• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Levering in 1 dag mogelijk
  • Meer dan 20 jaar ervaring

De meerwaarde van RFID: voorbeelden uit de praktijk

In onze eerdere blog (RFID programmeren – waar moet je op letten) bespraken we de aandachtspunten bij de keuze voor RFID-technologie. In dit blog kijken we naar het toepassen van RFID-chips in de praktijk en lichten we 3 verschillende praktijkvoorbeelden toe.

RFID & veiligheidsblokken

RFID-technologie maakt het mogelijk om personen of objecten vanaf een afstand te identificeren en te lokaliseren. Zo is dit ook mogelijk voor betonnen veiligheidsblokken bij wegwerkzaamheden! Deze opdracht kwam bij ons binnen via onze partner Aucxis, systeemleverancier en een grote speler in de ontwikkeling van RFID-toepassingen. RFID is voor hun klant ingezet om het voorraadbeheer van de blokken te optimaliseren, in combinatie met een plastic pas. DCP was verantwoordelijk voor het bedrukken en programmeren van de plastic passen. Meer weten? Bekijk de volledige case.

veiligheidsblokken

RFID & sportevenementen

Nog een ander voorbeeld van RFID in de praktijk is het gebruik van deze techniek tijdens sportevenementen, zoals een hardloopwedstrijd. Snelle en accurate tijdsregistratie is bij sportwedstrijden essentieel. Om dit te verzorgen, wordt er in veel gevallen een kleine RFID-chip in het startnummer van de loper verwerkt. Wanneer de loper over een speciale mat loopt, start de tijd, met meetpunten tussendoor en natuurlijk bij de finish. Zo is het mogelijk om iedereen nauwkeurig te volgen en prestaties optimaal te meten.

hardlopen en RFID

RFID & winkeliers

Voor winkeliers is inzicht in de voorraad van producten in de winkels en magazijnen essentieel. Ook hier kan RFID een grote rol spelen. Zo zijn er kledingwinkels die gebruik maken van RFID-tags in kledingstukken, voor real-time communicatie over verkochte artikelen. Zo kan je een winkel optimaal herbevoorraden. Naast informatie over de voorraad is RFID ook interessant voor het verbeteren van de gehele klantervaring. Wanneer je bijvoorbeeld weet welk kledingstuk een klant aan het passen is, zou je daarbij op de spiegel aanvullende informatie of styling-tips kunnen tonen.

RFID voor winkeliers

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar de vele mogelijkheden van RFID voor jouw bedrijf of jouw klant? We hebben nog veel meer mooie voorbeelden die we graag met je delen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.


Gerelateerde artikelen