Producent van plastic passen
Hulp nodig? +31 (0) 50 579 0084
| info@dcp.nl|
Eigen drukkerij
Bedrukte passen vanaf 5 cent
Levering in 1 dag mogelijk
Meer dan 20 jaar ervaring

Ledenbeheer en ledenpas

13-09-2015

Verenigingen en stichtingen zijn afhankelijk van leden. Goed inzicht in de ledenadministratie is erg belangrijk. Online ledenadministratie is sterk in opkomst. Vaak wordt een lijst in Excel of een eigen gebouwde database gebruikt voor het bewaren van de belangrijkste gegevens van leden. 

 

Online ledenadministratie

Dutch Card Printing (DCP) biedt verenigingen en stichtingen een online ledenadministratie pakket. Dat biedt meerdere voordelen:

  1. Actuele gegevens direct beschikbaar
  2. Meerdere beheerders kunnen online werken
  3. Adequate toegangscontrole
  4. Geen risico's met verlies van gegevens

Het pakket biedt de mogelijkheid om alle benodigde gegevens van leden op te slaan. Door de modulaire opbouw van het pakket kan praktisch elke behoefte van een vereniging worden gerealiseerd. Voorbeelden zijn: actuele pasfoto's, incasso's en idealkoppelingen, emailverkeer, toegangscontrole, spaarprogramma's, koppelingen met eigen website, verschillend niveau's lidmaatschap. Daarnaast biedt het pakket de mogelijkheid om custommade aanpassingen te doen. Uiteraard migreren wij de bestaande data kostenloos naar de nieuwe online omgeving.

 

Maandelijks abonnement

Het online ledenadministratie pakket is een abonnement. Per maand betaalt de vereniging een fee voor de online database en op jaarbasis een klein bedrag voor de url registratie. Vanaf € 19,- per maand is het pakket al beschikbaar.

 

Ledenpassen

Het pakket biedt ook de mogelijkheid om ledenpassen te introduceren. Wanneer een ledenpas wordt gescand, is de status van een lid direct inzichtelijk en actueel. De ledenpas kan voorzien zijn van een barcode of een RFID chip. Beide technieken zijn mogelijk. 

Bij de introductie van ledenpassen drukken wij de ledenpassen en zorgen we ervoor dat de ledenpas wordt bezorgd. Dit hele traject wordt intensief begeleidt door onze projectmanagers. Uiteraard kan je dat zelf ook regelen.

 

Eigen ledenpas printen

Om nieuwe leden snel te kunnen verwelkomen, kan de vereniging ook een eigen cardprinter aanschaffen. Wij adviseren voorgedrukte ledenpassen op voorraad te leggen en met monochroom zwart deze te personaliseren. DCP levert de cardprinters en benodigde linten en zorgt dat het online pakket wordt voorbereid zodat de ledenpassen direct vanuit de online database geprint worden.

 

Versturen van ledenpassen uitbesteden

Wanneer het verwerken van gegevens van nieuwe leden of de mutaties van bestaande leden veel aandacht kost, is uitbesteden te overwegen. Kostbare tijd van vrijwilligers wordt zo effectiever ingezet.

 

DCP verwerkt dagelijks gegevens van haar klanten. Wij voorzien de voorgedrukte passen van namen en lidnummers etc. en plakken deze op een gepersonaliseerde brief.  De mailpacks posten wij vervolgens. Alles voor een helder tarief per mailpack.