• Eigen drukkerij
 • Bedrukte passen vanaf 5 cent
 • Levering in 1 dag mogelijk
 • Meer dan 20 jaar ervaring

Ecopas

ECOpas® is gebaseerd op de principes van Cradle to Cradle. Passen met het ECOpas logo zijn composteerbaar, worden gerecycled of zijn gemaakt van gerecycled materiaal. ECOpas is ons antwoord op de vraag naar een milieuvriendelijke pas. Op de website www.ecopas.nl leggen onze klanten uit waarom zij gekozen hebben voor milieuvriendelijke passen. ECOpas is een uniek (communicatie)instrument voor organisaties die een bijdrage willen leveren aan het verbeteren van het milieu en hierover willen communiceren. Laat zien wat jullie bijdrage is aan een duurzame aarde!

Bekijk als Foto-tabel Lijst

5 artikelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. P 202  ecopas® pvc 0,76 mm wit
  ECOpas® PVC 0,76 mm wit Onbedrukte witte ECOpas® PVC pasjes. Geschikt om m...
  € 0,20
 2. P 204  ecopas® hout 0,76 mm gelamineerd
  ECOpas® Hout 0,76 mm gelamineerd Onbedrukte houten ECOpas® pasjes met laminaatlaag....
  € 0,40
 3. P 203  ecopas® hout 0,76 mm met houtstructuur
  ECOpas® Hout 0,76 mm met houtstructuur Onbedrukte houten ECOpas® pasjes. Kan door DCP bed...
  € 0,40
 4. P 205  ecopas® hout 0,76 mm gelamineerd met loco magneetstrip
  ECOpas® Hout 0,76 mm gelamineerd met LoCo magneetstrip Onbedrukte houten ECOpas® pasjes met laminaatlaag ...
  € 0,40
 5. Dag van de duurzaamheid
  Dag van de duurzaamheid

  Wij van DCP snappen dat helemaal geen plastic passen de beste bijdrage is voor duurzaamheid, maar dat is niet realistisch. Daarom ontwikkelden wij kunststof passen die een echte duurzame bijdrage leveren en een prima alternatief zijn voor de vervuilende PVC passen.

Bekijk als Foto-tabel Lijst

5 artikelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Milieuvriendelijke passen van ‘patat’

Dutch Card Printing (DCP) bedrukt onder andere milieuvriendelijke PVC passen van maiszetmeel, dat biologisch afbreekbaar is, en van zetmeelresten, gemaakt van afvalproducten dus. Ook de ECOpas van hout is populair. 100% vrij van PVC maar geoogst uit gecertificeerde, duurzaam beheerde bossen, waardoor 30% minder energie nodig is voor de productie. Groener dan Bio PVC of andere plastic passen maar net zo duurzaam en betrouwbaar. Elke gewenste opdruk, evenals een barcode, magneetstrip of handtekeningveld is mogelijk. 

Cradle to Cradle

Minder consumeren, minder energie verbruiken, minder afval lozen, het zijn volgens Cradle to Cradle geen echte oplossingen. Afval van één product kan de grondstof zijn voor een ander product. De kersenboom bijvoorbeeld produceert elk jaar talloze bloesems en kersen, met maar één enkel doel: dat een van die kersen op de grond valt, waar de pit ontkiemt, zodat een nieuwe kersenboom kan gaan groeien. De kersenboom produceert uitbundig, zelfs overdadig. Maar dit is geen verspilling, omdat ook de ‘niet-nuttige’ producten van de boom hun functie hebben. Bloesemblaadjes voeden de bodem, kersen worden gegeten door dieren en mensen. Een kersenboom produceert geen afval, maar verrijkt zijn hele omgeving.

Hoe kan een milieuvriendelijke pas bijdragen?

Als de mens erin slaagde om, net als de natuur, geen afval te produceren, dan hoeven we niet meer te hameren op minder, zuiniger, efficiënter. Je zou kunnen kopen en weggooien zoveel als je wilt, zonder je schuldig te hoeven voelen over je gedrag. DCP omarmt van harte het Cradle to Cradle principe en hoopt hier haar steentje aan bij te dragen met milieuvriendelijke passen. De ECOpas is een uitstekend alternatief voor een plastic pas!

Geen schadelijke stoffen en groene energie

DCP drukt al haar passen middels de waterloze offset techniek. Bij het complete drukproces van wens naar gedrukte plastic card komen geen schadelijke stoffen vrij. DCP gebruikt dus geen water tijdens het drukproces en gebruikt schone energie (Windkracht 220 van Essent).

DCP biedt haar afnemers daarnaast de mogelijkheid om ingenomen milieuvriendelijke passen te recyclen. Wij verzamelen en vernietigen de passen en bieden het afval als gescheiden grondstof aan.

Neem contact op en vraag ons naar de mogelijkheden voor je eigen milieuvriendelijke pas.