Plastic passen, labels en rfid
Hulp nodig? +31 (0) 50 579 0084
| info@dcp.nl|
Eigen drukkerij
Bedrukte passen vanaf 5 cent
Levering in 1 dag mogelijk
Meer dan 20 jaar ervaring

Internationale dag van het toerisme

27-09-2013

"I urge tourism establishments to cut consumption and improve waste management and I call on individuals to play their part by making environmentally conscious choices when they travel."

Secretary-General Ban Ki-moon
Message for World Tourism Day 2013

 

Dit citaat van secretaris-generaal Ban Ki-moon is typerend voor de huidige tijdgeest. Alle sectoren moeten een bijdrage leveren aan milieu en duurzaamheid. Maar uiteraard wel met behoud van welvaart en werkgelegenheid. Wereldwijd is de toeristische sector goed voor miljarden euro's aan welvaart. Ook voor Nederland is toerisme een belangrijke sector.

 

Toeristenpas

Elke stad probeert de toerist te verleiden om zo lang mogelijk te blijven in de stad en omgeving. Voor de directe toerismesector zoals hotels, restaurants, maar ook voor de plaatselijke middenstand is het een hele uitdaging om de toerist optimaal van dienst te zijn. Samenwerking tussen de verschillende belangengroepen kan tot mooie resultaten leiden.

Verschillende steden hebben al een toeristenpas geïntroduceerd. Op vertoon van deze pas krijgt de toerist korting op verschilende producten en diensten van de aangesloten bedrijven. Een mooi initiatief dat de toerist helpt bij het maken van keuzes én het biedt voordeel. In de huidige economische situatie is dat altijd mooi meegenomen.

 

Ecopas® van aardappelzetmeel

Wanneer een stad kiest voor het laten maken van een toeristenpas, kunnen wij dit concept volledig invullen. Aangezien een dergelijke pas vaak maar kort wordt gebruikt, bieden wij daarvoor graag onze unieke ECOpas® van aardappelzetmeel aan. De meest milieuvriendelijkste pas van Nederland, gemaakt van patat! Dat is onze duurzame bijdrage aan het milieu.