• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Snel geleverd
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Cardprinters essentieel onderdeel in complete oplossing voor beveiling van bouwplaatsen

Kevin is elektricien. Hij gaat aan de slag bij een nieuw project: de bouw van een nieuw datacenter. Om toegang tot de goed beveiligde bouwplaats te krijgen, meldt hij zich van tevoren aan via de online portal van de opdrachtgever. Hij vult zijn persoonlijke gegevens in en uploadt een pasfoto. Als hij de volgende dag zijn ID-kaart laat zien bij de toegangspoort, ligt er een volledig gepersonaliseerde toegangspas mét chip voor hem klaar. Daarmee krijgt hij toegang tot de bouwlocatie, dankzij een complete oplossing van Heras Mobile Fencing & Security, waarin DCP een belangrijke schakel verzorgt. 

Lees onderstaand meer over de succesvolle samenwerking met deze klant.

“Wie ik ook aan de telefoon krijg als ik een vraag heb, ze weten waar ze het over hebben. DCP is voor ons een heel goede leverancier.” 

Martijn Verhoeven, operationeel coördinator Heras Mobile Fencing & Security

 

Wat was de uitdaging?

Als je aan hekken denkt, denk je aan Heras. Je ziet ze overal in Nederland, al jarenlang. Maar tegenwoordig is een hek alleen niet voldoende om een terrein te beveiligen. Zeker niet als er continu mensen het terrein op en af lopen, zoals op een bouwplaats. 

Daarom bedenkt Heras Mobile in 2016 Heras Smart Access: een plug and play systeem voor toegangscontrole en persoonsregistratie op tijdelijke locaties. Door online vooraanmelding kunnen klanten snel toegang verlenen tot hun bouwlocatie. En bij calamiteiten kan de klant direct zien wie er op de bouwplaats aanwezig is. Heras Smart Access is dus beveiliging, toegangscontrole en persoonsregistratie in één. 

In eerste instantie wil Heras Mobile de toegang regelen met vingerafdrukherkenning. Algauw blijken klanten ook behoefte te hebben aan een simpeler alternatief: een geprinte kaart met chip. Want de vingerafdruk van iemand die de hele dag met zijn handen werkt, slijt aardig en is daardoor lastiger te scannen. 

Daarom gaat Heras Mobile op zoek naar een cardprinter en vindt via Google algauw de website van DCP. Het blijkt een schot in de roos. 

De wensen van de klant

  • Betrouwbare cardprinters

  • Goede prijs-kwaliteitverhouding

  • Eenvoudig in gebruik

  • Slimme passen met chips

  • Printlinten, badgehouders en keycords

Onze oplossing

De keuze valt op de cardprinters van Zebra. DCP levert niet alleen de printers zelf, maar ook RFID-passen met MIFARE®-chip, printlinten, keycords en kaarthouders. Meestal volstaat een enkelzijdig bedrukte pas. Daarom is de enkelzijdige Zebraprinter ZC100 op dit moment dé printer voor Heras Mobile. 

Wil een klant ook de achterkant van de pas gebruiken, bijvoorbeeld voor veiligheidsinstructies? Dan laat Heras Mobile de passen voorbedrukken door DCP. In onze eigen drukkerij bedrukken we de achterkant van de kaarten. De klant kan dan de gepersonaliseerde voorkant zelf printen met zijn enkelzijdige cardprinter. Makkelijk, snel en betaalbaar.  

“Het is heel makkelijk dat we de cardprinters, printlinten en passen bij één leverancier kopen. Als er dan eens een probleem is, kunnen we alles samen met DCP oplossen.”


Het resultaat

De cardprinters zijn in een paar jaar tijd een onmisbaar onderdeel geworden van de oplossing die Heras Mobile biedt. Er zijn bijna geen klanten meer die alleen voor controle via vingerafdrukken kiezen. Het gemak van een plastic pas is een groot voordeel. Bijkomend voordeel: in coronatijd blijkt de kaart ook nog eens een stuk hygiënischer te zijn dan het werken met vingerafdrukken. 

Martijn heeft altijd een kleine hoeveelheid printlinten en passen op voorraad voor nieuwe bouwprojecten. Als er toch een keer bijbesteld moet worden, vraagt hij DCP om de kaartjes en linten rechtstreeks naar de bouwplaats te sturen. 

“De Zebra-printers zijn erg gebruikersvriendelijk. De software is betrekkelijk eenvoudig en je kunt overal goed bij. Daardoor maak je hem gemakkelijk schoon.”

Door de jaren heen heeft DCP al meer dan 100 cardprinters geleverd aan Heras Mobile. Martijn en zijn collega’s zijn er dan ook redelijk handig mee geworden. De printers hebben natuurlijk wel wat te lijden op de bouwplaats. Maar met de juiste uitleg en instructies voor het schoonmaken, houden ze het wel een tijdje vol. Als er toch een keer een probleem is, lost Martijn het vaak zelf op. En komt hij er echt niet uit, dan springt DCP bij. Een belletje of mailtje is dan vaak al voldoende om de printer weer aan de praat te krijgen.  

Over Heras Mobile Fencing & Security

Heras Mobile Fencing & Security is onderdeel van Heras Group. Het verhaal van Heras Mobile begint al in 1966 met het eerste tijdelijke bouwhek, toen nog met gaas. In 1990 produceert Heras Mobile Europa’s eerste bouwhek met staalmat, de M90, dat nog steeds in productie is. Het bedrijf heeft een leidende positie in hekwerken en is inmiddels actief in 58 landen. Heras Mobile luistert goed naar vragen van klanten en leveranciers. Zo ontstaan veel innovatieve oplossingen, zoals Heras Smart Access

Meer weten?

Wil je meer weten over deze case, de mogelijkheden op het gebied van cardprinters, plastic pasjes en RFID of DCP? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en neem ook een kijkje op het DCP blog en onze andere cases.