• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Levering in 1 dag mogelijk
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Barcodescanners

Iedereen kent ze wel: barcode scanners. Deze handige scanners zijn ideaal voor in de retail-, productie en logistieke sector, bijvoorbeeld voor het beheren van jouw voorraad.

DCP biedt een uitgebreide keuze aan barcode scanners, uitgevoerd in verschillende modellen en geschikt voor verschillende omgevingen en condities.

Wil jij een barcode scanner kopen? Bekijk dan hieronder ons assortiment en bestel jouw barcode scanner direct online.

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voordelen barcode scanners

Een barcode scanner heeft verschillende interessante voordelen. Onderstaand enkele belangrijke voordelen op een rij:

  • Geschikt in vele omgevingen zoals magazijnen, evenementen en winkels

  • Met een barcode scanner minimaliseer je fouten

  • Met een barcode scanner maximaliseer je efficiëntie en productiviteit

  • Veilige identificatie

  • Eenvoudig in gebruik

Tips voor de aanschaf van een barcode scanner

Bij het aanschaffen van een EAN scanner zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. De belangrijkste vind je hieronder: het merk barcode scanner, het verschil tussen 1D en 2D scanners, RFID scanners versus reguliere barcode scanners en de overweging tussen bedrade en draadloze scanners.

Welk merk barcode scanner?

Bij DCP bieden we enkel de beste barcode scanners van topmerken zoals Zebra, Datalogic en Honeywell. Stuk voor stuk merken die bekend staan om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Al deze barcode scanners koop je direct online in onze webshop.

Verschil tussen 1D en 2D scanners

De 1D barcode is de bekendste streepjescode, die je op bijna alle producten terug ziet. De 1D scanner moet op de gehele barcode gericht worden voor het scannen van de code. Een code kan ook door een 2D scanner gescand worden, maar niet andersom.

Een 2D streepjescode bestaat uit vrij grote vierkante pixels, hierbij is het niet nodig om de scanner op de volledige barcode te richten. Naast barcodes kan een 2D scanner ook QR-codes, Aztec-codes en Data Matrix-codes scannen.

RFID scanners versus reguliere barcode scanners

RFID scanners werken met radiogolven om personen of objecten automatisch te identificeren. De RFID techniek is vooral bekend van detectiepoortjes in winkels, maar ook voor voorraadbeheer en toegangscontroles zijn RFID scanners ideaal. RFID zorgt voor een gemakkelijke draadloze gegevensoverdracht, waarbij gegevens snel worden uitgelezen. Je hoeft dus niet, zoals bij een barcode scanner, de scanner op de gehele barcode te richten.

Bedrade of draadloze barcode scanners

Tot slot het verschil tussen bedrade en draadloze scanners. Een bedrade scanner is goedkoop, gemakkelijk in gebruik, perfect voor in winkels of supermarkten en het is niet nodig om een accu op te laden. Het nadeel van deze barcode scanner is dat je beperkt bent door het bereik van de kabel. Draadloze scanners zijn in vergelijking duurder en hierbij is het wel noodzakelijk om de accu op te laden. Daarentegen heeft een barcode scanner wel een groter bereik en is deze ideaal voor het checken van prijs of voorraad.

Barcode scanner kopen of meer informatie?

Wil je meer informatie over onze barcodescanners of een persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact op, ons team kijkt graag met je mee. En wil je direct een EAN scanner kopen? Bekijk dan de mogelijkheden bovenaan de pagina en bestel ze direct online.