• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Snel geleverd
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Labelprinters & accessoires

Welke labelprinter heb ik nodig?

Labelprinter, etiketten printer, label writer… hoe je het ook noemt, wij begrijpen wat jij wilt: zelf je labels of etiketten printen. Of je nu verzend- en adreslabels, houdbaarheidslabels, magazijnlabels, kofferlabels, wijnetiketten of tickets wilt printen, met een professionele labelprinter van DCP print je eenvoudig en snel. Van retail tot magazijn en van gezondheidszorg tot kantooromgeving, wij hebben de geschikte labelprinter. Benieuwd welke etiketten printer bij jouw organisatie past? Lees dan snel verder.

Daarom een labelprinter van DCP

  • Volledige ondersteuning van het printproces
  • Topkwaliteit kennis en service
  • De beste merken labelprinters
  • Praktische service- en onderhoudscontracten
  • Expertise- en supportafdeling in huis

Kies jouw soort label- en etikettenprinter


Heb je meer informatie nodig?

Van advies bij de aanschaf van een etiketten printer tot aan installatie, onderhoud en reparatie. Wij helpen je bij iedere stap en zijn pas tevreden als jij dat bent. Heb je nu al vragen of wil je een prijsopgave? Neem gerust contact op.



“De printer heeft ons echt vooruit geholpen in een stukje professionalisering en groei.”

 

Justin de Ruijter, Veel liefs

 

Welke labelprinter heb ik nodig?

Je wilt je eigen labels printen maar welke labelprinter is het meest geschikt? Met de onderstaande zes vragen ontdek je welke etikettenprinter het beste bij jouw opdracht past.


CMYK

Kleur of swart wit?

Wil je printen in zwart-wit of full colour?

Met kleur ziet een label er een stuk aantrekkelijker uit, maar soms volstaat zwart-wit. Een label met alleen een barcode en de naam van het product kan bijvoorbeeld prima in zwart-wit geprint worden. Kies je voor kleur, dan heb je sowieso een inkjetprinter nodig. Ga je voor zwart-wit, dan zijn verschillende printtechnieken geschikt: thermisch direct en thermisch transfer.


Hoe ga je de printer gebruiken?

Hoe ga je de labels gebruiken?

Gebruik je labels eenmalig en direct na het printen of moeten ze ook over een paar jaar nog goed leesbaar zijn? Moeten ze bestand zijn tegen krassen, extreme weersomstandigheden of bijtende stoffen? Al deze factoren bepalen welke van de twee printtechnieken het meest geschikt is voor zwart-wit labels: thermisch direct of thermisch transfer:

  • Thermisch direct printtechniek; deze techniek is alleen geschikt voor etiketten die niet heel lang mee hoeven te gaan. Printers die gebruik maken van deze techniek hebben geen printlint. Printen zonder printlint brengt minder kosten met zich mee.
  • Thermisch transfer printtechniek; het voordeel van deze printtechniek is dat etiketten veel langer leesbaar blijven. Er zijn speciale linten en labels beschikbaar voor verschillende omstandigheden. Dat maakt ze bestand tegen bijvoorbeeld extreme temperaturen, droogte of juist vocht of bijtende stoffen.

Printer formaat

Zoek je een compact of industrieel formaat?

Verwacht je minder dan twee rollen labels per week te printen? Dan volstaat een compacte desktop-printer. Print je met hogere volumes of bij bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld met veel stof? Dan heb je een krachtige industriële labelprinter nodig.


Breedte van de labels

Hoe breed worden de labels?

Ook het formaat van de labels is bepalend voor het type printer dat bij jou past. De breedte van de printkop bepaalt de maximale breedte van de labels die de machine kan printen. De meeste printers hebben een maximale rolbreedte van 4 inches (10,16 centimeter) of 8 inches (20,36 centimeter).

Tip! Draai je ontwerp een kwartslag zodat je de rollengte van de etiketten gebruikt om een bepaalde breedte te bereiken.


RFID printer

Wil je RFID-techniek toevoegen aan je labels?

Door labels van RFID-chips te voorzien, kunnen ze worden gebruikt om bijvoorbeeld goederen te beveiligen of artikelen via track & trace te volgen. Wil je labels kunnen printen met RFID-techniek? Kijk bij het vinden van de juiste labelprinter of deze functie ondersteund wordt. 


Snelheid

Hoe belangrijk zijn snelheid en kwaliteit?

De beeldkwaliteit van prints hangt af van het aantal DPI (Dots Per Inch) waar je in afdrukt. Hoe meer puntjes per inch, hoe gedetailleerder je label. Is de beeldkwaliteit van je labels het allerbelangrijkst? Kies dan voor een printer die een hoge DPI aankan. Bedenk daarbij altijd hoeveel labels je per dag wilt printen. Misschien maak je dan toch de keuze voor een snellere printer met een lagere DPI of betaal je liever wat meer om snel te kunnen printen, mét een hoge DPI.


Merken labelprinters



Labelprinter FAQ

Waarom een labelprinter bij DCP kopen?

Wij weten alles over labelprinters. We zijn dan ook officieel Gold Partner van Epson en RFID-specialist & business partner van Zebra. We gaan graag samen met jou op zoek naar de best passende printer. En onze hulp houdt niet op bij de verkoop daarvan. Wij helpen je ook graag bij het installeren van de printer of om printproblemen op te lossen.

Is een compacte printer voldoende voor mij?

Dat hangt ervan af hoeveel labels je van plan bent te gaan printen. Is dat minder dan twee rollen per week? Dan volstaat een compacte printer meestal wel. Wil je grotere volumes printen? Dan kun je beter kijken naar een krachtigere printer. Zeker als je de printer gaat gebruiken in een industriële omgeving.

Wat is de maximale breedte van labels?

De maximale breedte van de labels die een machine kan printen, wordt bepaald door de breedte van de printkop. Labelprinters hebben meestal een maximale rolbreedte van 10,16 centimeter of 20,36 centimeter. Tip: draai je ontwerp een kwartslag en je kunt de lengte van het etiket gebruiken om ‘bredere’ etiketten te printen.

Welke labelprinter printtechnieken zijn er?

Er zijn grofweg drie printtechnieken voor labelprinters. Allereerst de inkjet techniek. Deze printers kunnen zowel in kleur als in zwart-wit printen. Daarnaast is er de thermisch transfer techniek en de thermisch direct techniek. Beide maken gebruik van warmte om te printen.

Kunnen alle labelprinters in full colour printen?

Nee, alleen inkjetprinters kunnen in kleur printen. Er zijn ook labelprinters die een thermische printtechniek gebruiken. Deze printers kunnen enkel in zwart-wit of een andere monochrome kleur afdrukken.



“We hoeven nooit meer op zoek naar stickers. We kunnen gewoon naar de printer lopen en precies de juiste etiketten afdrukken”

Sofie Lemmens, Van der Valk hotel Gent


Neem contact op


Wij ondersteunen jouw volledige printproces, dat begint al bij aanschaf van een etiketten printer. Heb je een labelprinter in gedachten die precies bij jouw organisatie past? Vraag dan eenvoudig een offerte aan. Heb je specifieke vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.


KasperKasper