Producent van plastic passen
Hulp nodig? +31 (0) 50 579 0084
| info@dcp.nl|
Eigen drukkerij
Bedrukte passen vanaf 5 cent
Levering in 1 dag mogelijk
Meer dan 20 jaar ervaring

RFID – MIFARE® cards

MIFARE® is een merknaam van NXP, de maker van de chips. MIFARE® is een type RFID chip; Radio-frequency identification genoemd. MIFARE® kaarten zijn plastic kaarten met een microprocessorchip. Deze chip bevat een geheugen, de CPU (processor) en contactpunten voor de antenne. RFID kaarten worden voornamelijk ingezet als toegangspas bij bijvoorbeeld kantoren of parkeergarages of als een betaalpas. De meest bekende vormen van een RFID card zijn toch wel de bankpas, skipas en de OV chipkaart. Tegenwoordig is je ID bewijs en het kentekenbewijs eveneens voorzien van een RFID Chip.

Bij Dutch Card Printing zijn deze kaarten altijd uit voorraad leverbaar. Tot 150 stuks adviseren wij de MIFARE® kaarten digitaal te printen. Uiteraard verzorgen wij dit ook graag voor je. Vanaf 150 stuks zullen wij de cards offset bedrukken.

 

Verschillende soorten RFID kaarten

Wij leveren alle types RFID cards voor de meest uiteenlopende toepassingen. Naast onze standaard kaarten waaronder NXP S50 MIFARE® (1 KB) en DESfire® EV1 2kb, 4kb en 8 kb, zijn ook hybride kaarten waarbij verschillende technieken gecombineerd worden mogelijk. Hierbij kunt u onder andere denken aan MIFARE® cards gecombineerd met magneetstrip.

De meest verkochte RFID card is de MIFARE Classic® 1K met een opslagruimte van 1024 bytes, verdeeld in 16 sectoren. Ze kunnen geprogrammeerd worden voor functies als lezen en schrijven.

 

De werkwijze van RFID cards

Identificatie met radiogolven is een technologie om van een afstand informatie op te slaan en te lezen van zogenaamde RFID chip. Een RFID chip is verbonden met met een antenne, bijeengehouden of geïntegreerd in bijvoorbeeld een chippas. Deze heten dus niet voor niets RFID kaarten. Deze zogenaamde passieve tags hebben geen eigen energiebron: ze benutten het elektromagnetische veld van een lezer om een stroom te induceren in een spoel, waarmee de chip wordt gevoed. Hierdoor gaat het antwoordsignaal niet over een grote afstand (van enkele centimeters tot ongeveer vijf meter).Er zijn twee types te onderscheiden:

  • low frequency (125 KHz, range 2-100cm): deze RFID cards beschikken over 64 bits tot 1Kbyte geheugen en worden veelal toegepast als toegangspas. Dit zijn o.a. de EM 4200 cards.
  • High frequency (13.56 MHz, range 3-10cm): beschikt tot 2Kbyte aan geheugen en wordt voornamelijk toegepast bij tijd- en registratiesystemen. Het bereik is 10 cm tot 1 m.
  • Ultra High Frequency (860 tot 950 MHz, range tot 12m). UHF genoemd. Gemiddeld genomen hebben UHF etiketten een leesbereik van enkele meters. UHF Gen2 RFID is de snelst groeiende segment binnen de RFID technologie.

 

Jouw eigen RFID kaarten laten bedrukken

Bij Dutch Card Printing kan je eigen RFID cards laten bedrukken. Door in één keer meerdere blanco Mifare kaarten in te kopen, heb je wellicht inkoopvoordeel bij een blancokaart leverancier. Heb je  zelf geen MIFARE® kaarten, dan leveren wij deze tegen aantrekkelijke prijzen. MIFARE® cards bedrukken wij binnen 5 dagen.

 

Vraag prijs aan

 

Het proces

stappen

 

Jouw eigen RFID kaarten laten programmeren

Alle type RFID cards kunnen door Dutch Card Printing worden geprogrammeerd of uitgelezen. Als je een database wilt met de Chip ID-nummers, lezen wij de Chip ID-nummers uit en ontvang je naast de MIFARE® cards ook een Excel document met alle chip-ID-nummers. Wij kunnen een beveiligingsleutel en/of de sectoren van de MIFARE® chip voor je programmeren of Apps en files op een DESFire® kaart schrijven.