• Eigen drukkerij
 • Bedrukte passen vanaf 5 cent
 • Snel geleverd
 • Meer dan 20 jaar ervaring

Label Management Systeem verdient zichzelf terug

Stel je voor. Je hebt de lekkerste pindakaas ooit gemaakt. Iedereen is enthousiast. Dus denk je daar zit toekomst in en je start een klein fabriekje om je eigen pindakaas op de markt te brengen.

Het is een succes. Al snel wil de supermarkt in het dorp jouw pindakaas in zijn schappen. Dus moet er een etiket op komen, dat aan alle eisen voldoet. Allergenen, houdbaarheidsdatum, productiedatum, noem maar op. Geen probleem. Je koopt een labelprinter, ontwerpt een etiketje en past snel de data aan als er weer een nieuwe lading potjes gevuld wordt.

Maar dan loopt het uit de hand. Er zijn meer supermarkten geïnteresseerd, er komen extra producten bij en voordat je het weet ben je een succesvolle levensmiddelenfabrikant met locaties in verschillende landen. Wat ooit met één product begon, is nu een heel assortiment van producten. Elk met een eigen etiket.


De etiketten vliegen je om de oren

Niet letterlijk natuurlijk. Maar je herkent het vast wel: hoe groter iets groeit, hoe onoverzichtelijker het wordt. Het begint vaak met goede voornemens. Eén sjabloon voor alle etiketten. Maar elke gebruiker interpreteert het sjabloon anders. Dat ene product vraagt toch nét om een ander etiket en je collega van die andere afdeling is niet precies op de hoogte van de regelgeving. Voor je het weet, heb je twintig varianten op hetzelfde sjabloon en niemand weet nog wat de juiste is. En dan hebben we het nog maar over één locatie.


Hoe meer locaties, hoe minder overzicht

Want elke locatie doet het op zijn eigen manier. Locatie X kiest voor labelprinter Y, met software Z. Locatie A kiest voor labelprinter B, met software C. Ook de IT’ers worden er gek van. Probeer dan nog maar eens te voldoen aan wettelijke eisen, ISO-normen en andere kwaliteitsrichtlijnen. Gelukkig is er een oplossing.

De oplossing: een label management systeem (LMS)

Met een LMS breng je alle soorten labels onder in één overzichtelijk systeem, dat centraal wordt aangestuurd. Elke medewerker krijgt een eigen rol toebedeeld: beheren, ontwerpen, autoriseren of printen. Of je nu met twee, twintig of tweehonderd verschillende printers werkt, alle labels worden centraal ontworpen, geautoriseerd en beschikbaar gesteld. Zo krijg je consistente labels, die voldoen aan alle eisen.


Onze persoonlijke favoriet: NiceLabel LMS

Bij DCP zijn we fan van NiceLabel LMS. Waarom? Omdat NiceLabel de handigste labelsoftware is. Door de gebruiksvriendelijke interface kan iedereen er snel mee werken.


Makkelijk in gebruik

Met de ingebouwde application builder bepaal je centraal hoe alle labels eruit moeten zien (passend bij de eisen die eraan gesteld worden), en welke velden iemand op locatie nog moet invullen. Je bepaalt heel gemakkelijk wie welke wijzigingen mag doorvoeren. Je kunt zelfs een datum en tijd inprogrammeren vanaf wanneer een bepaalde wijziging doorgevoerd wordt.


Centrale aansturing

Omdat alles wordt opgeslagen op één centrale plek, kun je altijd nagaan wie een sjabloon heeft gemaakt of aangepast, wie goedkeuring heeft verleend en wanneer. Daarmee wordt het makkelijk om de kwaliteit van je etiketten te bewaken en te voldoen aan wettelijke eisen. Iets wat in steeds meer branches gevraagd wordt.


Efficiënter, goedkoper en minder foutgevoelig

Met NiceLabel LMS werk je stukken efficiënter en dus goedkoper. De kans op fouten maken wordt kleiner, zeker in een middelgroot tot groot bedrijf. Het LMS zorgt er namelijk voor dat alle afdelingen, fabrieken en locaties op dezelfde manier werken. Alles wordt aangestuurd vanuit het centrale systeem en is toegankelijk via een webapplicatie. De software hoeft dus niet op elke werkplek afzonderlijk geïnstalleerd te worden en kan gekoppeld worden aan bestaande ERP-systemen of andere bedrijfssoftware.

Ook offline blijven printen

Het is mogelijk om een lokale kopie van de LMS-database doorlopend te laten synchroniseren, zodat er op locatie gewoon geprint kan worden, ook als de verbinding met het centrale LMS een keer onderbroken is. Zo heb je dus nooit meer downtime en kun je altijd blijven printen. Zolang de printer het doet natuurlijk. 

   Alle voordelen van NiceLabel LMS op een rijtje

 • Consistente opmaak van labels
 • Centrale aansturing en beheer
 • Koppelt verschillende werkplekken aan één systeem
 • Geschikt voor alle typen labels: thermisch transfer of direct en inkjet
 • Koppeling met verschillende typen en merken printers
 • Koppeling met andere apparaten, zoals weegschalen en hand terminals
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Versiegeschiedenis
 • Geen ongeautoriseerde aanpassingen
 • Minder kans op fouten
 • Integratie met ERP-software mogelijk, bijvoorbeeld SAP
 • Ook beschikbaar als cloud-versie


Klinkt ingewikkeld?

Dat valt reuze mee. Maar je moet natuurlijk wel even de weg weten. Daarom geven we je graag een demo van hoe alles werkt. Met een gratis proefversie kun je het daarna zelf nog eens uitproberen, voordat je beslist welk pakket het beste bij jouw bedrijf past. Kies je dan uiteindelijk voor NiceLabel LMS? Dan is het fijn om te weten dat je er niet alleen voor staat. Wij helpen je stap voor stap het systeem in te richten, zodat jij er het beste uit kunt halen. Wedden dat je die investering snel terugverdient?