Plastic passen, labels en rfid
Hulp nodig? +31 (0) 50 579 0084
| info@dcp.nl|
Eigen drukkerij
Bedrukte passen vanaf 5 cent
Levering in 1 dag mogelijk
Meer dan 20 jaar ervaring

Dag van de duurzaamheid

10-10-2013

Pasjes, gemaakt van duurzame materialen

10 oktober is de dag van de duurzaamheid. Urgenda vraagt aandacht voor innovatieve duurzame ideeën uit de samenleving, die bijdragen aan verduurzaming van Nederland. Urgenda is de actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, sneller duurzaam wil maken.

Op 10 oktober wordt veel aandacht gevraagd voor duurzaamheid. Een fantastisch initiatief!

Wij van Dutch Card Printing snappen dat helemaal geen plastic passen de beste bijdrage is voor duurzaamheid, maar dat is niet realistisch. Daarom ontwikkelden wij kunststof passen die een echte duurzame bijdrage leveren en een prima alternatief zijn voor de vervuilende PVC passen.

 

Passen van hout

Ook de unieke en duurzame ECOpas® van hout van Dutch Card Printing is groen! En 100% vrij van PVC. Gemaakt van de Scandinavische berk en geoogst uit gecertificeerde, duurzaam beheerde bossen in Scandinavië. Voor de productie van de ECOpas® van hout is 30% minder energie nodig in vergelijking met PVC passen. Het mooiste is nog dat deze passen niet alleen bijzonder duurzaam zijn, maar ook een fantastisch mooie uitstraling hebben. Mooie combi toch?

 

Passen van patat

Wij maken ook pasjes van patat! Tijdens de productie van patat (bij de fabrieken van bijvoorbeeld Aviko), ontstaat afvalwater waar nog een restant zetmeel inzit. Dit zetmeel gebruiken wij om granulaat te maken, waarvan we uiteindelijk schitterende pasjes produceren. Pasjes van aardappelzetmeel, uit voorraad leverbaar.

Een echte duurzame bijdrage: afval wordt weer grondstof. Dat is de cradle-to-cradle gedachte van Baumgarten. We bedrukken passen met een waterloze offsettechniek. Daardoor maken wij geen gebruik van vluchtige oplosmiddelen. En natuurlijk draaien onze drukpersen op groene stroom.

 

Gerecyclede passen

Veel winkeliers laten tegenwoordig giftcards maken: een enorme groeimarkt. Giftcards worden één keer opgewaardeerd en zodra het saldo op nul staat, gaat deze giftcard de prullenbak in. Dat is jammer: waarom niet verzamelen en kostenloos weer naar Dutch Card Printing sturen? Wij laten er weer mooie plastic producten van maken. Wij recyclen al ons plastic!