• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Snel geleverd
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Stand-alone labels printen nog nooit zo gemakkelijk als met SATO Web AEP

In onze vorige blog las je al dat SATO een uitstekend alternatief is voor Datamax labelprinters. Een van de 10 redenen om over te stappen naar SATO is dat SATO de beste stand-alone oplossingen biedt. Waar Datamax gebruikmaakt van software van een externe partij om de labelprinters stand-alone te laten werken, heeft SATO zijn eigen software ontwikkeld: Application Enabled Printing oftewel AEP. Deze software is standaard beschikbaar in labelprinters van SATO. Je kunt de printer dus gebruiken zonder dat er een computer aan te pas komt. Zo creëer je in een handomdraai de mooiste labels.

SATO web AEP


Application Enabled Printing oplossing voor stand-alone gebruik

Met het ingebouwde Application Enabled Printing (AEP) kun je de bediening van de printer volledig aanpassen aan jouw wensen en eisen. Je bepaalt zelf welke stappen de gebruiker doorloopt op het touchscreen van de printer om het juiste etiket uit de printer te laten rollen. Zo kun je je etiketteringsprocessen aanzienlijk vereenvoudigen en de bedrijfskosten verlagen.

Belangrijkste voordelen AEP:

  • Kan communiceren met de cloud en externe apparaten
  • Maakt beheer op afstand mogelijk, wat vooral handig is als je printers op verschillende locaties hebt staan
  • Kan gekoppeld worden aan een centrale database, waarmee je eenvoudig nieuwe opties beschikbaar maakt op alle printers in je bedrijf
  • Kan direct verbonden worden met allerlei randapparatuur
  • Gebouwd met open source-technologie
  • Flexibele en moderne programmering
  • Geschikt voor toekomstige Auto-ID technologie

Een aantal voorbeelden van toepassingen van AEP

track and trace

Voorbeeld 1

Track & trace-labels maken. Direct via touchscreen of scannerinvoer. Omdat er geen pc aan te pas komt, bespaar je ruimte, maar ook kosten (minder onderhoud en geen licentiekosten) en tijd. Je kunt de printer namelijk neerzetten op de plek waar je de labels gaat gebruiken.

voedseletiket

Voorbeeld 2

Voedseletiketten printen met de juiste allergeneninformatie, houdbaarheids- en verpakkingsdatum. Rechtstreeks vanuit de productendatabase die is opgeslagen op de printer zelf. Heel eenvoudig. Zo minimaliseer je het risico op menselijke fouten.

weegschaal

Voorbeeld 3

Labels afdrukken op basis van variabele gegevens die worden ingevoerd via een PLC of weegschaal. Omdat je geen pc nodig hebt, bespaar je ruimte en kosten (minder ontwikkelingskosten). Bovendien zijn je etiketten super nauwkeurig.

host software

Voorbeeld 4

Schakel gemakkelijk over van gewone labels naar smart labels met RFID. AEP op de printer voegt RFID toe aan de door de host verzonden opdracht. Zo bespaar je kosten, omdat je geen dure aanpassingen aan de host-software hoeft te doen.

En nu dus ook een Web-variant van het AEP-concept

AEP heeft dus al behoorlijk wat voordelen voor de gebruiker. Maar met SATO Web AEP wordt het nóg interessanter. Onlangs bracht SATO deze nieuwe add-on op het AEP-concept op de markt. Nu is het mogelijk om eenvoudig AEP-applicaties te maken met behulp van de meest gangbare programmeertalen. Zo kun je lokale web- en cloud-applicaties (laten) ontwikkelen voor de SATO FX3-LX en CT4-LX printers.


De voordelen van Web AEP

  • Schrijf web-apps met veelgebruikte webtechnologieën zoals JavaScript, HTML5 en CSS
  • Converteer bestaande web-applicaties en hulpmiddelen
  • Gebruik bestaande cloud-applicaties met minimale aanpassingen
  • Met AEP Works 3 makkelijk in te zetten en etiketten maken
  • Snel en gemakkelijk aan te leren

We maken het graag nog wat duidelijker met 2 voorbeelden van toepassingen.

FX3-LX

VOORBEELD 1: Lokale web applicatie

Met Web AEP kun je (bestaande) lokale webapplicaties gebruiken op de stand-alone printers van SATO. Om de applicaties te ontwikkelen, kan gebruik gemaakt worden van populaire webtechnologieën, zoals JavaScript, HTML5 en CSS. Daardoor kun je het bedienen van de printer nog eenvoudiger en aantrekkelijker maken door de mooiste schermen te ontwerpen voor het kleurendisplay van de printer. Daar maak je de eindgebruikers blij mee.

CT4-LX

VOORBEELD 2: Cloud applicaties

Met Web AEP kun je applicaties uit de cloud gebruiken op de stand-alone printers van SATO. De businesslogica van de toepassing draait op betrouwbare/krachtige serverhardware en -software. Dat is belangrijk voor bedrijfskritieke toepassingen met meerdere printers. Aanpassingen en bugfixes uitvoeren, vereist slechts één upload van de servertoepassing. Je hoeft dus niet elke printer apart te upgraden. Allerlei typen databases, API’s van derden en meer kunnen eenvoudig worden gekoppeld en geïntegreerd in bestaande weboplossingen. Complexe oplossingen kunnen sneller ontwikkeld worden met JavaScript/HTML5/CSS, ASP.NET, PHP, C#/Blazor, en meer. Kan met minimale aanpassingen worden gekoppeld aan bestaande cloudapplicaties.

Wil jij aan de slag met Web AEP?

Ben jij net als wij enthousiast geworden over de mogelijkheden van Web AEP? Dan is het goed om te weten welke printermodellen op dit moment ondersteund worden. Dat zijn de SATO FX3-LX en de SATO CT4-LX. Beide modellen vind je in onze webshop. Wij helpen je graag bij het programmeren van de printer.


Voordelen van deze printers

  • Bespaar ruimte en voorkom connectiviteitsproblemen: FX3-LX en CT4-LX zijn beide multifunctionele alles-in-één printers
  • Duurzaamheid: de printers zijn ontwikkeld en uitgebreid getest voor toepassingen in onder meer de horeca, retail en logistiek
  • Connectiviteit: kan via USB of bluetooth direct worden gekoppeld aan randapparatuur, zoals scanners, toetsenborden en weegschalen
  • Aangepast aan jouw bedrijfsomgeving
  • Eenvoudige bediening: intuïtieve GUI, instructievideo's via display te bekijken, functioneel ontwerp

Nieuwsgierig welke printer de beste optie is voor jouw bedrijf? We zetten de verschillen voor je op een rij:

FX3-LX versus CT4-LX


Gerelateerde artikelen