Plastic passen, labels en rfid
Hulp nodig? +31 (0) 50 579 0084
| info@dcp.nl|
Eigen drukkerij
Bedrukte passen vanaf 5 cent
Levering in 1 dag mogelijk
Meer dan 20 jaar ervaring

De plastic passen en cards trends voor 2015

12-01-2015

Ook binnen ons vakgebied hebben we te maken met trends en ontwikkelingen. En wij van DCP zijn natuurlijk altijd als een van de eersten op de hoogte van deze trends. Wil jij graag weten wat de laatste trends zijn op het gebied van plastic pasjes, cardprinters en de bijbehorende accessoires? Lees dan vooral onderstaand blogartikel.

 

Giftcards met unieke code

Een trend die we in 2014 al zagen, maar die in 2015 nog veel groter wordt, zijn de giftcards met een unieke code. Deze giftcards zijn in de meeste gevallen bevestigd op een A6-flyer. Dit soort giftcards wordt bijvoorbeeld bijgestoken in een magazine, uitgedeeld op een beurs, met een display op de toonbank gezet of toegevoegd aan een zending vanuit een webshop. In de meeste gevallen zijn dit soort giftcards bedoeld ter promotie van het eigen product of gerelateerde producten.

 

Van papier naar plastic

De transitie van papieren cadeaubonnen naar plastic giftcards is nog in volle gang. En dit zal in 2015 alsmaar verder groeien. Wij verwachten dat ook de kleinere winkeliers steeds vaker zullen overstappen.

 

Cards met RFID technologie

Cards met de RFID technologie komen steeds vaker voor. RFID staat voor Radio Frequency IDentification, oftewel het gebruiken van een radiosignaal ter identificatie. De prijs voor een RFID card wordt steeds lager, waardoor nieuwe toepassingen betaalbaar worden. De mogelijkheden van deze cards zijn onbegrensd.

Een RFID card is voorzien van een unieke chip met antenne. De chip en antenne zitten in de card en zijn dus niet zichtbaar. Een speciale RFID reader leest op een afstand het chipnummer, waarmee in de database de controle wordt uitgevoerd. De meest bekende RFID cards zijn de OV chipkaart en skipas. Daarnaast wordt dit type card ook ingezet om toegang te verlenen. Bijvoorbeeld op parkeer- of campingterreinen, in scholen en bedrijven. Maar ook voor het gebruiken van lockers voor leerlingen, de print/kopieer faciliteiten binnen bedrijven of scholen, het lenen van boeken bij bibliotheken of als betaalpas in een kantine.

 

Cardprinters worden steeds betaalbaarder

Ook de kleinere bedrijven schaffen ze aan, omdat het ook interessant is geworden voor kleinere oplagen. Naast de cardprinters worden ook de full colour printers steeds populairder. Met name voor het ter plekke kunnen maken van ID pasjes voor bijvoorbeeld personeel of bezoekers.

Voor alle bovenstaande trends ben je bij DCP aan het juiste adres. Zie je nog trends of ben je benieuwd naar wat deze ontwikkelingen voor jouw bedrijf of organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.