• Eigen drukkerij
  • Bedrukte passen vanaf 5 cent
  • Levering in 1 dag mogelijk
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Fulfilment bij DCP, ook in coronatijd

Om ook in coronatijd veilig te kunnen werken, huren we tijdelijk extra bedrijfsruimte. Een lege bedrijfshal van 600 m2 hebben we zo ingericht dat we optimaal kunnen werken tijdens de komende piekperiode. En daarmee bedoelen we niet de piek op de kerstboom, maar wel de piek aan werk die alles te maken heeft met kerst. Voor onze klant Sterkado verwachten we de komende weken namelijk weer meer dan 100.000 giftcards te verwerken.

sterkado cadeaukaart

In de klantcase van Sterkado lees je hoe we samen een online portal hebben ontwikkeld waar de klanten van Sterkado hun eigen giftcards kunnen ontwerpen en bestellen. Sterkado zorgt voor de financiële afwikkeling en DCP regelt de rest, het volledige productie- en logistieke proces. Dus van het bedrukken van de giftcards tot het op tijd versturen van de gepersonaliseerde pakketjes naar alle (huis)adressen.


Extra overzicht op het proces

We hebben de lege hal geschikt gemaakt voor onze werkprocessen. We regelden stroom, internet en meubilair. Zelfs een draadloze deurbel werd geïnstalleerd en we zorgden voor een gezellige koffiehoek met een muziekje. Door de werkplekken extra ruim op te zetten, kunnen we niet alleen goed op 1,5 meter afstand werken, maar creëren we ook extra overzicht op het proces. Prettig, want in zo'n fulfilment proces is het belangrijk dat alle stappen goed worden opgevolgd. En dat extra overzicht is niet alleen fijn in coronatijd. Het zou maar zo kunnen dat we de extra ruimte ook volgend jaar gewoon weer inzetten om de seizoensdrukte op te vangen.

extra bedrijfshal


Ruime voorraad verpakkingsmateriaal en passen

Natuurlijk hebben we ook de nodige voorraad naar de nieuwe bedrijfshal verhuisd. Maar liefst 50 pallets met verpakkingsmateriaal en plastic passen staan er klaar om verwerkt te worden. Bij elkaar zijn dat 100.000 A6-doosjes, waarin de cadeaupassen verpakt en verstuurd worden.

De gepersonaliseerde wikkels en luxe gevouwen kaarten die klanten bestellen, worden door ons één keer per dag geautomatiseerd doorgestuurd naar een collega-drukker in Groningen. Die levert ze 24 uur later bij ons af.

De gepersonaliseerde passen drukken we natuurlijk in onze eigen drukkerij en brengen we vervolgens naar de nieuwe locatie. Ook dit proces is grotendeels geautomatiseerd. We checken continu welke bestellingen er in de online portal binnenkomen en gaan daarmee aan de slag. Als de voorgedrukte passen op de locatie zijn, scannen we ze en worden ze automatisch gekoppeld aan de juiste klant, waarde en adresgegevens van de ontvanger. Daarna kan het verpakken beginnen en maken we de bestelling klaar voor verzending. Elke verzenddatum heeft een eigen rolcontainer, waarin alle pakketjes voor die dag verzameld worden.


Last but not least: onze mensen

Het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de mensen die het werk gaan uitvoeren. Omdat alles afhangt van de bestellingen die gedaan worden in de portal, weten we vandaag pas hoeveel mensen we overmorgen nodig hebben. Door met slimme prognoses en een goede planning te werken, lukt het ons om onze mensen zo optimaal mogelijk in te zetten. In de bedrijfshal is ruimte voor 12 tot 15 mensen. Om de seizoenspiek op te vangen, hebben we een mooie pool van vaste oproepkrachten en flexibele uitzendkrachten. Daarnaast bieden we medewerkers van een horecagelegenheid in de buurt een tijdelijke werkplek. Zo kunnen ze toch aan het werk, terwijl de horeca door corona is stilgelegd. Zo helpen we elkaar, ook in coronatijd.Ook giftcards bestellen voor jouw bedrijf?

Natuurlijk helpen wij ook jou graag de komende tijd om het perfecte kerstcadeau te regelen. We laten je graag zien wat de mogelijkheden van Cadeau4jou zijn, het cadeaukaartconcept van Sterkado. Met je eigen gepersonaliseerde kerst-webshop in de stijl van jouw bedrijf.

Alles over Cadeau4jou

cadeau4jou


Gerelateerde artikelen