• Eigen drukkerij
 • Bedrukte passen vanaf 5 cent
 • Snel geleverd
 • Meer dan 20 jaar ervaring

Een labelprinter kopen? 5 praktische vragen én vergelijking printermerken

Ben je op zoek naar een nieuwe labelprinter voor jouw bedrijf, maar zie je door de bomen het bos niet meer? In dit artikel zetten we een aantal praktische vragen op een rij en vergelijken we de topmerken Zebra, Epson, Sato en Godex.

labelprinters van DCP

De voordelen van labels voor jouw bedrijf

Labels bieden verschillende interessante voordelen om zaken zoals de kwaliteit en (logistieke) processen te versoepelen. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos en variëren van goederenetiket tot patiëntenpolsbandjes en van volgbaar 'slim' RFID-etiket tot prijslabels voor winkels. Een labelprinter is een waardevolle toevoeging op de werkvloer om labels en etiketten eenvoudig zelf te printen. Zo dragen labelprinters onder andere bij aan:

 • Real time inzicht in je voorraadbeheer
 • Kwaliteitsborging door heldere informatievoorziening
 • Verkleining van foutmarges in het logistieke proces

Een labelprinter geeft je hierbij de flexibiliteit om labels te printen waar en wanneer jij dat wilt. Hierbij zijn er labelprinters in allerlei soorten en uitvoeringen. Wel zo handig dus dat je de beste labelprinter voor jouw werkomgeving kiest.


Praktische tips over printen, passen en labels? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontdek elke maand handige tips en meer:

Meld je aan


Welke labelprinter kopen? 5 vragen die je op weg helpen

We krijgen vaak de vraag van klanten hoe je een labelprinter kunt kiezen. Hierbij zijn er een aantal basisvragen om te stellen:

 1. In welke omgeving ga je met de labelprinter aan de slag?
 2. Voor welke toepassing ga je hem gebruiken/welk probleem wil je ermee oplossen?
 3. Ben je op zoek naar zwart-wit- of kleurenlabels?
 4. Wil je RFID-labels kunnen printen?
 5. Komt de printer op één plek te staan of wil je juist een mobiele labelprinter?

Deze vragen geven je een eerste richting op weg naar de beste labelprinter voor jouw bedrijf. Binnen de markt zijn er echter meerdere topmerken zoals Zebra, Epson, Sato en Godex actief. Elk met hun eigen kenmerken en mogelijkheden. Hieronder lichten we de populairste labelprintermerken toe en zetten we de belangrijkste kenmerken op een rij.

Zebra labelprinters

Zebra is marktleider in dit segment en spitst zich voornamelijk toe op labelprinters voor de logistiek en gezondheidszorg. Met een Zebra labelprinter kun je zwart-wit-etiketten printen via de thermotransfer-techniek met of zonder lint. Ideaal als je een labelprinter zoekt om bijvoorbeeld etiketten voor goederen of polsbandjes voor patiënten te printen. Populaire printers zijn onder andere de Zebra GK420 voor logistieke omgevingen en de bacteriebestendige Zebra HC100 voor de gezondheidszorg.

Epson labelprinters

Epson is gespecialiseerd in kleurenlabels. Met een Epson labelprinter print je topkwaliteit etiketten in kleur, waarbij je elk label uniek kunt maken. In tegenstelling tot de printers van andere merken, maakt Epson gebruik van inkjet cartridges in plaats van thermisch printen. De Epson labelprinters bieden een hoge flexibiliteit qua ontwerp en printvolumes, waardoor je zowel eenvoudig één los etiket afdrukt als een grote reeks labels achter elkaar. Ideaal als je (regelmatig) labels wilt drukken voor bijvoorbeeld voedingsmiddelen, evenementen, huisstijlartikelen of relatiegeschenken. Het populairste model is de Epson TM-C3500.

Sato labelprinters

Ben je op zoek naar een printer die etiketten met RFID-technologie kan printen? Dan biedt Sato een mooie lijn labelprinters waarmee je eenvoudig je eigen labels programmeert via het touchscreen op de printer. Een van de grote voordelen hierbij is dat je dit rechtstreeks op de labelprinter doet en geen extra apparaat nodig hebt. Daarnaast biedt Sato ook mobiele labelprinters en zijn deze printers een populaire keuze voor industriële omgevingen. Het populairste model is de Sato CL4NX.

Godex labelprinters

Godex is een van de kleinere spelers binnen de markt en specialiseert zich in industriële labels om goederen of objecten te identificeren. Met Godex labelprinters kies je voor een sterke prijs-kwaliteitverhouding en profiteer je over het algemeen van een lagere aanschafprijs voor de labelprinter.

Labelprinter kopen of huren?

Heb je voor een korte periode of minder frequent labels en etiketten nodig? Dan is een labelprinter huren of je etiketten door DCP laten printen een interessante optie. Hierbij profiteer je nog steeds van de voordelen van labels en is een investering in een nieuwe labelprinter niet nodig. Uiteraard kun je hierbij rekenen op ons vakkundige advies én een zeer snelle levering binnen 2 werkdagen.

De beste labelprinter voor jouw bedrijf? Vraag het onze experts

Heb je nog vragen over welke labelprinter je het beste kunt kopen, de installatie en software of wil je gewoon graag eens sparren met een van onze experts? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Als specialist kennen we de mogelijkheden van alle labelprinters als geen ander en adviseren we je graag op weg naar de beste labelprinter voor jouw bedrijf.


Gerelateerde artikelen