze zich bovendien bezig met kwaliteitscontroles. Om te voldoen aan de HACCP-richtlijnen is het bijvoorbeeld heel belangrijk om op elk moment te weten wanneer welke producten over de houdbaarheidsdatum zijn.

Als Sofie aan de slag gaat bij Van der Valk Hotel Gent worden de voedseletiketten nog door de keukenmedewerkers met de hand geschreven. Dat neemt niet alleen veel tijd in beslag, het is ook niet heel overzichtelijk.

Omdat ze bij haar vorige werkgever met een SATO-labelprinter had gewerkt, gaat ze op internet op zoek naar de mogelijkheden. Google leidt haar onder andere naar de website van DCP en dus vraagt ze een offerte op. Via onze collega Kasper ontdekt ze dat er heel veel verschillende SATO-printers zijn. Samen bepalen ze dat de FX3-LX de meest ideale printer is voor haar keuken.

sato fx3 lx labelprinter



   De wensen van de klant

  • Snel en gemakkelijk voedseletiketten maken
  • Hygiënisch
  • Niet te groot, niet te klein
  • Makkelijk in gebruik
  • Standalone printer


Onze oplossing

De SATO FX3-LX voldoet aan alle wensen en dus valt de keuze op deze labelprinter. De printer werkt volledig standalone en hoeft daarom niet op een computer te worden aangesloten. Alle informatie zit in de printer zelf. Via een groot kleurendisplay kan de gebruiker via een duidelijk keuzemenu de juiste etiketten uit de printer laten rollen. Het enige wat daarvoor moet gebeuren, is het programmeren van de database in de printer. Laat dat nou precies dat zijn waar DCP sterk in is.

Omdat Sofie het etiketteringsprincipe van een labelprinter al kent, heeft ze een duidelijk beeld van het keuzemenu dat ze wil laten programmeren. Ze levert een uitgebreid bestand aan met daarin alle producten die in de keuken verwerkt worden, ingedeeld in categorieën en hoeveel dagen elk product doorgaans bewaard kan worden. En dan gaat collega Rudolf aan de slag om de database voor de printer te programmeren. Ook de Van der Valk huisstijl wordt daarbij niet vergeten. Het bekende logo komt terug op zowel het kleurendisplay als op de etiketten zelf.

screenshot hoofdcategorie

screenshot subcategorie

screenshot printen


Het resultaat

Dankzij het op maat geprogrammeerde keuzemenu is het printen van het juiste voedseletiket een eitje. Sofie legt het uit: “Op de display kies je eerst de productcategorie, bijvoorbeeld 'vlees en vis'. Daarna klik je het juiste product aan (bijvoorbeeld 'gerookte zalm vers') en laat je ofwel de voorgeprogrammeerde houdbaarheidsdatum staan of pas je die aan. Daarna kies je hoeveel stickers je wilt printen en dan rollen ze uit de printer. Of je nu 1 of 5 of 10 stickers nodig hebt, het kost veel minder tijd dan met de hand schrijven.”

Op de etiketten staat niet alleen de naam van het product, maar ook de datum van bereiding en de uiterste houdbaarheidsdatum. Nog een bijkomend voordeel: de SATO FX3-LX is heel goed schoon te houden, dankzij de antibacteriële behuizing. Ideaal voor in de keuken dus, waar de hygiënerichtlijnen streng zijn.

"We kunnen de printer goed schoonmaken. Qua hygiëne is de FX3 echt een topper. En dankzij het kliksysteem zijn de rolletjes etiketten heel gemakkelijk te vervangen."

Niet alleen Sofie is heel content met de nieuwe printer, ook haar collega’s zijn heel enthousiast. Het is een leuke manier van werken en heel overzichtelijk. Omdat er veel anderstaligen in de keuken werken, was Sofie eerst nog wel even bang dat de printer misschien te ingewikkeld zou zijn. Maar door de mooie kleurendisplay en het duidelijke keuzemenu kan iedereen er prima mee overweg. Zeker na de korte gebruikerstraining die onze collega Roland gaf bij het afleveren van de printer.

Gaan nu ook de andere restaurants van Van der Valk een SATO FX3 bestellen? Als het aan Sofie ligt zeker wel. Ze is heel duidelijk over de voordelen ten opzichte van handmatig etiketteren:

  • Supergemakkelijk in gebruik
  • Tijdbesparend
  • Hygiënisch in gebruik
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Flexibel, want de database kan altijd aangepast worden


Van dat laatste punt heeft Sofie direct al profijt. Na een paar maanden met de labelprinter gewerkt te hebben, is het tijd om de database naar een hoger plan te tillen. Sofie heeft gemerkt dat het nog overzichtelijker kan en dus kan er nog meer tijd bespaard worden met een upgrade van de database. Er worden nieuwe producten toegevoegd, omdat de menukaart vernieuwd is. En er komt een extra optie in het menu, nu de skybar ook een eigen keuken heeft gekregen. De eerste keuze die na de aanpassing van de database gemaakt kan worden, is de locatie waarvoor het voedsel bereid is: het restaurant, de skybar, de ontbijtzaal of de banqueting.

"Als er problemen zijn of als er iets moet veranderen in de database, dan lost DCP het snel voor ons op."

logo Van der Valk

 

Over de klant

Met bijna 100 hotels en vrijwel overal een familielid aan het roer, is Van der Valk wereldwijd een uniek familiebedrijf. De geschiedenis van het concern gaat bijna een eeuw terug en inmiddels heeft het bedrijf vestigingen in Nederland en België, maar ook in Duitsland, Frankrijk, Spanje en op de Nederlandse Antillen. De vierde generatie Van der Valk is het roer van de derde generatie aan het overnemen en in sommige hotels werkt zelfs de vijfde generatie al mee. Met elkaar bouwen ze aan steeds mooiere en betere bedrijven, zodat ze die weer kunnen doorgeven aan de volgende generatie.

In Van der Valk Hotel Gent wordt de directie gevormd door de neven Max van der Valk en Martien van der Valk en hun partners Dominique van Deth en Sophie Gracia de Torres. Zij openden in april 2021 de deuren van een gloednieuw hotel op een steenworp afstand van het stadscentrum van Gent. Het hotel heeft 263 kamers, een skybar, een brasserie, een á la carte restaurant, 12 banqueting-/vergaderzalen en een wellness.


Meer weten?

Wil je meer weten over deze case, de mogelijkheden op het gebied van labelprinters en etiketten of DCP? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en neem ook een kijkje op het DCP blog en onze andere cases.

 

 

 

Toen Sofie Lemmens aan de slag ging als keuken supervisor van het nieuwe Van der Valk-hotel in Gent wist ze het algauw: handmatig voedseletiketten schrijven, daar gaan we mee stoppen. Want in haar vorige job had ze al gewerkt met een labelprinter. Ze wist dus uit ervaring dat etiketteren veel sneller en gemakkelijker kan. Daarom ging ze op zoek naar de ideale labelprinter voor in de restaurantkeuken en die vond ze bij DCP. Lees onderstaand meer over de succesvolle samenwerking met deze klant.

Hans Opmeer

“We hoeven nooit meer op zoek naar stickers. We kunnen gewoon naar de printer lopen en precies de juiste etiketten afdrukken."

Sofie Lemmens, keuken supervisor en chef de partie Van der Valk Gent

Van der Valk Gent keuken

van der valk restaurant

van der valk

Wat was de uitdaging?

Als keuken supervisor ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de keuken. Omdat Sofie ook nog eens chef de partie is in het hotelrestaurant, houdt ze zich bovendien bezig met kwaliteitscontroles. Om te voldoen aan de HACCP-richtlijnen is het bijvoorbeeld heel belangrijk om op elk moment te weten wanneer welke producten over de houdbaarheidsdatum zijn.

Als Sofie aan de slag gaat bij Van der Valk Hotel Gent worden de voedseletiketten nog door de keukenmedewerkers met de hand geschreven. Dat neemt niet alleen veel tijd in beslag, het is ook niet heel overzichtelijk.

Omdat ze bij haar vorige werkgever met een SATO-labelprinter had gewerkt, gaat ze op internet op zoek naar de mogelijkheden. Google leidt haar onder andere naar de website van DCP en dus vraagt ze een offerte op. Via onze collega Kasper ontdekt ze dat er heel veel verschillende SATO-printers zijn. Samen bepalen ze dat de FX3-LX de meest ideale printer is voor haar keuken.

sato fx3 lx labelprinter



   De wensen van de klant

  • Snel en gemakkelijk voedseletiketten maken
  • Hygiënisch
  • Niet te groot, niet te klein
  • Makkelijk in gebruik
  • Standalone printer


Onze oplossing

De SATO FX3-LX voldoet aan alle wensen en dus valt de keuze op deze labelprinter. De printer werkt volledig standalone en hoeft daarom niet op een computer te worden aangesloten. Alle informatie zit in de printer zelf. Via een groot kleurendisplay kan de gebruiker via een duidelijk keuzemenu de juiste etiketten uit de printer laten rollen. Het enige wat daarvoor moet gebeuren, is het programmeren van de database in de printer. Laat dat nou precies dat zijn waar DCP sterk in is.

Omdat Sofie het etiketteringsprincipe van een labelprinter al kent, heeft ze een duidelijk beeld van het keuzemenu dat ze wil laten programmeren. Ze levert een uitgebreid bestand aan met daarin alle producten die in de keuken verwerkt worden, ingedeeld in categorieën en hoeveel dagen elk product doorgaans bewaard kan worden. En dan gaat collega Rudolf aan de slag om de database voor de printer te programmeren. Ook de Van der Valk huisstijl wordt daarbij niet vergeten. Het bekende logo komt terug op zowel het kleurendisplay als op de etiketten zelf.

screenshot hoofdcategorie

screenshot subcategorie

screenshot printen


Het resultaat

Dankzij het op maat geprogrammeerde keuzemenu is het printen van het juiste voedseletiket een eitje. Sofie legt het uit: “Op de display kies je eerst de productcategorie, bijvoorbeeld 'vlees en vis'. Daarna klik je het juiste product aan (bijvoorbeeld 'gerookte zalm vers') en laat je ofwel de voorgeprogrammeerde houdbaarheidsdatum staan of pas je die aan. Daarna kies je hoeveel stickers je wilt printen en dan rollen ze uit de printer. Of je nu 1 of 5 of 10 stickers nodig hebt, het kost veel minder tijd dan met de hand schrijven.”

Op de etiketten staat niet alleen de naam van het product, maar ook de datum van bereiding en de uiterste houdbaarheidsdatum. Nog een bijkomend voordeel: de SATO FX3-LX is heel goed schoon te houden, dankzij de antibacteriële behuizing. Ideaal voor in de keuken dus, waar de hygiënerichtlijnen streng zijn.


"We kunnen de printer goed schoonmaken. Qua hygiëne is de FX3 echt een topper. En dankzij het kliksysteem zijn de rolletjes etiketten heel gemakkelijk te vervangen."

Niet alleen Sofie is heel content met de nieuwe printer, ook haar collega’s zijn heel enthousiast. Het is een leuke manier van werken en heel overzichtelijk. Omdat er veel anderstaligen in de keuken werken, was Sofie eerst nog wel even bang dat de printer misschien te ingewikkeld zou zijn. Maar door de mooie kleurendisplay en het duidelijke keuzemenu kan iedereen er prima mee overweg. Zeker na de korte gebruikerstraining die onze collega Roland gaf bij het afleveren van de printer.

Gaan nu ook de andere restaurants van Van der Valk een SATO FX3 bestellen? Als het aan Sofie ligt zeker wel. Ze is heel duidelijk over de voordelen ten opzichte van handmatig etiketteren:

  • Supergemakkelijk in gebruik
  • Tijdbesparend
  • Hygiënisch in gebruik
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Flexibel, want de database kan altijd aangepast worden


Van dat laatste punt heeft Sofie direct al profijt. Na een paar maanden met de labelprinter gewerkt te hebben, is het tijd om de database naar een hoger plan te tillen. Sofie heeft gemerkt dat het nog overzichtelijker kan en dus kan er nog meer tijd bespaard worden met een upgrade van de database. Er worden nieuwe producten toegevoegd, omdat de menukaart vernieuwd is. En er komt een extra optie in het menu, nu de skybar ook een eigen keuken heeft gekregen. De eerste keuze die na de aanpassing van de database gemaakt kan worden, is de locatie waarvoor het voedsel bereid is: het restaurant, de skybar, de ontbijtzaal of de banqueting.

"Als er problemen zijn of als er iets moet veranderen in de database, dan lost DCP het snel voor ons op."

logo Van der Valk

 

Over de klant

Met bijna 100 hotels en vrijwel overal een familielid aan het roer, is Van der Valk wereldwijd een uniek familiebedrijf. De geschiedenis van het concern gaat bijna een eeuw terug en inmiddels heeft het bedrijf vestigingen in Nederland en België, maar ook in Duitsland, Frankrijk, Spanje en op de Nederlandse Antillen. De vierde generatie Van der Valk is het roer van de derde generatie aan het overnemen en in sommige hotels werkt zelfs de vijfde generatie al mee. Met elkaar bouwen ze aan steeds mooiere en betere bedrijven, zodat ze die weer kunnen doorgeven aan de volgende generatie.

In Van der Valk Hotel Gent wordt de directie gevormd door de neven Max van der Valk en Martien van der Valk en hun partners Dominique van Deth en Sophie Gracia de Torres. Zij openden in april 2021 de deuren van een gloednieuw hotel op een steenworp afstand van het stadscentrum van Gent. Het hotel heeft 263 kamers, een skybar, een brasserie, een á la carte restaurant, 12 banqueting-/vergaderzalen en een wellness.


Meer weten?

Wil je meer weten over deze case, de mogelijkheden op het gebied van labelprinters en etiketten of DCP? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en neem ook een kijkje op het DCP blog en onze andere cases.