• Eigen drukkerij
 • Bedrukte passen vanaf 5 cent
 • Levering in 1 dag mogelijk
 • Meer dan 20 jaar ervaring

Thermische direct labelprinters

 Thermisch direct labelprinters zijn bijzonder geschikt voor het printen van adresstickers, verzendlabels en evenementen tickets. Deze printtechniek zorgt voor een goede afdrukkwaliteit, tegen een lage kostprijs. Een thermisch direct labelprinter gebruikt namelijk geen inkt of printlint. De printkop verwarmt de thermische etiketten, waardoor de coating wordt geactiveerd en er een zwarte afdruk ontstaat op het label. Hierdoor blijven de kosten per label laag. Na verloop van tijd kunnen thermisch direct labels wel vervagen. Maar als je labels maar een korte tijd mee hoeven te gaan, is dat waarschijnlijk geen probleem. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan hieronder de verschillende thermisch direct labelprinters of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Onze medewerkers vertellen je graag meer.

Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 74

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Kies voor extra service bij aanschaf van een printer
  Kies voor extra service bij aanschaf van een printer

  In deze blog lees je waarom de extra kosten voor hulp bij installatie, training, support en onderhoud van je printer snel terugverdiend zijn.

Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 74

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De thermisch direct printtechniek

Bij deze printtechniek wordt gebruik gemaakt van labels met een warmtegevoelige coating. Deze coating wordt geactiveerd door de printkop die het label verwarmt. Daardoor ontstaat er op het label een afdruk in één kleur, meestal zwart. Een thermisch direct labelprinter gebruikt dus geen printlint of inkt. Daarmee bespaar je kosten.Bij deze printtechniek wordt gebruik gemaakt van labels met een warmtegevoelige coating. Deze coating wordt geactiveerd door de printkop die het label verwarmt. Daardoor ontstaat er op het label een afdruk in één kleur, meestal zwart. Een thermisch direct labelprinter gebruikt dus geen printlint of inkt. Daarmee bespaar je kosten.

Voordelen en nadelen van thermisch direct labelprinters

Thermisch direct labelprinters hebben verschillende interessante voordelen, maar eerlijk is eerlijk, ook nadelen. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje:

 • Minder kosten, want geen printlint of inkt nodig
 • Snelle verwerking
 • Zeer geschikt voor adresstickers, verzendlabels en evenementen tickets
 • Labels zijn beperkt houdbaar

Toch op zoek naar een labelprinter voor labels die langer houdbaar zijn, bijvoorbeeld voor medicijnen of schaplabels? Kijk dan eens bij onze andere labelprinters.

Thermisch direct labelprinter kopen of advies nodig?

Kies dan voor de expertise en betrouwbare kwaliteit van DCP. Thermische labelprinters en bijhorende thermische etiketten bestel je eenvoudig online in onze webshop. Wil je graag meer informatie of een advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact op. Het DCP-team staat voor je klaar.