• Eigen drukkerij
 • Bedrukte passen vanaf 5 cent
 • Levering in 1 dag mogelijk
 • Meer dan 20 jaar ervaring

Thermisch transfer labelprinters

Ben je op zoek naar een labelprinter voor het maken van productlabels, schaplabels of magazijnlabels? Hoeven de etiketten niet in full color geprint te worden, maar moeten ze wel lang leesbaar blijven? Dan kies je het beste voor een thermisch transfer labelprinter. Deze printers maken, in tegenstelling tot thermisch direct labelprinters, gebruik van een printlint. Dat maakt de gebruikskosten iets hoger. Het voordeel is echter dat thermisch transfer labels veel langer leesbaar blijven. Bovendien kun je de opdruk beter bestand maken tegen extreme weersomstandigheden, bijtende stoffen of krassen. Hiervoor zijn er speciale linten en labels verkrijgbaar.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan hieronder de verschillende thermisch transfer labelprinters of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Onze medewerkers vertellen je graag meer.

Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 62

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Kies voor extra service bij aanschaf van een printer
  Kies voor extra service bij aanschaf van een printer

  In deze blog lees je waarom de extra kosten voor hulp bij installatie, training, support en onderhoud van je printer snel terugverdiend zijn.

Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 62

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De thermisch transfer printtechniek

Bij deze printtechniek wordt de informatie vanaf een printlint op het etiket gedrukt. Het lint bevindt zich tussen de printkop en het etiket. Op de plek waar de printkop verwarmd wordt tijdens het printproces, hecht de inkt van het lint zich op het label. De printkop komt daarbij niet in direct contact met het label. Daardoor gaat de printkop langer mee dan bij de thermisch direct printtechniek.

Voordelen en nadelen van thermisch transfer labelprinters

Thermisch transfer labelprinters hebben verschillende interessante voordelen, maar eerlijk is eerlijk, ook nadelen. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje:

 • Langdurige leesbaarheid
 • Ideaal voor producten met een lage omloopsnelheid
 • Printkop gaat langer mee
 • Speciale etiketten en linten voor bijzondere omstandigheden
 • Uitermate geschikt voor elektronische apparatuur en productlabels voor medicijnen
 • Uitermate geschikt voor schappen en magazijnstellingen, zowel binnen als buiten
 • Meer verbruikskosten door gebruik van printlinten

Toch op zoek naar een labelprinter voor goedkopere labels die niet lang leesbaar hoeven te blijven, bijvoorbeeld adresstickers en verzendlabels? Kijk dan ook eens bij onze andere labelprinters.

Thermisch transfer labelprinter kopen of advies nodig?

Kies dan voor de expertise en betrouwbare kwaliteit van DCP. Thermische labelprinters en bijhorende thermische etiketten bestel je eenvoudig online in onze webshop. Wil je graag meer informatie of een advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact op. Het DCP-team staat voor je klaar.