Producent van plastic passen
Hulp nodig? +31 (0) 50 579 0084
| info@dcp.nl|
Eigen drukkerij
Bedrukte passen vanaf 5 cent
Levering in 1 dag mogelijk
Meer dan 20 jaar ervaring

Omzetgroei door je giftcardprogramma

03-09-2015

Je wilt dat je omzet flink groeit. Daarom zes voorbeelden van hoe giftcards je omzetgroei stimuleren:

 

  1. Giftcard met een aankoopprogramma. Geef klanten een giftcard bij aankoop van een x-bedrag, welke weer te verzilveren is bij de aankoop vanaf bedrag y. Dit zal de gemiddelde kassa-aanslag vergroten en ervoor zorgen dat er herhaalbezoek plaatsvindt naar je winkel. 
  2. Maak een visitekaartje met 5 of 10 euro tegoed en geef ze aan iedereen die u ontmoet. Vertel hen wat je doet en nodig hen uit om langs te komen in je zaak. Je wilt de mensen verrassen en dat zal hiermee lukken. Mooi instrument voor nieuwe klanten.
  3. klanten reageren veel beter op plastic cards dan op een papieren versie omdat ze een plastic pas direct associëren met geld. Wanneer je bijvoorbeeld een giftcard in een direct mail verwerkt, zal de respons zeker verhogen. 
  4. Give-aways doen het altijd goed. Geef opgeladen cadeaukaarten weg met een promotionele waarde aan keyplayers uit je doelgroep. 
  5. Prepaid Cards - Bied je klanten de mogelijkheid om prepaid giftcards te kopen met extra voordeel. Dit kan door bijvoorbeeld een prepaid kaart voor 25 euro te verkopen, waarna ze 30 euro ontvangen. Je bespaart ook nog eens op creditcardtransacties en heeft grote kans dat je klant een nieuwe kaart laat opwaarderen. Dit kan zorgen voor een gestage stroom van terugkerende cashflow. 
  6. Merchandise Creditcards - Geef geen geld terug, maar een giftcard wanneer klanten bijvoorbeeld terugkomen om hun aankopen te ruilen.