• Eigen drukkerij
 • Bedrukte passen vanaf 5 cent
 • Snel geleverd
 • Meer dan 20 jaar ervaring

Ecopas

ECOpas® is gebaseerd op de principes van Cradle to Cradle. Passen met het ECOpas logo zijn composteerbaar, worden gerecycled of zijn gemaakt van gerecycled materiaal. ECOpas is ons antwoord op de vraag naar een milieuvriendelijke pas. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan verder op deze pagina of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Onze werknemers vertellen je graag meer.

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. P 251 ecopas® papier met hico magneetstrip 0,76 mm wit
  ECOpas® papier met Hico magneetstrip 0,76 mm wit Onbedrukte witte ECOpas® papieren pasjes met HiCo magneetstrip. Geschikt om met e ...
  €  €  € 1,00 € 1,21 € 1,00
 2. ECOpas® PETG 0,76 mm wit
  ECOpas® PETG 0,76 mm wit Onbedrukte witte ECOpas® PVC pasjes. Geschikt om met een cardprinter te voorzien ...
  €  €  € 0,20 € 0,24 € 0,20 Vanaf €  €  € 0,16
 3. P 204  ecopas® hout 0,76 mm gelamineerd
  ECOpas® Hout 0,76 mm gelamineerd Onbedrukte houten ECOpas® pasjes met laminaatlaag. Geschikt om met een cardprinte ...
  €  €  € 0,40 € 0,48 € 0,40
 4. P 205  ecopas® hout 0,76 mm gelamineerd met loco magneetstrip
  ECOpas® Hout 0,76 mm gelamineerd met LoCo magneetstrip Onbedrukte houten ECOpas® pasjes met laminaatlaag en LoCo magneetstrip. Geschikt ...
  €  €  € 0,40 € 0,48 € 0,40
 5. P 250  ecopas® papier 0,76 mm wit
  ECOpas® papier 0,76 mm wit Onbedrukte witte ECOpas® papieren pasjes. Pasjes zijn gemaakt van papier, waardo ...
  €  €  € 1,00 € 1,21 € 1,00
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Milieuvriendelijke passen

DCP bedrukt onder andere milieuvriendelijke passen op basis van kalk, dat biologisch afbreekbaar is. Ook de ECOpas van hout is populair. 100% vrij van PVC maar geoogst uit gecertificeerde, duurzaam beheerde bossen, waardoor 30% minder energie nodig is voor de productie. Groener dan Bio PVC of andere plastic passen maar net zo duurzaam en betrouwbaar. Elke gewenste opdruk, evenals een barcode, magneetstrip of handtekeningveld is mogelijk. 

Cradle to Cradle

Minder consumeren, minder energie verbruiken, minder afval lozen, het zijn volgens Cradle to Cradle geen echte oplossingen. Afval van één product kan de grondstof zijn voor een ander product. De kersenboom bijvoorbeeld produceert elk jaar talloze bloesems en kersen, met maar één enkel doel: dat een van die kersen op de grond valt, waar de pit ontkiemt, zodat een nieuwe kersenboom kan gaan groeien. De kersenboom produceert uitbundig, zelfs overdadig. Maar dit is geen verspilling, omdat ook de ‘niet-nuttige’ producten van de boom hun functie hebben. Bloesemblaadjes voeden de bodem, kersen worden gegeten door dieren en mensen. Een kersenboom produceert geen afval, maar verrijkt zijn hele omgeving.

Hoe kan een milieuvriendelijke pas bijdragen?

Als de mens erin slaagde om, net als de natuur, geen afval te produceren, dan hoeven we niet meer te hameren op minder, zuiniger, efficiënter. Je zou kunnen kopen en weggooien zoveel als je wilt, zonder je schuldig te hoeven voelen over je gedrag. DCP omarmt van harte het Cradle to Cradle principe en hoopt hier haar steentje aan bij te dragen met milieuvriendelijke passen. De ECOpas is een uitstekend alternatief voor een plastic pas!

Geen schadelijke stoffen en groene energie

DCP drukt al haar passen middels de waterloze offset techniek. Bij het complete drukproces van wens naar gedrukte plastic card komen geen schadelijke stoffen vrij. DCP gebruikt dus geen water tijdens het drukproces en gebruikt schone energie (Windkracht 220 van Essent).

DCP biedt haar afnemers daarnaast de mogelijkheid om ingenomen milieuvriendelijke passen te recyclen. Wij verzamelen en vernietigen de passen en bieden het afval als gescheiden grondstof aan.

Neem contact op en vraag ons naar de mogelijkheden voor je eigen milieuvriendelijke pas.