Plastic passen, labels en rfid
Hulp nodig? +31 (0) 50 579 0084
| info@dcp.nl|
Eigen drukkerij
Bedrukte passen vanaf 5 cent
Levering in 1 dag mogelijk
Meer dan 20 jaar ervaring

RFID cards – Chipkaarten met RFID chip

RFID chips worden gebruikt in plastic passen zoals toegangspassen, kortingskaarten, giftcards en klantenpassen. Maar ook de skipas en OV-chipkaart zijn bekende voorbeelden van passen met RFID. RFID chips kunnen onzichtbaar verwerkt worden en hoeven niet langs een scanner te worden gehaald. Mede hierdoor is de populariteit enorm toegenomen. DCP is gespecialiseerd in deze techniek en verzorgt het gehele traject voor RFID kaarten inclusief alle toebehoren.


RFID chipkaarten maak je met DCP

Als specialist bedrukt en programmeert DCP RFID chipkaarten. Met een compleet assortiment voordelige of milieuvriendelijke kaarten, tokens, badgeclips, koorden en RFID readers hebben wij alles in huis wat je nodig hebt. Van zo goedkoop mogelijke pas tot RFID kaart met complexe beveiliging. Tot 150 stuks adviseren wij digitaal te printen, daarboven bedrukken we passen offset.

Snel RFID chipkaarten laten maken? Vraag dan direct een offerte aan of bestel blanco kaarten, readers en accessoires eenvoudig in onze webshop:

 

RFID pas op maat 

Blanco RFID chipkaarten

RFID security tokens

RFID readers

RFID Cards

“Maak de RFID die precies aan je wensen voldoet”

RFID Cards

“blanco RFID kaarten bestellen”

RFID Keyfobs

“RFID keyfob bestellen”

RFID readers

“RFID reader bestellen”

 

Toepassingen RFID kaarten & tokens

Hoewel RFID een zeer krachtige oplossing is, ontbreekt internationale standaardisatie voor privacy nog. Dit voorkomt dat RFID op grote schaal barcodes vervangt in bijvoorbeeld de luchtvaart. Al lijkt dit slechts een kwestie van tijd te zijn. Naast de chipkaarten zijn ook RFID tokens in opkomst. Dit zijn sleutelhangers met RFID chips voor beveiliging, tweetrapsauthenticatie en/of toegangscontroles. Deze tokens worden ook keyfobs of authenticators genoemd.

Momenteel wordt de RFID techniek voor verschillende doeleinden ingezet. De voornaamste toepassingen zijn als toegangspas, transactiesysteem of registratiesysteem. In lijn met deze uiteenlopende toepassingen zijn er ook meerdere RFID chips.

 

RFID chipkaarten vergelijken

Qua techniek zijn er verschillende soorten RFID chips met verschillende scanafstanden en hoeveelheden opslaggeheugen. Veel voorkomende RFID chips zijn:

  • MIFARE® 1 kb – lage kostprijs, vaak gebruikt als toegangspas voor o.a. sportscholen
  • MIFARE Ultralight® 64 bytes – zeer goedkope chip zonder beveiliging, vaak gebruikt als wegwerpkaart
  • MIFARE DESFire® 125 MHz – hoge mate van beveiliging, vaak gebruikt voor toegangscontrole

Wil je meer weten over de verschillende soorten en mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We kijken graag met je mee.

 

Tips, ervaringen en cases RFID

Meer weten over RFID passen? Kijk dan op onderstaande links voor meer informatie.

 

Meer weten over RFID passen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een RFID pas voor je bedrijf of evenement? Neem dan zeker vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder!