Plastic passen, labels en rfid
Hulp nodig? +31 (0) 50 579 0084
| info@dcp.nl|
Eigen drukkerij
Bedrukte passen vanaf 5 cent
Levering in 1 dag mogelijk
Meer dan 20 jaar ervaring

Loyale klanten zijn goud waard

10-10-2015

86% van alle consumenten wantrouwt reclame. 72% van de consumenten vertrouwt daarentegen de tips van vrienden en kennissen.

Loyale klanten zullen eerder via mond-tot-mond reclame jouw zaak aanbevelen. Zij dragen bij aan een positieve online reputatie en zijn vijf keer meer waard voor een organisatie dan de gemiddelde consument. Jouw facebook bericht wordt door loyale klanten sneller geliked en gedeeld. Vrienden en kennissen vertrouwen de tips van jouw loyale klanten.

 

Ken jij je meest loyale klanten?

Zeker weten dat jij de meest loyale klanten bij naam kent. Ze bestellen vaak via je webshop of komen regelmatig naar je winkel. Deze loyale klanten zijn goud voor je als je ambassadeurs van ze kunt maken. 

 

Maak een ambassadeur van je klant

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Vraag gewoon aan je klant om ambassadeur te zijn. Als je een klantenloyaliteitsprogramma hebt, kan je dankzij het spaarprogramma precies zien wie veel bij je koopt. Zij hebben immers veel spaarpunten gespaard. Vraag je 10 meest loyale klanten eens of zij je willen helpen:

Wanneer je de stap zet om gewoon je klanten te vragen, zul je ontdekken hoe leuk het is om op deze manier nieuwe klanten te vinden. Schroom niet en geef het een kans.

 

Beloon je ambassadeurs

Met een loyaliteit- of giftcardsysteem kun je gemakkelijk je ambassadeurs op een leuke en slimme manier belonen. Geef maar eens extra spaarpunten of waardeer een cadeaukaart op met een passende waarde. Je klant zal verrast zijn en het zeker waarderen. En je ambassadeur komt zeker weer terug naar je zaak.