• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Snel geleverd
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Sneller en nauwkeuriger werken met een labelprinter

De impact van labels

De technologie achter labelprinters is de afgelopen jaren snel vooruit gegaan. Een label kan tegenwoordig door bijvoorbeeld RFID-integratie dan ook veel meer zijn dan een simpele sticker met wat productinformatie. In dit artikel zetten we de belangrijkste zaken rondom labelprinters en de meerwaarde van labels in de praktijk voor je op een rij.

labelprinter in ziekenhuis

De oneindige toepassingen van labels

Labels zijn niets nieuws. Je ziet ze al decennialang in magazijnen, de retail en de medische wereld. De vorm is echter wel veranderd. Van sticker met simpelweg een prijs of ingrediënten tot trackable etiket met barcodes en RFID chip. Dit brengt dus allerlei mogelijkheden met zich mee voor bedrijven in uiteenlopende branches. De voornaamste branches blijven echter de productie, logistiek, retail en gezondheidssector.

In de praktijk worden labels voor uiteenlopende toepassingen ingezet. Denk hierbij aan:

  • Etiket met voedingsinformatie 
  • Shipping label met productinformatie en tracking chip 
  • Orderpicking labels 
  • Polsbandjes met medische informatie voor patiënten 
  • Tickets voor evenementen 

Hierbij zijn er verschillende soorten labelprinters van merken zoals Zebra, Epson en SATO. Deze printers leveren een scherpe printkwaliteit en hoge printcapaciteit. Daarnaast zijn er ook speciale uitvoeringen die labels in kleur (inclusief afbeelding) kunnen printen en/ of geschikt zijn voor veeleisende werkomgevingen waar bijvoorbeeld hitte of vocht een rol speelt. Zo is er voor elke werkomgeving wel een geschikte labelprinter verkrijgbaar.

De voordelen van een labelprinter (en labels)

Labelprinters bieden verschillende interessante voordelen. Onderstaand de belangrijkste op een rij.

(Real time) inzicht in voorraadbeheer

Door je producten van goede labels te voorzien vergroot je de efficiëntie rondom je voorraadbeheer. Zo zie je bijvoorbeeld snel de productspecificaties, behoud je inzicht in je aanwezige voorraad en kun je met de juiste labels producten en orders ook tijdens het logistieke proces volgen. Waardevolle eigenschappen die zowel je warehouse en order management optimaliseren en bijvoorbeeld Just In Time delivery beter mogelijk maken.

Kwaliteitsborging

Een tweede voordeel is kwaliteitsborging van je producten. Iets dat zeker bij voedingsmiddelen of medicatie een grote rol speelt. Door heldere labels informeer je enerzijds de consument over zaken zoals ingrediënten, allergie-informatie en houdbaarheid. Tegelijkertijd kun je met de juiste technologie real time inzicht behouden in de aanwezige productvoorraad en bepalen of je bijvoorbeeld bepaalde producten moet aanvullen, naar voren moet halen in het schap of vervangen.

Verkleining foutmarge

Het minimaliseren van fouten speelt binnen elk bedrijf een rol. Dit kan dan ook betrekking hebben op zeer uiteenlopende facetten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Minder fouten tijdens het orderpicking proces 
  • Kleinere kans op het verloren gaan van orders tijdens transport 
  • Minimaliseren kans op verstrekken of toedienen van foutieve medicatie 

Dit met dank aan de hogere accuraatheid, de mogelijkheid om tijdens het scannen direct alle relevante informatie te zien en de helder weergegeven informatie. Wel zo prettig, want het beruchte doktershandschrift kennen we tenslotte allemaal.

Noodzakelijke stap richting veeleisende consument

Bovenstaande zaken zijn stuk voor stuk topics die binnen alle bedrijven spelen en waar een efficiëntieslag gewenst is. Niet enkel met het oog op de interne processen, maar juist ook door de moderne consument die steeds veeleisender wordt.

Kijk naar Same Day Delivery die steeds vaker als een standaard voorwaarde dan een service wordt gezien. Daarnaast worden fouten steeds minder geaccepteerd, zowel bij het bestellen van een product als op medisch gebied. Efficiënter, nauwkeuriger en slimmer werken is dus het devies.

De specialist in plastic passen én label printers

DCP heeft naast ruime ervaring in het ontwerpen, produceren en distribueren van plastic passen ook een diepgaande kennis rondom labels. Hierbij bieden we een brede keuze in labelprinters van de topmerken Zebra, Epson en SATO.

Ook adviseren we je over welke oplossing het beste bij jouw wensen past en zijn bijvoorbeeld ook labels met RFID technologie bij ons mogelijk. Iets dat op dit moment bij nog maar weinig bedrijven mogelijk is. Een kwaliteitsgarantie waarop je kunt vertrouwen. Niet voor niets zijn we de enige official Zebra card printer specialist in Nederland.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Lees dan meer over onze labelprinters of neem vrijblijvend contact op. We vertellen je graag meer.

Neem contact op


Gerelateerde artikelen