• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Snel geleverd
  • Meer dan 20 jaar ervaring

‘Say cheese’ – nog nauwkeuriger lasergraveren dankzij extra camera

Onze nieuwe lasergraveermachine was al ideaal om keyfobs en plastic passen slijtvast te personaliseren. Door de machine uit te breiden met een camera kunnen we hem nu ook gebruiken om heel precieze vormen uit plaatmateriaal te snijden. Zo zijn er nog meer combinaties van toepassingen mogelijk. We lichten er een paar toe in dit nieuwe blog.


Laserkop perfect gepositoneerd door gekoppelde camera

In een eerder blog vertelden we je al hoe lasergraveren precies werkt. De laserkop graveert, snijdt of markeert:

graveren, snijden, markeren

Stel je nu voor dat je een kunststof plaat hebt met aan de achterzijde 3M-kleeffolie. Je wilt de plaat eerst in fullcolour bedrukken met een ronde, aflopende afbeelding en tekst. Daarna wil je de ronde vorm uitsnijden, zodat je bedrukte rondjes overhoudt die je ergens op kunt plakken. Hiervoor zetten we de lasergraveermachine aan het werk.

camerakop

 

De nieuwe camerakop is direct naast de laserkop gemonteerd. Dat maakt het mogelijk om heel precies en exact passend vormen uit plaatmateriaal te snijden (laseren). De camera 'leest de bedrukking' en zorgt ervoor dat de laserkop precies juist gepositioneerd wordt. De laserstraal volgt de randen van het drukwerk en snijdt de vorm daarlangs uit.

De lasergraveermachine met camera aan het werk


Toepassing: metalen typeplaatjes

Je kunt de lasergraveermachine ook inzetten om metalen typeplaatjes te ‘bedrukken’. Hiervoor gebruiken we een metalen plaat met bijvoorbeeld een zwarte coating. Die bovenste laag wordt ‘weggelaserd’, waardoor de tekst zichtbaar wordt in de kleur van het metaal. De plaatjes worden vervolgens uit de plaat ‘gestanst’ door de vorm te snijden.

typeplaatje Trotec laseergrafeermachine


Toepassing: lasergraveren in plexiglas

Je kunt de lasergraveermachine ook inzetten om je logo te graveren in plexiglas. Dat kan op grote platen, zoals coronaschermen, maar ook heel klein, zoals hiernaast. Het plaatje hiernaast is overigens ook uit een grote plaat 'gestanst' met de lasergraveermachine. Extra leuk; als je het plaatje laat beschijnen door een LED-lampje ontstaat er een bijzonder kleureffect in het logo.

DCP logo in plexiglas



Maatwerk door unieke gegevens

De mogelijkheden zijn eindeloos. Combineer slijtvast lasergraveren met fullcolour inkjet drukwerk, gebruik de meest uiteenlopende materialen en maak de mooiste vormen. Of ga voor nog meer maatwerk door je items te laten bedrukken (al dan niet door te laseren) met unieke gegevens. Denk aan ID-codes, serienummers, QR-codes, barcodes of gepersonaliseerde teksten. Het kan allemaal en DCP weet hoe!


Gerelateerde artikelen