• Eigen drukkerij
 • Bedrukte passen vanaf 5 cent
 • Levering in 1 dag mogelijk
 • Meer dan 20 jaar ervaring

Een card printer kopen? Dan wil je dit weten.

Ben je op zoek naar een manier om zelf plastic passen te bedrukken wanneer het jou uitkomt? Dan is een card printer kopen een uitstekende oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen? Lees dan in dit artikel meer over card printers en de uitgebreide toepassingsmogelijkheden voor jouw bedrijf.

Wat is een card printer?

Een card printer, ook wel kaart printer of pasjes printer genoemd, is te vergelijken met een normale inkjet of laserprinter, maar dan geschikt om plastic pasjes te bedrukken . Een verschil met normale printers is dat een cardprinter niet met toners of cartridges werkt, maar met een speciaal lint dat de gewenste kleuren bevat. Zo creëer je met een zwart lint pasjes met zwartwit opdruk, maar zijn er ook linten met de 4 CYMK kleuren waarmee je full colour kunt drukken. Handig als je bijvoorbeeld pasfoto’s op een pas wilt drukken.

De werking van een card printer is voor de rest hetzelfde. Je kunt hem zowel aan een computer als netwerk aansluiten en zo eenvoudig op afstand bedienen. Binnen de card printers heb je verder nog de keuze tussen printers die enkel één kant kunnen bedrukken en pasjes printers die de kaart automatisch omdraaien en zo dubbelzijdig kunnen drukken.

zebra card printer

De voordelen van een card printer

Een card printer binnen je eigen bedrijf biedt verschillende voordelen. Onderstaand de belangrijkste op een rij:

 • Je kunt direct zelf pasjes drukken;
 • Je kiest voor flexibiliteit;
 • Je kunt zelf de RFID chip in je plastic passen programmeren;
 • Je versnelt het proces doordat je direct ter plaatse je plastic passen bedrukt.

Zo kies je met een eigen cardprinter dus voor gemak, snelheid en flexibiliteit.

Welke toepassingsmogelijkheden hebben plastic pasjes?

Met een pasjes printer kun je dus plastic passen bedrukken. Maar waar gebruik je een dergelijke plastic pas eigenlijk voor? Onderstaand de meest voorkomende toepassingen op een rij:

 • Ledenpassen voor bijvoorbeeld verenigingen, sportscholen en zwembaden;
 • Bezoekersregistratie bij kantoren en bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan het aanmelden via een portaal in de welkomsthal waarna direct een bezoekerspas wordt gemaakt;
 • Toegangspassen, badges en naamkaarten voor evenementen en beurzen;
 • Toonbankkaarten en prijskaarten in vitrines van winkels zoals een slager of bakkerij;
 • Collegekaarten voor scholen waarmee bijvoorbeeld ook printers en kluisjes bediend kunnen worden.

Dankzij de moderne printtechnieken zijn de mogelijkheden van plastic passen tegenwoordig bijna eindeloos. Informeer dan ook vrijblijvend als je wilt weten hoe een dergelijk systeem het beste inzetbaar is voor jouw bedrijf.

Uitgebreide ondersteuning en onderhoudsservice van DCP

DCP is gespecialiseerd in het bedrukken van plastic passen. Wij bieden card printers van de kwaliteitsmerken Evolis, Zebra en Fargo met een uitgebreide ondersteuning en onderhoudsservice. Zo bieden we onder andere ondersteuning op afstand of locatie bij zaken zoals de installatie en eventuele storingen. En raakt een card printer onverhoopt defect? Dan zorgen wij voor een vervangende printer of nemen we de productie tijdelijk even voor je over. Zo zorgen we dat jouw productie zo min mogelijk vertraging oploopt.

Tips voor het gebruik en onderhoud van een card printer

Card printers vergen over het algemeen weinig onderhoud. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden om het maximale uit je printer te halen. Onderstaand vier tips:

 • Maak de printer regelmatig schoon en houd je aan de schoonmaaksessies die het apparaat aangeeft;
 • Gebruik de printer enkel voor de zaken waarvoor hij geschikt is. Foutief gebruik resulteert mogelijk in een defecte card printer;
 • Zorg dat de card printer goed is ingesteld en gekalibreerd. Verkeerde instellingen gaan ten koste van de drukkwaliteit van je plastic passen;
 • Kies de juiste software, want dit maakt het ontwerpen een stuk eenvoudiger. Bij DCP leveren we standaard gratis Cardpresso software waarmee je jouw kaart ontwerpt en eenvoudig tekst of afbeeldingen toevoegt. Daarnaast is de software uit te breiden als je speciale wensen hebt.

Vraag het jouw specialist

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van een card printer of wil je graag een cardprinter kopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen je graag meer.


Gerelateerde links: